jako bazę i dodajcie ulubione dodatki – u mnie zwykle kawa lub syrop kawowy np. brownie albo też amaretto czy rum. Mniammm. Taki krem idealny będzie do wszystkiego, do deserów, do przełożenia ciast i ciasteczek. Nie jest bardzo słodki. Dobrze, metrowiec zrobić dzień wcześniej i wsadzić do lodówki, aby warstwy i ciasto ładnie sobą przeszły. Jeśli macie jednak ochotę zjeść(...)Przed podaniem ciasto kroimy pod skosem. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/metrowiec-dwukolorowe-ciasto-kremem/ MieszamWGarnku Artykuł Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuprzepisów i nawet jeden film!! Jak nie widzieliście wersji na zdrowy i bez nabiału creme brulee to zajrzyjcie TUTAJ naprawdę warto, Sylwia stwierdziła, że to był jeden z lepszych deserów jakie przygotowaliśmy! Ja jestem fanem brownie, nic tak nie poprawia humoru jak dobra kawa ( ew. yerba ) i kawałek ciacha, ale do pysznego ciemnego brownie chyba najbardziej pasuje jednak kawa Patrząc
PaleoLifeBabeczki to idealny deser do kawki. Wyglądają uroczo i są bardzo lekkie, puszyste. Babeczki są bez glutenu i cukru. Słodyczy nadają pyszne truskawki, które są owocem lata i przywołują wspomnienia słonecznych, ciepłych dni. Takie słodkości to istna poezja smaku. Uwielbiam, gdy deser jest słodki, smaczny i przy tym zdrowy. Babeczki totalnie legalne, bez wysiłku w przygotowaniu. PRZEPIS Na 6 dużych
Kuchnia PaulettesBodajże rok temu przygotowałam całkiem podobną na wielkanocne śniadanie. Wiecie, w święta zdarza mi się robić zdjęcia jak jest coś naprawdę smacznego, ale w tym wypadku
Kuchnia w czekoladzieDzisiaj góralskie smaki Grillowany oscypek z sosem żurawinowym i posypany uprażonymi orzechami włoskimi. Pycha! Do przygotowania tej przekąski można użyć dużego oscypka pokrojonego w plastry lub
Oryginalny smakWłoską pizzę kocham miłością gorącą i szczerą. Za to, że jest chrupiącą, cieniutka, a dodatki podlane odrobiną dobrej jakości oliwy mają smak. Cała pizza ma smak
Cooking MonsterBardzo dobry dodatek do ciast i deserów, szybkie i łatwe do zrobienia. Można zawekować i cieszyć się ich smakiem znacznie dłużej. Pięknie pachną i smakują wanilią, cynamonem i goździkami :) A już w kolejnym wpisie pokażę Wam do czego możecie je na przykład wykorzystać ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres(...)bardzo małym ogniu (przez połowę czasu pod przykryciem) przez około 20 minut,. Po ugotowaniu owoce powinny być miękkie. Zdjąć z ognia, wystudzić w syropie. Przed użyciem gruszek do deserów należy je odcedzić i lekko osuszyć. Można przechowywać do 5 dni w lodówce, w zamkniętym pojemniku, razem z syropem. Można także zawekować. Smacznego
Domowa cukiernia EwyTak wiem, wiem ;) Wielkanoc za progiem, a ja tu z piernikiem wyskakuję, ale obiecałam sobie, że dodam zaległe wpisy, właśnie świąteczne jeszcze, żeby nie odkładać ich
Kuchnia w czekoladziepomału skapywać). Z jednego kokosa otrzymamy około 80 ml wody kokosowej (a czasem nawet i więcej!). Do czego wykorzystać wodę kokosową? Można ją wypić od razu lub wykorzystać do deserów, owsianek, placuszków itp. Ja zrobiłam z niej koktajl bananowy z miętą (przepis opublikuję na dniach). Jak otworzyć kokosa? Teraz etap wymagający odrobinę cierpliwości. Świetny dla osób, które chcą się wyżyć(...)się w otwieranie kokosa rano... Wasi sąsiedzi mogą Wam tego nie wybaczyć ;). Postarajcie się uzyskać dwie równe połówki- skorupki stanowią świetną dekorację, można je wykorzystać, podając w nich różne desery, mogą zastąpić tradycyjne miseczki. Jak wyjąć miąższ z kokosa? Gdy już otworzymy kokosa, zobaczymy piękny biały miąższ. Nie pozostaje nic innego jak oddzielić go od skorupki. Najlepiej zrobić
Nastoletnie WypiekanieProste do przygotowania, kruche i wyjątkowo aromatyczne plastry schabu z usmażoną cebulą. Pycha! Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe lub nie macie pomysłu na obiad
Oryginalny smakComponenta: 1) duck breast 2) salt, pepper 3) soya sauce 4) black currant 5) red wine not sweet 6) orange juice 7)frozen green peas 8
Coś z niczegoSkładniki: - makaron świderki - 2 zielone ogórki - szynka konserwowa - puszka kukurydzy - pęczek koperku - śmietana 18% - 3 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, cukier Przygotowanie: 1 . Makaron
Coś z niczegoSkładniki: - 5 jaj - 130g mąki pszennej - 140g cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 500ml kremówki (30%) - 2 łyżki żelatyny - 2 łyżki cukru pudru
Coś z niczegodoboru rodzaju alkoholu do potrawy oraz temperatury serwowania. Znacie taki wierszyk? Ryby, drób i cielęcina lubią tylko białe wina. Zaś pod sarny, woły, wieprze jest czerwone wino lepsze. Deser, fructa i łakotki lubią tylko wina słodkie. A szampana, wie i kiep, Można w czasie, po i przed. Co prawda nowocześni znawcy wieszają na nim przysłowiowe psy, ale jest to podejście(...)sobie Chianti (Chianti Coli Senesi, Sangiovese, Bichi Borghesi, Toskania). Sery chude – wina białe, wytrawne lub półwytrawne. Tutaj może pojawić się również na stole piwo. Sery tłuste – wina czerwone, wytrawne Desery – wina słodkie lub półsłodkie, likiery, wódki aromatyzowane Kawa – koniaki, winiaki. Temperatura serwowania: Gin – temperatura pokojowa Koniak i winiak -w temperaturze pokojowej Likiery – w temperaturze pokojowej Miody pitne – w temperaturze
Kate's Kitchen