deser - 61894 przepisów (strona:804/4127)

Tuńczykowo-parmezanowy creme brulee 129

Creme brulee kojarzy się głównie ze słodkim deserem. U mnie dzisiaj wersja wytrawna idealna na kolację. Przepis na słodki deser złamałam dodając zamiast cukru, parmezan i rozdrobnionego tuńczyka. Wierzch zamiast posypywać cukrem,który się karmelizuje posypałam grubą warstwą parmezanu, który przypiekłam palnikiem. Tuńczykowy creme brulee można jeść prosto z kokilki podając z pomidorkami koktajlowymi i tostami lub smarować nim chrupiące

Bon appetit mon amie
TORT KOMUNIJNY 197

Kolejny tort komunijny , ten w odróżnieniu od poprzedniego tortu  przygotowany na kremie z bezy szwajcarskie. Tort o smaku waniliowym przełamany dżemem malinowym SKŁADNIKI:  (tortownica

RAROSSA
Przepis #141 Wafle "Princessa" - bez białego cukru 161

Witajcie, w sumie to do końca nie wiedziałam  jak nazwać mój dzisiejszy deser - czy to bardziej wafle czy ciastka? Ale chyba bliżej im do wafli:) Przekładane kokosowym kremem przypominają wafelki Princessa- idealne dla wielbicieli kokosa. To co gotowi na nowy przepis? :) jeśli tak to zapraszam poniżej:) Wartości odżywcze na 100 g: 311 kcal(...)masą przekładamy nasze wafle. Wierzch smarujemy musem kokosowym.   Wafle przechowujemy w lodówce. Zamiast musu kokosowego wierzch można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Idealnie sprawdzą się na przekąską lub słodki deser. Smacznego

Health-Fit-Life
Czekoladowo-orzechowy torcik lodowy 168

Rewelacyjny śmietankowy torcik lodowy z dużą ilością gorzkiej czekolady i orzechów to świetna propozycja dla fanów zimnych deserów. Składniki: 800ml śmietany 30% 400g gorzkiej kuwertury 200g bezy 300g orzechowego krokantu 2 cukry wanilinowe Dekoracja: bita śmietana płatki czekoladowe różowe cukrowe perełki Wykonanie: 1. Kuwerturę i bezy pokroić nożem na małe kawałki. 2. Śmietanę ubić na sztywno, miksując dodać cukier wanilinowy(...)wylać do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej folią spożywczą. 3. Wstawić do zamrażarki na minimum 4-5 godzin. 4. Kilka minut przed podaniem wyjąć z zamrażalnika żeby deser lodowy odtajał i dał się pokroić, a następnie udekorować bitą śmietaną, płatkami czekoladowymi i perełkami

Szalona Kuchnia Eweliny
WEGAŃSKIE PANKEJKI - GOTOWY MIX Z PŁATKÓW OWSIANYCH 153

Pankejki to ostatnio mój ulubiony deser, dlatego postanowiłam spróbować zrobić gotowy mix, który zawsze będę  mieć pod ręką.   Do sypkiej mieszanki z tego przepisu  wystarczy dodać mleko sojowe, poczekać 10 minut i można cieszyć się pysznymi pankejkami.  WEGAŃSKIE PANKEJKI - GOTOWY MIX Z PŁATKÓW OWSIANYCH Składniki:  500g bardzo dobrze zmielonych płatków owsianych (można też

wegujemy
TRUSKAWKOWE POLE 191

Powoli rozpoczyna się truskawkowe szaleństwo, uwielbiam ten czas gdy na straganach robi się czerwono, a woń truskawek po prostu nie pozwala na to aby ich nie

RAROSSA
Galaretkowy arbuz 272

Galaretka podana w arbuzie to moja, nieco inna, ciekawsza propozycja podania tego popularnego deseru ze świeżymi owocami. Taki chłodzący deser z orzeźwiającymi borówkami nie tylko idealnie sprawdzi się na przyjęciach dla dzieci, ale również nacieszy oko i podniebienie dorosłych. Składniki: 1/2 arbuza średniej wielkości 3 galaretki truskawkowe 1l wrzątku 120g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Miąższ z arbuza dokładnie wydrążyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Domowe bagietki z mozzarellą, pomidorami i rukolą 200

Czas przygotowania: 50 minut Czas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 3 porcje Drukuj Domowe bagietki z mozzarellą, pomidorami i rukolą By Piotr 11 maja 2018 Niezwykle

Pogotujmy.pl
Labneh z rabarbarem gotowanym w soku pomarańczowym 150

obtoczyć w ziołach i zamarynować w oliwie. Jak chcecie wykorzystać go do wytrawnych dań to jogurt trzeba przed odstawieniem do odsączenia posolić. Labneh bez dosalania świetnie nadaje się do deserów. Ja go lubię podawać ze słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można

Cooking for Emily
Labneh z pieczonym rabarbarem 90

obtoczyć w ziołach i zamarynować w oliwie. Jak chcecie wykorzystać go do wytrawnych dań to jogurt trzeba przed odstawieniem do odsączenia posolić. Labneh bez dosalania świetnie nadaje się do deserów. Ja go lubię podawać ze słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można

Cooking for Emily
Sok warzywny z pomidorami, papryką i cukinią 205

Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 2-3 szklanki Drukuj Sok warzywny z pomidorami, papryką i cukinią By Piotr 10 maja 2018 Sok warzywny z pomidorami

Pogotujmy.pl
Smoothie z natką pietruszki 185

Wiosna w tym roku wyjątkowo nas rozpieszcza swoją aurą. Wszystko dookoła kwitnie zdecydowanie szybciej, trawa rośnie jak szalona, a słońce ogrzewa nas swoimi promieniami. Człowiekowi nie

Kuchnia w czekoladzie
Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką 141

Pyszne, kruche i nie za słodkie ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką. Przepis pochodzi z zapisków mojej mamy, ale w oryginale były rodzynki. Niestety… za

Oryginalny smak
Bruschetta z grillowanymi szparagami, pomidorkami i jakiem sadzonym 126

Czas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Bruschetta z grillowanymi szparagami, pomidorkami i jakiem sadzonym By Piotr 9 maja 2018 Doskonała domowa bruschetta

Pogotujmy.pl
Francuska tarta z gruszka i serem roguefort 163

Francuska tarta z gruszka i serem roguefort to szybki i sprawdzony przepis na każdą imprezę. Kruche ciasto francuskie, soczysta gruszka, kremowy ser i ziołowy smak tymianku

dolcevitainmykitchen

Proponowane wyszukiwania