gorące popołudnia letnią porą najlepsze desery lodowe, ale to ciasto jest też bardzo orzeźwiające no i co najważniejsze pyszne. Polecam roladę śmietanową z owocami. SKŁADNIKI: cienki biszkopt 250g borówek amerykańskich 250g malin 2 śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa WYKONANIE: upieczony biszkopt zwijamy w pergamin, odstawiamy do wystygnięcia(można użyć gotowego-co znacznie przyspieszy przygotowanie rolady), galaretkę rozpuszczamy w szklance
Kuchnia Beatykolejną warstwę biszkoptów nasączonych w kawie i przykrywamy 3/4 kremu kakaowego. Wyrównać. Następnie do rękawa cukierniczego przekładamy pozostały krem kakaowy i wykonujemy ramkę, którą dzielimy na kilka mniejszych kwadratów. Deser wkładamy do lodówki, aby masy lekko stężały. Gdy masa lekko stwardnieje w utworzone kwadraty wylać tężejącą galaretkę cytrynową. Torcik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Rada: zamiast kawy rozpuszczalnej
Ciastka - domowe słodkościWitajcie, kiedy na dworze robi się gorąco chętniej sięgamy po chłodzące desery - najczęściej są to lody, ale kiedy one się znudzą to mam dla Was propozycję na orzechowe babeczki - bez pieczenia. Dobrze schłodzone smakują jak lody. Nie zawierają glutenu oraz dodatku białego cukru. Można je zrobić bardzo szybko i równie szybko znikają bo dobrze je zjeść od razu
Health-Fit-Lifeporzeczka agrest ;)), który kolejny raz w tym sezonie zostaje bohaterem posta. (pierwszy TU ) Nazywany niegdyś Winoroślą Północy, agrest już w XVIII w. został doceniony jako owoc do przetworów, składnik deserów, czy nieoceniony dodatek do mięs. To właśnie wtedy odkryto masę zalet jego spożywania, jak na przykład to, że jest po brzegi wypełniony luteiną, czyli składnikiem, który mocno wspiera nasze oczy
Kuchnia w Słońcu Skąpanaprzypuszczałam, że wyjdą takie pyszne. Proponuje od razu zrobić podwójną porcję aby zużyć na raz całą puszkę mleka skondensowanego. Lody można podać same lub stworzyć jakiś bogaty deser i podać z dodatkami. składniki: 500 ml śmietanki 30 % lub 36% 1/2 puszki mleka słodzonego zagęszczonego (ok 250 g) 1/2 szklanki ajerkoniaku Śmietankę wlać do miski i ubić na sztywno. Do ubitej
Monia miesza i gotujeGładki, mocno czekoladowy krem/budyń z kaszy gryczanej przełamany kwaskowatym smakiem czerwonych porzeczek. Jeżeli nie przepadacie za kaszą gryczaną - spokojnie, jest praktycznie niewyczuwalna, dodatkowo by "zabić
CzarnawisienkaJest to sycąca propozycja, która świetnie sprawdzi się na pierwsze lub drugie śniadanie oraz do popijania w ciągu dnia, czy jako lekki deser. Koktajl oprócz pysznego smaku zawiera również walory zdrowotne. Nadaje się także dla dzieci! Zamiast jogurtu można użyć kefiru, maślanki lub dowolnego mleka. Można go też dosłodzić za pomocą miodu, ale dla mnie słodycz banana jest naprawdę wystarczająca
Di gotujeW zeszłym tygodniu blog obchodził swoje pierwsze urodziny. Z tej okazji postanowiłam podzielić się z Wami niezawodnym przepisem na biszkopt! Ciasto jest lekkie, puszyste, wilgotne i
Mostek w kuchniLato lato lato!!! Dokoła piękne słońce i iście letnia temperatura. Dlatego dziś podrzucam Wam typowo letni przepis. Na blogu zagościł domowy sorbet z ananasa i
Kulinarne przygody GatityMaliny to owoce lata, które wyróżniają się pięknym wyglądem, ale też niezwykłym smakiem i aromatem. Już na sam ich widok ślinka cieknie 😍 Stosuje się je do ciast, deserów, koktajli, soków, dżemów, lodów i wielu innych dań. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Warto wiedzieć, że oprócz zastosowania w kuchni, już od wielu
Kuchnia MagdaLenyDziś polecam Wam zdrowe ekspresowe trufle kokosowe. Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu uwielbiam słodkości. Nie wyobrażam sobie bez nich filiżanki popołudniowej herbaty, pogaduszek
Słodkie okruszkiMrożony deser na bazie świeżego ananasa, zawierający tylko naturalną słodycz. Owocowe lody z pewnością będą hitem tego lata, pozwolą idealnie ugasić pragnienie kiedy żar leje się z nieba. Składniki: 500g świeżego ananasa 3 łyżki soku z cytryny 125ml wrzątku 2 łyżki miodu 2 łyżki stewii w proszku Wykonanie: 1. Ananasa obrać ze skórki, usunąć twardy środek, a miąższ pokroić
Szalona Kuchnia Ewelinyzabrania. Jak widać na załączonym obrazku, z tego warzywa można wyczarować wiele różnych rzeczy, od przystawki (sałatka z młodych ziemniaków), przez danie główne (kotlety i komowiki), po deser (sernik z malinami i kruszonką). U mnie danie kuchni białoruskiej. Jakby ktoś nie wiedział to taki młody kraj tuż za naszą wschodnią granicą. Co jest istotne, to, ze na jego terenie
Kryzysowa Książka Kucharskasosem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kotleciki-z-kaszy-jaglanej-z-serem-bialym-i-sosem-owocowym-na-jogurcie/ MieszamWGarnku Artykuł Kotleciki z kaszy jaglanej z serem białym i sosem owocowym na jogurcie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwyjęłam słoiczki i przełożyłam na ręcznik i ustawiłam do góry dnem. Zostawiłam do całkowitego wystudzenia. Tak przygotowane jabłuszka trafiły do mojej spiżarni. Są idealnym dodatkiem do różnych deserów, do słodkich bułeczek... Zróbcie, bo warto mieć chociaż kilka słoiczków. W zimie jak znalazł. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz
Kuchnia u Krysi