Jagody w cukrze

Jagody w cukrze

Jagody w cukrze

Uwielbiam leśne jagody dlatego jak tylko się pojawiają, to planuję co z nich zrobić :) Tym razem prócz codziennych smakołyków, postanowiłam zrobić kilka słoiczków na zimę. Nie wyszło tego wiele, bo zbankrutowałabym gdybym chciała kupić aż tyyyyle jagód, ale odrobina w piwnicy musi być :) Tak na bolący brzuszek, ooo! Składniki: 1 kg jagód leśnych 200g cukru kryształu Sposób przygotowania: Jagody przebieramy i myjemy. Przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i stawiamy na małym ogniu. Mieszamy, by owoce puściły ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.