deser - 61394 przepisów (strona:278/4093)

Sernik na zimno z malinami i mascarpone. 87

Poza sezonem może być z dodatkiem mrożonych malin. To także świetny sposób na wykorzystanie mrożonych owoców. Idealnie pasuje do pysznej porannej, popołudniowej i wieczornej kawy. Doskonale sprawdzi się jako deser dla dzieci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z malinami Składniki 1 opakowanie herbatników około 230 g 100 g masła (roztopić) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone

To co lubię - gotuję i polecam
Wafle przekładane masą z mleka w proszku. 75

Wafle przekładane masą, dżemem, marmoladą, kto z nas ich nie zna, smak dzieciństwa. Jeden z kultowych deserów z czasów PRL. Robi się je szybko i jeszcze szybciej znikają. Tym razem wafle przekładane masą zrobioną z mleka w proszku. Wafle przekładane idealnie sprawdzą się na pikniku czy jako słodkości na dziecięcą imprezę. Jeśli szukacie przepisu na wafle np. z masą kajmakową

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto jagodowo-jogurtowe 57

Jeśli wybieracie się w najbliższy weekend na jagody lub chociaż do warzywniaka, koniecznie kupcie litr jagód. Ciasto jest pyszne, robi się je szybko. Idealny deser na zbliżający się upalny weekend. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto jagodowo-jogurtowe Składniki Składniki na ciasto: 3 jajka 0,5 szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej 50 g masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Szarlotka 77

deser zapraszam Was na pyszną, jeszcze ciepłą szarlotkę. Uwielbiam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Szarlotka Składniki Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3 żółtka (duże jajka) 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki masła (125 g) schłodzonego 3 łyżki gęstej śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 8 szt. jabłek (ja użyłam szara reneta), ale świetnie pasuje również antonówka

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z owocami 56

gorącej wody, studzimy. Owoce myjemy, osuszamy, układamy na upieczony biszkopt. Pozostałe owoce blendujemy i dodajemy do galaretki. Lekko tężejący owocowo-galaretkowy mus przelewamy na owoce. Schładzamy minimum 2 h, deser wyjmujemy na talerz do góry dnem i zdejmujemy papier. Oprószamy cukrem pudrem, ozdabiamy owocami ew. bitą śmietaną. Artykuł Ciasto z owocami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Likier kawowy 174

poświęcenia kilku minut na zrobienie ekspresowego likieru kawowego, który z pewnością umili Wam niejeden wieczór. Ładnie zapakowany może być idealnym prezentem dla kogoś bliskiego, możecie użyć go także do deserów, nasączania biszkoptów w tiramisu. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Likier kawowy Składniki 300 ml wódki 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 100 g cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

To co lubię - gotuję i polecam
Rolada bezowa z owocami 81

środku oraz owoce idealnie przełamują tę słodycz. Jeden kawałek to zdecydowanie za mało. Do tej pory robiłam rolady biszkoptowe, ale rolada bezowa w/g mnie jest najlepsza z nich. Idealny deser na weekend lub na małą imprezę, zapewniam Was, że goście będą zachwyceni. To także sposób na wykorzystanie białek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolada bezowa z owocami Składniki Składniki na bezę

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik stracciatella z malinami i czekoladą 83

Pyszny sernik z malinami i kawałkami gorzkiej czekolady. Sprawdzony przepis na sernik stracciatella, który przygotujecie bez użycia piekarnika. Sernik stracciatella z malinami i czekoladą to idealny deser dla dzieci i nie tylko. Sernik z jogurtów greckich, który smakiem przypomina sernik na zimno. Możecie go również przygotować z białego sera (trzykrotnie mielonego) lub sera z wiaderka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 86

Dzisiaj sprawdzony przepis na sernik na zimno. To pyszny, kremowy sernik bez pieczenia. Z dodatkiem biszkoptów, mascarpone i białym serem. Sernik na zimno to także idealny deser na upalne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z truskawkami i galaratkę. Danie Ciasto Składniki 1 kg sera 2 -krotnie mielonego lub z wiaderka (ser z wiaderka (czytajcie etykiety

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem truskawkowo-rabarbarowy 80

pyszny, domowy dżem truskawkowo-rabarbarowy. Robię ten dżem od lat i uwielbiam zimą wyciągnąć ze swojej spiżarni słoiczek pysznego rabarbarowego dżemu. Idealnie smakuje do naleśników, domowej chałki czy pysznych deserów. Łatwy do zrobienia dżem z rabarbaru i truskawek bez zbędnych zagęstników i ulepszaczy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 2 kg truskawek mocno dojrzałe 500 g rabarbaru obrany i pokrojony

To co lubię - gotuję i polecam
Beziki kawowe 90

kawowe. Delikatne z wierzchu lekko ciągnące w środku, bezy kawowe idealny dodatek do kawy. Beza kawowa zachwyci Was swoim smakiem i aromatem, to także doskonały dodatek do wykończenia słodkich deserów. Dla miłośników kawy i nie tylko. Takie własnoręcznie upieczone mini beziki mogą być. również miłym upominkiem dla bliskiej osoby. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Beziki kawowe Składniki 3 białka

To co lubię - gotuję i polecam
Torcik truskawkowy z mascarpone i galaretką. 83

wierzchu truskawki zatopione w przezroczystej galaretce. Smaczny i prosty przepis dla tych, którzy nie potrafią piec tortów. To także idealny przepis na niedzielne ciasto lub po prostu jako pyszny deser dla wszystkich łasuchów i wielbicieli truskawek. Torcik ten możecie zrobić również z dodatkiem innych owoców np. malin, borówek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Torcik truskawkowy z mascarpone i galaretką. Składniki Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Frużelina wiśniowa. 136

owoców. Jednak nie wszyscy mają tyle miejsca w zamrażarce żeby pomieścić zapasy owoców i warzyw. Dlatego dzisiaj sprawdzony przepis na frużelinę wiśniową do słoiczków. Taką frużelinę można wykorzystać do deserów, naleśników, placków na słodko, lodów, białego twarogu na kanapki lub do bezy Pavlova. Znam takich, którzy potrafią pochłonąć taką frużelinę prosto ze słoika ;). Jest łatwa i szybka do zrobienia. Najdłużej

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania