Jabłka karmelizowane

Jabłka karmelizowane

Jabłka karmelizowane

Karmelizowane jabłka, po prostu idealne. Kawałki jabłek pokryte cienką warstwą skarmelizowanego cukru. Doskonałe do ciast i ciasteczek. Doskonałe do deseru na bazie bitej śmietany czy właściwie jakiegokolwiek innego. Naprawdę da się je wpasować właściwie w każde danie, w każdy deser. A jak was najdzie ochota to nawet i bez niczego można je jeść, prosto ze słoika. Owocowe przetwory mają naprawdę nieograniczone możliwości. Warto więc mieć kilka takich słoiczków, tak na wszelki wypadek.       1,5 kg ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Matka TeresaMatka Teresa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, przetwory, deser, desery, chleb, słoik, ciasteczka, ciasto, bita śmietana, jabłka prażone, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, deser owocowy, ciasto owocowe, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, dania na gorąco

Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.