Kolejny przepis inspirowany daniem, które miałam okazję próbować w jednej z naszych ulubionych knajpek. Bardzo zaskoczyły mnie naleśniki ziemniaczane, które są przepyszne! Koniecznie musicie spróbować. :) Przy
Cooking Monsterpłynu. Agar-agar rozpuszcza się w temp. 85-95 °C, tężeje natomiast już w 32-35 °C. Nie trzeba go więc wkładać do lodówki. Nie ma też obawy, że deser rozpuści się nam w temperaturze pokojowej i może być spożywany przez wegetarian. Masę przelewamy na ciasto. Na rozgrzanej oliwie rozmrażamy wiśnie. Możemy użyć świeżych, ale wtedy należy dodać trochę wody
MarcinChefMówiłam Wam kiedyś, że tak mi się spodobało "kombinowanie" z kawą zbożową Inką na konkurs, że mimo iż nie mam już możliwości wzięcia udziału w nim
Kuchnia w czekoladziepewno skuszę się na czekoladowy sos ze śliwkami, choc dyniowa pasta z parpyczką chili też zapowiada się ciekawie. Książkę kończą rozdziały dla łasuchów: ciasta i ciasteczka oraz desery. Mi spodobały się bardzo orzechowe ciastka z czekoladą i deser gruszkowo-orzechowy z amarantusem. W ostatnim rozdziale znajdziemy kilka przepisów na pyszne chleby np z migdałami i sezamem. Szczerze polecam wszystkim miłośnikom
Cynamonowe szczęścieKochani najlepsze na świecie pierogi robią moi rodzice:) jak z siostrą mieszkałyśmy w domu, podczas ich lepienia zawsze siedzieliśmy we czwórkę i rozmawialiśmy. U nas w
Ania i Marcin gotująProsty i zarazem smaczny, który zrobicie przy użyciu praski lub tłuczka do ziemniaków. Nie jest grudkowy i smakuje zupełnie jak zwykły sernik. O taką wersję
Kuchnia w czekoladzieSzybki deser na każdy dzień tygodnia z produktów, które z reguły są łatwo dostępne w domu :) Składniki na szybki pożywny deser (1 porcja): 1/2 dużego jogurtu naturalnego 6 łyżeczek płatków 1/2 garści żurawiny 1/2 garści rodzynek kostka czekolady Na dno miseczki nałożyć połowę jogurtu naturalnego i zasypać płatkami. Na nie nałożyć kolejną warstwę jogurtu. Wierzch posypać rodzynkami i żurawiną, ozdobić
Karola gotujeKolejny pomysł na drożdżówkę z dodatkiem pysznej Nutelli. Nie wiem jak Wy, ale ja wprost przepadam za tym kremem czekoladowym:) W połączeniu z ciastem drożdżowym tworzy
Ania i Marcin gotująprzepisu to co wszyscy. “4-godzinny mistrz kuchni” pokazuje, że można: podać znane nam danie w nowej odsłonie nadać mu nową konsystencję np. podać ulubiony drink jako lody zamienić deser w wytrawne danie główne albo na odwrót np. kasza jaglana z warzywami podać coś, czego Twoi goście jeszcze nigdy nie jedli np. jakieś danie kuchni świata czy wyjątkowy składnik stworzyć(...)zestaw obiadowy, którego bohaterem będzie jakiś konkretny składnik np. rabarbar jako dodatek do mięs i deser dekonstruować swoje ulubione potrawy z dzieciństwa Przede wszystkim to jednak książka o tym, czego można się nauczyć przez gotowanie i o rozwoju osobistym, rozumianym jako uczenie się i dogłębne poznawanie nowej dziedziny, która otwiera nam oczy na nieznany nam wcześniej świat. To jedna
Ugotowane pozamiataneŚwięta świętami, ale oprócz myślenia, co upiec i przygotować trzeba też coś zjeść😋 Dziś polecam pyszną Carbonarę. Po raz pierwszy ją robiłam i wiecie co? Zakochałam
Kuchnia w czekoladzieŚledzie po cygańsku to pyszne danie o wyrazistym, słodko-ostrym smaku na bazie ketchupu i musztardy z dodatkiem ogórków konserwowych i cebuli. Takie śledzie doskonale sprawdzą
Smakowite Daniagotowane w soku pomarańczowym z dodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany. Całość oprószyłam płatkami migdałów, liofilizowanymi truskawkami (możecie pominąć jeśli chcecie), gorzką czekoladą i cynamonem. Deser wyszedł przepyszny! Przepięknie się prezentuje. Wszystkim smakuje. W szczególności tym, którzy za bezami nie przepadają :) Obowiązkowe „must have” na święta! The post Bezowy wieniec wigilijny appeared first
Moja DelicjaOstatnio postanowiliśmy bardziej zadbać o to żeby zdrowo jeść. Dlatego też na blogu również coraz częściej będą pojawiać się zdrowe propozycje. Dziś proponuję pastę z fasoli
kuchnia doskiZwany przemiennie Królewski lub Warszawski a jest to po prostu inna wersja sernika Krakowskiego , ponieważ do królewskiego dodajemy kakao, a zamiast kratki na wierzchu jest starte
RAROSSAZapowiedź tego piernika już widzieliście, ale część z Was czekała także na przepis 😋 Sama otrzymałam go od koleżanki (Kasia pozdrawiam!), ale nie byłabym sobą gdybym trochę
Kuchnia w czekoladzie