deser - 61894 przepisów (strona:55/4127)

Serniczek z serków homogeniozowanych z galaretką z kompotu wiśniowego 144

Pomysł na szybki i pyszny deser ala sernik na zimno. Do tego deseru wykorzystałam kompot z wiśni, który został mi z niedzielnego obiadu. Ale można zastosować z sok z wiśni. Dzięki rodzynkom i skórce pomarańczowej miałam wrażenie, że jem sernik wiedeński ale w wersji na zimno :) Składniki na 3 porcje: 3 małe serki homogenizowane o smaku waniliowym (można zakupić serki(...)Dodajemy do galaretki z kompotem wiśnie.Gotową galaretkę wlewamy na wierzch salaterek w których już tężeje serek. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie dno salaterki z deserem zanurzamy w gorącej wodzie na 3 sekundy i wykładamy deser na talerz. (moczenie salaterki w gorącej wodzie pomaga przy wyciąganiu serka z naczynia). Można pomóc sobie nożem. Deser dekorujemy listkami

Bon Appetit Małgorzaty
Banoffee pie 293

Obłędnie słodki deser dla leniuchów:)) Banoffee pie... jedna z moich ulubionych bomb kalorycznych... Kruche ciasteczka, pokaźna porcja pysznego kajmaku, słodkie banany i bita śmietana... W tej wersji (by zagłuszyć wyrzuty sumienia;)) dodałam do pełnoziarnistych ciastek po garści płatków owsianych i orzechów laskowych i ułożyłam deser zamiast w w tortownicy, w pucharkach. Spodu nie ugniatałam na twardo, lecz pozostawiłam go lekko(...)krótko zmiksuj, tak aby pozostały kawałeczki. Dodaj roztopione ciepłe masło i całość dokładnie wymieszaj. Gotową mieszankę przesyp do 6 pucharków (lub jednego dużego, płaskiego naczynia, jeśli wolisz robić deser w całości w jednym naczyniu). Łyżeczką nałóż do każdego pucharka kajmak, tyle ile lubisz. Banany pokrój w plasterki grubości 4-5 mm, skrop je sokiem z cytryny, żeby nie czerniały. Wyłoż

Słodko-Słony Świat Ilony
Kombinowanie: co zrobić z ubitą kremówką? 128

takiej dawce nie mogłabym już nawet na mój sernik spojrzeć. W związku z tym zaczęłam się zastanawiać, co by tutaj zrobić... Przypomniało mi się, że kiedyś robiłam deser z owsianą kruszonką, który bardzo nam smakował. Niewiele myśląc, postanowiłam przygotować coś podobnego. Ilość kruszonki nieco zmniejszyłam, a zamiast twarożkowego kremu wymieszałam śmietanę z jogurtem - akurat miałam w lodówce bananowo-jagodowy, który(...)nadał deserowi słodyczy i słodkiego, różowego koloru (który nie jest, niestety, za dobrze widoczny na zdjęciach). Oczywiście możecie użyć dowolnego jogurtu owocowego lub nawet naturalnego, ale wtedy całość trzeba będzie dosłodzić i dodać na przykład wanilię. Świeże owoce z takim deserem z pewnością skomponowałyby się znakomicie - ja akurat niczego w domu nie miałam... Deser podałam w kieliszkach, które kupiłam kiedyś

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Semifreddo czekoladowe z kawą 159

Bardzo smaczny deser lodowy z czekoladą i odrobiną kawy. Lekki, odświerzający, jakby puszysty, jak dla mnie lepszy od lodów. Do tego szybki w przygotowaniu i można go zrobić z dużym wyprzedzeniem. U mnie semifreddo zagości na stałe, na pewno w różnych kombinacjach (przepis z gazetki „Apetyt”).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose .     Składniki(...)ubitą śmietankę, białka i poszatkowaną czekoladę, delikatnie mieszamy łyżką do połączenia składników. 5. Masę przekładamy do keksówki, wyrównujemy, nakrywamy folią i wstawiamy do zamrażalnika. Kiedy masa stężeje, można zawinąć deser dodatkowo folią spożywczą, aby nie przejął innych zapachów z zamrażarki. 6. Zamarznięty deser wyciągamy z keksówki (można na chwilę keksówkę zanurzyć w gorącej wodzie lub oddzielić nożem deser od ścianek

Mała Cukierenka
Deser „dżdżownica w ogródku” 291

związku ze zbliżającym się „Dniem dziecka” przygotowałam deser z myślą o wszystkich milusińskich Ciekawy pomysł, proste i pyszne składniki… Wszystko razem tworzy wyjątkowy deser Składniki: Na około 4 dżdżownice: 1 galaretka truskawkowa „Winiary” 1,5 szklanki wody 1/4 szklanki śmietanki 30 % Będą potrzebne: rękawiczki jednorazowe (rozmiar S) gumki recepturki Reszta deseru: 1 galaretka truskawkowa(...)mieszamy i wstawiamy do lodówki. Gdy lekko zacznie tężeć, wlewamy do palców rękawiczki (oprócz kciuka). Związujemy gumkami. Jeden związany palec lekko zginamy. Wstawiamy do lodówki, aż galaretka stężeje. Reszta deseru: Truskawki myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (kilka zostawiamy do dekoracji) i przekładamy do salaterek. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu i zalewamy nią truskawki. Wstawiamy do lodówki, aż galaretka

Oryginalny smak
Semifreddo porzeczkowe (deser lodowy) 201

Włosi dali światu jeden ze wspaniałych deserów- Semifreddo, czyli mrożony deser lodowy. Semifreddo to znaczy na pół zmrożony i powstaje poprzez zmrożenie kremu o konsystencji puszystego musu. Odkąd zrobiłam sama moje pierwsze semifreddo, czyli owocowy deser lodowy, to przyrzekłam sobie, że będę je robić regularnie. Tym razem przygotowałam z czarnych porzeczek. Semifreddo porzeczkowe nie jest za słodkie, jest lekkie(...)orzeźwiające, ten deser jest idealny na każdą okazję, wygląda i smakuje znakomicie. Przygotowywałam już semifreddo z jeżynami, truskawkami. Semifreddo porzeczkowe (deser lodowy) jest mocno owocowe, polecam je przygotowywać samodzielnie, wtedy wiemy co w naszym deserze jest w środku. Ten deser zawsze przygotowuję z najlepszych składników, najlepiej ze śmietany od dużej zawartości tłuszczu, ja stosuję tą o 36 % zawartości tłuszczu, gdyż

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Deser czarno-biały (deser śmietankowy z czekoladą) 1521

coś słodkiego to nie musimy przygotowywać wielkiej porcji, można zrobić porcję mini. Jak mówi Piotrek jestem mistrzynią „gotowania po niemiecku”, czyli ugotowania 1 talerza zupy lub zrobienia deseru dla 1 osoby. On niestety jest mistrzem gotowania dla pułku wojska, nie umie przygotować małej porcji. Przygotowałam więc deser czarno-biały dla jednej osoby, a właściwie dwóch bo podzieliłam deser(...)dwie porcje. Deser przypomina konsystencją torcik hiszpański lub torcik z bitą śmietaną i truskawkami. Deser na bazie śmietanki kremówki jest delikatny i lekki. Pyszny deser czarno-biały, który oprócz tego, że wyglądał apetycznie, również był bardzo, bardzo smaczny.Śmietanka jest doskonałą bazą do różnych deserów, smaki przygotowujemy wg naszych upodobań. Dzisiaj postanowiłam do przygotowania tego deseru wykorzystać same babeczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czy kisiel jest dobry na gardło? 15

kisiel jest dobry na gardło? Czy kisiel jest dobry na gardło? Wielu z nas z pewnością kojarzy kisiel jako deser dzieciństwa, który smakował nam wyjątkowo dobrze. Jednak czy wiesz, że kisiel może również mieć korzystny wpływ na nasze gardło? W tym artykule przyjrzymy się bliżej temu popularnemu deserowi i jego potencjalnym właściwościom leczniczym. Co to jest kisiel? Kisiel to rodzaj(...)deseru o galaretowatej konsystencji, który jest przygotowywany z owoców, soku owocowego lub soku z jagód, zagęszczonych skrobią lub żelatyną. Jest to popularne danie w wielu krajach, w tym w Polsce, gdzie jest często podawane na obiad lub jako deser. Kisiel a gardło Wielu ludzi uważa, że kisiel może mieć korzystny wpływ na gardło, szczególnie w przypadku infekcji lub bólu gardła

Żyję by jeść
KETO ciasto dyniowe na kilka sposobów: Pyszne wypieki z udziałem dyni bez cukru i bez glutenu (Paleo, LowCarb) 42

KETO ciasto dyniowe to jedno z najpopularniejszych jesiennych deserów, które - wbrew pozorom - świetnie wpisuje się w założenia diety ketogenicznej . Choć dynia zawiera pewną ilość węglowodanów, dzięki odpowiedniej obróbce i kombinacji składników, może stać się bazą dla wyjątkowo smacznych i niskowęglowodanowych ciast . Przedstawiam kilka różnych sposobów na przygotowanie KETO ciasta z dyni , dzięki czemu każdy znajdzie wersję idealną dla siebie. Spis(...)garnuszka i posypać po wierzchu żelatyną. Poczekać aż lekko napęcznieje. Następnie podgrzać chwilę. Dodać karob i olej kokosowy i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Odrobinę przestudzić i polać ciasto. Deser, Przekąska Amerykańska, Europejska Low-Carb, Bezglutenowa, Bezmleczna, Wege ciasto dyniowe, ciasto kokosowe KETO ciasto czekoladowe z dynią, czyli brownie dyniowe W tej kategorii mam dla Ciebie aż trzy propozycje: KETO

Modern Cave Girl
Sernik Snickers Historia i Pochodzenie  32

Sernik Snickers Historia i Pochodzenie  Sernik na zimno to deser, który ma długą i bogatą historię. Początki sernika sięgają starożytności, kiedy to Grecy przygotowywali wypieki na bazie sera. Z czasem receptura ewoluowała, a różne warianty sernika pojawiły się w różnych częściach świata. Sernik na zimno, jaki znamy dzisiaj, stał się popularny w XX wieku, kiedy to techniki chłodzenia(...)dostępność żelatyny umożliwiły tworzenie lekkich, kremowych deserów bez konieczności pieczenia. Jednym z popularnych wariantów sernika na zimno jest Snickers – inspiracja czerpana z uwielbianego batonika. Charakteryzuje się on połączeniem kremowego serka, karmelu, orzeszków ziemnych i czekolady. To połączenie smaków stało się na tyle kultowe, że wiele osób zaczęło tworzyć własne wersje tego deseru. Moja Wersja Zdrowszego Sernika Snickers Niedawno stanąłem przed

RafalCook

Proponowane wyszukiwania