deser - 61894 przepisów (strona:806/4127)

Pęczotto w meksykańskim stylu 104

Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Pęczotto w meksykańskim stylu By Piotr 23 maja 2018 Pęczotto w meksykańskim stylu, czyli mega prosty

Pogotujmy.pl
Placek z rabarbarem i kruszonką. Jedno magiczne popołudnie w Belgii 160

Sezon rabarbarowy w pełni, wiec pora na placek z rabarbarem. Co prawda jeszcze nie zakończyłam fazy pieczenia z ciastem francuskim i kilka przepisów czeka na opublikowanie

dolcevitainmykitchen
Wytrawne gofry tuńczykowe 166

Fajnie jest zacząć dzień od nietypowego śniadania. Naprawdę!  Moje wczorajsze wyglądało mniej więcej tak ;) Jak już wiecie z wcześniejszych postów, biorę udział w konkursie organizowanym

Kuchnia w czekoladzie
Krem (baza) do ciast i tortów 228

owoce, kakao, sok, a nawet naturalne barwniki. Przepis, który znajdziecie poniżej jest niezwykle prosty. Krem można wykorzystać do przekładania tortów, ciast, tart, a także dekorowania muffinów czy tworzenia różnorodnych deserów. Krem jest naprawdę prosty i szybki w przygotowaniu. Ja bardzo często robię go w dużych (!) ilościach przygotowując ciasta dla znajomych. Kiedyś to było nie lada wyzwanie (ileż naczyń do mycia(...)Jeśli chcecie zmienić smak kremu na tym etapie dodajemy wybrany składnik i chwilę miksujemy. Krem można wykorzystać do przekładania tortów, ciast, tart, a także dekorowania muffinów czy tworzenia różnorodnych deserów. Jest bardzo uniwersalny i pyszny, choć na pewno nie dietetyczny Krem przechowujemy w lodówce. Latem warto dodać do kremu żelatynę (wystarczy namoczyć 2 plasterki żelatyny w bardzo zimnej wodzie

Słodkie okruszki
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami 732

Warstwowa sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, szczypiorkiem, jajkami, serem żółtym i krakersami, która ciekawie wygląda i pysznie smakuje. Idealna na imprezę, święta lub piknik. Prosta do przygotowania

Oryginalny smak
Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą 152

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą By Piotr 21 maja 2018 Sałatka z pieczonym burakiem

Pogotujmy.pl
Ravioli z tuńczykiem i szpinakiem w sosie cytrynowym 169

Uwielbiam dania mączne, dlatego kiedy poczytałam o konkursie #MasterTuńczyk wiedziałam, że przygotuję jakiś makaron, pierogi itp potrawy. Nie mogłam się tylko zdecydować, co dokładnie to będzie

Kuchnia w czekoladzie
Galaretka śmietankowa z kafirem i trawą cytrynową 276

Kultowe galaretki drobiowe to klasyk kuchni polskiej, ale też prosta i łatwa przekąska. Wspomniane tymbaliki to wspaniała inspiracja do tworzenia własnych kompozycji galaretkowych cudów.  Prostota

Kuchnia PROzdrowotna
Słodki serek śniadaniowy SŁONY KARMEL - LIMONKA 253

Dobre śniadanie to sposób na pozytywny początek dnia. Powie Ci o tym każda reklama :] Płatki z mlekiem, kroma z gotową kupioną ze sklepu pastą czy tani

Kuchnia PROzdrowotna
PIECZONY KALAFIOR, SMAŻONY ŁOSOŚ 148

   Pieczony kalafior stał się w naszym małym domostwie hitem. Odkąd tylko pierwsze głowy pojawiły się na straganach, często goszczą w naszej kuchni.   

W kuchni Karmel-itki
Truskawki zapiekane z koglem moglem 128

prosto z ogródka, ucieranych z cukrem, z dodatkiem śmietany, z białym serem i makaronem? Każdy z nas ma swoje ulubione.  Dziś mam dla Was połączenie moich dwóch ulubionych deserów, kogel mogel i truskawki z cukrem. A do tego zapiekane i serwowane na ciepło. Mam nadzieję, że spróbujecie i wrócicie po więcej. Czas przygotowania: 20 min. Składniki na foremkę(...)trzcinowy i mieszamy.   Truskawki zalewamy koglem moglem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200'C przez 10-12 min. Aż powstanie zarumieniona skorupka na zapieczonych truskawkach.  Deser serwujemy od razu po upieczeniu. Smacznego

kulinarnyJa
MINI SZARLOTKI 104

MINI WERSJA KLASYCZNEJ  SZARLOTKI , ŚWIETNIE SIĘ PREZENTUJE, A DZIECI OSZALAŁY NA JEJ WIDOK 😉 Składniki Masa  jabłkowa 1 kg jabłek (ja użyłam 2 kg) Cukier

RAROSSA
Ciasto z rabarbarem, malinami i bezą kokosową 156

Ten, kto śledzi mojego Instagrama , wie już, że pierwsze tegoroczne ciasto z rabarbarem i bezą było, jak by to delikatnie powiedzieć... pyszną, kruchą i słodką porażką

Kuchnia w czekoladzie
SOS ZIOŁOWY Z BAZYLIĄ TAJSKĄ 157

     Dlaczego ten sos jest taki niesamowity? Bo tak właśnie smakuje - nieziemsko i niesamowicie. A to za sprawą bazylii tajskiej, którą kupiłam na Festiwalu

W kuchni Karmel-itki