Upały nie odpuszczają, sezon malinowy w pełni - więc dzisiaj coś dla ochłody - sorbet z malin z orzeźwiającą miętą - pyszny, chłodzący i zdrowy deser! A najlepsze jest to, że jedna porcja to około ... 28 kcal!!! SKŁADNIKI (na 3 porcje - 1 porcja o. 28 kcal!) 200 g malin kilka listków mięty 3 łyżeczki erytrolu lub ksylitolu 2 łyżki gorącej wody PRZYGOTOWANIE Maliny
Moje Kuchenne Rewelacjeprzekładamy do pucharków. Ozdabiamy dowolnymi dodatkami - na przykład posiekanymi orzeszkami czy migdałami. Moje lody polałam jeszcze rozpuszczoną gorzką czekoladą. Lody z banana świetnie sprawdzą się jako słodki deser. Można je podać z dowolnymi dodatkami - na przykład sezonowymi owocami. Smacznego
Health-Fit-LifeBez lato trza kōmbinować1 take maszkyty2, żeby niy trza3 bōło dō ich włōnczać bratruły4. Ta szpajza to je tak po prołwdzie5 barzi6 syrnik na zimno, [...] Artykuł
Chop w kuchniCoraz więcej osób, zamiast kusić się na wyroby cukiernicze dostępne w sklepach, próbuje swoich sił, samodzielnie przygotowując ciasta, desery i różnego rodzaju słodkości. Odpowiednie przybory kuchenne pomagają zorganizować pracę i sprawiają, że pieczenie staje się sprawne i przyjemne. Niezbędnik domowego cukiernika Nie ma przyjemniejszego zapachu dla naszych nozdrzy niż ten towarzyszący domowym wypiekom, rosnącym w piekarniku lub dopiero
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ochota na ciacho ogromna? Mam na to sposób – zdrowe słodycze na diecie to możliwe, zapraszam na jaglany sernik na owsianym spodzie Wbrew pozorom szybki i prosty sposób na deser w taki upalny dzień jak dziś. Jaglany sernik to propozycja głównie dla osób, które w swojej codziennej diecie unikają laktozy i nabiału, ale także dla tych, którzy chcą zdrowo się
365 dni dookoła kuchniPrawdziwy kisiel z orzeźwiających, dojrzewających w słońcu soczystych malin, podany z bitą śmietaną i borówkami to świetna propozycja sezonowego deseru Składniki: 500g świeżych malin 1/2 szklanki wody 3-4 łyżki cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: bita śmietana 100g borówek amerykańskich Wykonanie: 1. Maliny umyć, przełożyć do rondelka, dodać wodę, cukier i podgrzewać na małym ogniu aż maliny całkowicie
Szalona Kuchnia Ewelinybotanicznego punktu widzenia pomidor jest owocem, jednak ze względu na małą zawartość cukru używa się go raczej do sałatek lub dań głównych, nie do deserów. W 1883 roku Amerykanie rozwiązali ten problem, wprowadzeniem ustawy, która ze względu na zastosowanie kulinarne pomidora uznała go za warzywo. Arbuzowe gazpacho możecie traktować dwojako, w formie koktajlu lub z posiekanymi ogórkami, oliwkami, pokruszoną
Słodki Kompromisdość ciepłą zalewą. Pasteryzujemy 10 min. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/klasyczna-salatka-szwedzka-z-ogorkow-do-sloika/ MieszamWGarnku Artykuł Klasyczna sałatka szwedzka z ogórków, do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCzasami każdy ma ochotę na jakiś deser, na odrobinę słodyczy. Zwykle staram się takie słodkości robić samemu w domu. Oczywiście nie oszukujmy się, nie zawsze mi się chce, czasem zdarzy mi się zjeść jakiś mało zdrowy sklepowy smakołyk. Ale jeśli tylko mam siłę/ochotę/czas to staram się jednak takie rzeczy robić w domu. I tak oto wpadłem
Marder&Marder Manufactureteż nie zawiodła. Najpierw jedliśmy do syta owoce prosto z drzewa, a teraz przyszła pora na przetwory. Zrobiłam kilka słoików dżemu oraz połówki brzoskwiń w syropie. Przydadzą się do deserów w zimie i nie będę musiała kupować w puszce. Roboty przy nich niewiele, także warto wykorzystać okazję i zrobić zapasy, bo nawet jeśli nie macie swojego drzewka, to cena
Obiad gotowyCzekoladowa tarta z kremem i owocami Kruche, maślano-czekoladowe ciasto z delikatnym kremem i sezonowymi owocami to pyszny, łatwy i bardzo efektowny deser. Jeżeli nie posiadamy formy do tartej to spokojnie ciasto możemy upiec w zwykłej tortownicy. Składniki na ciasto: 100g miękkiego masła 200g mąki 3 łyżki cukru pudru 1 żółtko 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao
Blog z ApetytemChlebek bananowy prześladował mnie od miesięcy 😉 i ile razy miałam dojrzałe banany, tak albo zjedliśmy, albo wysmażyłam jako placuszki (np.
Kolorowy Przepisownikdół na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. PLACEK Z MORELAMI POLECA SIĘ O KAŻDEJ PORZE ROKU! Przepis pochodzi z Biblioteczki Poradnika Domowego, W-wa 98, “Owocowe ciasta i desery” B. Lasota, R. Sławińska
Zasmakuj Kuchni