Witajcie, w sumie to do końca nie wiedziałam jak nazwać mój dzisiejszy deser - czy to bardziej wafle czy ciastka? Ale chyba bliżej im do wafli:) Przekładane kokosowym kremem przypominają wafelki Princessa- idealne dla wielbicieli kokosa. To co gotowi na nowy przepis? :) jeśli tak to zapraszam poniżej:) Wartości odżywcze na 100 g: 311 kcal(...)masą przekładamy nasze wafle. Wierzch smarujemy musem kokosowym. Wafle przechowujemy w lodówce. Zamiast musu kokosowego wierzch można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Idealnie sprawdzą się na przekąską lub słodki deser. Smacznego
Health-Fit-LifeRewelacyjny śmietankowy torcik lodowy z dużą ilością gorzkiej czekolady i orzechów to świetna propozycja dla fanów zimnych deserów. Składniki: 800ml śmietany 30% 400g gorzkiej kuwertury 200g bezy 300g orzechowego krokantu 2 cukry wanilinowe Dekoracja: bita śmietana płatki czekoladowe różowe cukrowe perełki Wykonanie: 1. Kuwerturę i bezy pokroić nożem na małe kawałki. 2. Śmietanę ubić na sztywno, miksując dodać cukier wanilinowy(...)wylać do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej folią spożywczą. 3. Wstawić do zamrażarki na minimum 4-5 godzin. 4. Kilka minut przed podaniem wyjąć z zamrażalnika żeby deser lodowy odtajał i dał się pokroić, a następnie udekorować bitą śmietaną, płatkami czekoladowymi i perełkami
Szalona Kuchnia EwelinyPankejki to ostatnio mój ulubiony deser, dlatego postanowiłam spróbować zrobić gotowy mix, który zawsze będę mieć pod ręką. Do sypkiej mieszanki z tego przepisu wystarczy dodać mleko sojowe, poczekać 10 minut i można cieszyć się pysznymi pankejkami. WEGAŃSKIE PANKEJKI - GOTOWY MIX Z PŁATKÓW OWSIANYCH Składniki: 500g bardzo dobrze zmielonych płatków owsianych (można też
wegujemyPowoli rozpoczyna się truskawkowe szaleństwo, uwielbiam ten czas gdy na straganach robi się czerwono, a woń truskawek po prostu nie pozwala na to aby ich nie
RAROSSAGalaretka podana w arbuzie to moja, nieco inna, ciekawsza propozycja podania tego popularnego deseru ze świeżymi owocami. Taki chłodzący deser z orzeźwiającymi borówkami nie tylko idealnie sprawdzi się na przyjęciach dla dzieci, ale również nacieszy oko i podniebienie dorosłych. Składniki: 1/2 arbuza średniej wielkości 3 galaretki truskawkowe 1l wrzątku 120g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Miąższ z arbuza dokładnie wydrążyć
Szalona Kuchnia EwelinyCzas przygotowania: 50 minut Czas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 3 porcje Drukuj Domowe bagietki z mozzarellą, pomidorami i rukolą By Piotr 11 maja 2018 Niezwykle
Pogotujmy.plobtoczyć w ziołach i zamarynować w oliwie. Jak chcecie wykorzystać go do wytrawnych dań to jogurt trzeba przed odstawieniem do odsączenia posolić. Labneh bez dosalania świetnie nadaje się do deserów. Ja go lubię podawać ze słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można
Cooking for Emilyobtoczyć w ziołach i zamarynować w oliwie. Jak chcecie wykorzystać go do wytrawnych dań to jogurt trzeba przed odstawieniem do odsączenia posolić. Labneh bez dosalania świetnie nadaje się do deserów. Ja go lubię podawać ze słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można
Cooking for EmilyCzas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 2-3 szklanki Drukuj Sok warzywny z pomidorami, papryką i cukinią By Piotr 10 maja 2018 Sok warzywny z pomidorami
Pogotujmy.plWiosna w tym roku wyjątkowo nas rozpieszcza swoją aurą. Wszystko dookoła kwitnie zdecydowanie szybciej, trawa rośnie jak szalona, a słońce ogrzewa nas swoimi promieniami. Człowiekowi nie
Kuchnia w czekoladziePyszne, kruche i nie za słodkie ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką. Przepis pochodzi z zapisków mojej mamy, ale w oryginale były rodzynki. Niestety… za
Oryginalny smakCzas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Bruschetta z grillowanymi szparagami, pomidorkami i jakiem sadzonym By Piotr 9 maja 2018 Doskonała domowa bruschetta
Pogotujmy.plFrancuska tarta z gruszka i serem roguefort to szybki i sprawdzony przepis na każdą imprezę. Kruche ciasto francuskie, soczysta gruszka, kremowy ser i ziołowy smak tymianku
dolcevitainmykitchenDelikatny, kremowy, prosty i prze smaczny deser z zaledwie kilku składników. Idealny dla bezglutenowców, wegan i osób które unikają laktozy oraz cukru. Jest kilka możliwości zamienników więc każdy znajdzie idealną opcję dla siebie. Składniki na 2 porcje: 1/4 szkl. kaszy jaglanej 1/2 banana 1 łyżeczka masła orzechowego 1 szkl. mleka bez laktozy (lub roślinnego w wersji vegan) 4 kostki
Czarnawisienkaciasto ryżowe smakiem przeniesie Was na piaszczyste plaże słonecznej Osti, pozwoli Wam zapomnieć o wszystkich kłopotach, cieszyć się po prostu słońcem, beztroską i wolnym czasem. Torta di riso to deser z regionu Emilia Romagna, zwany również torta degli addobbi, czyli ciasto z dekoracjami. Pierwszy raz przygotowano je w maju na uroczystość obchodów Corpus Domini, czyli uroczystości Najświętszego Ciała i Krwi(...)własną tradycyjną recepturę , niektóre dodają cytryny i kandyzowane owoce, przyprawy, rodzynki i orzeszki piniowe, oraz prosty ryżowy tort, bez żadnych specjalnych dodatków. Ciasto ryżowe to słodki, łatwy do przygotowania deser o delikatnym smaku. Mogą je jeść również osoby z nietolerancją glutenu, ponieważ ciasto naturalnie w ogóle go nie zawiera. W oryginalnym przepisie do ciasta dodaje się zwykły biały cukier, jednak
365 dni dookoła kuchni