takie najlepiej będą się kroiły. I najlepiej bezpestkowe. A jeśli nie uda się takich kupić to koniecznie trzeba usunąć pestki. Jest z tym trochę zabawy ale warto. Ten deser był bardzo smaczny. *foremka 10*23 cm Składniki: 300 ml kremówki 300 g jogurtu greckiego 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru paczka podłużnych biszkoptów garść winogron
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPuszyste i wilgotne ciasto z gruszkami to świetny pomysł na deser. Ciasto szykowane na oleju jest proste do upieczenia i dłużej zachowuje świeżość, a gruszki z cynamonem i imbirem smakują i pachną cudownie. Jeśli masz więcej gruszek, to polecam Ci zrobić placki jogurtowe z gruszkami lub coś zupełnie innego.. Sałatka ze szpinakiem i gruszką to pyszny pomysł
AniaGotuje.plPieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-bulki-orkiszowo-pszenne-na-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuTort z ułożonymi plastrami owoców ma bardzo przyjemny, orzeźwiający smak, który zawdzięcza lemon curd dodanemu do śmietany.
Przepisy Kulinarnelatach 60. XIX w. Francuzi dokonali kopernikańskiego przewrotu w kuchni: zaczęli podawać dania indywidulanie na osobnych talerzach dla każdego biesiadnika. Najpierw szły przystawki, potem zupa, danie główne i desery. Wcześniej wszystko lądowało równocześnie na stół. W domach zamożnych każdy miał jeden talerz na który przekładał kolejne dania, ludzie biedni jedli po prostu z jednej michy. Poza tym francuscy szefowie kuchni
Niedzielny kucharzDziś na deser poleca się pyszny kruchy gruszkowiec z borówkami. Ciasto idealne na każdą okazję. Można dać same gruszki ale ja wzbogaciłam jego smak dodając borówki. Ciasto proste w przygotowaniu a jakie smaczne. Polecam. kruchy gruszkowiec z borówkami Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniCudownie czekoladowe, wilgotne brownie w połączeniu z delikatną śmietanką i orzeźwiającymi malinami to deser doskonały. My jesteśmy nim zachwyceni :) Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka w temp. pokojowej 250 g cukru niepełna szklanka mąki pszennej 2 ły ż ki kakao szczypta soli Krem: 330 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru śmietan
Smakołyki Asimoreli, polecam taki tort! Tort Sachera stworzony został w XIX wieku przez cukiernika Franza Sachera w Wiedniu. Od razu stał się słynnym tortem na całym świecie, obowiązkowo serwowanym deserem w kawiarni Hotelu Sacher znajdującym się w centrum Wiednia. Ten kto lubi czekoladę niech się szykuje – tort jest prosty, obłędny i dla każdego! Moje serce i moich gości już skradł
Zasmakuj Kuchninami baaardzo upalne lato pełne domowych lodów, zimnych deserów, orzeźwiających koktajli i lemoniad. Ciastek nie piekłam od kilku miesięcy, upał powodował, że na piekarnik patrzyłam z lekką nienawiścią i zaglądałam w jego czeluść tylko w niezbędnych ku temu momentach, więc dzisiejszy dzień - deszczowy i mroczny (jak określił, z uwielbieniem, mój syn) rozjaśniłam pysznymi ciastkami z masłem orzechowym i płatkami
Upiecz sobie babeczkęSernik a’la snickers to cud nad sernikami 😉 smakuje obłędnie, wygląda atrakcyjnie… Śmiało może wystąpić w roli tortu! Kwestia dekoracji i
Kolorowy Przepisowniknimi głównie kojarzy się początek jesieni. Ale oprócz węgierek na rynku mamy kilka innych odmian śliwek,po które warto sięgnąć, bo są także smaczne i nadają się do wszelkich deserów. U mnie dzisiaj w roli głównej żółte śliwki. Duże, słodkie i soczyste. Tarta z nimi jest naprawdę dobra. TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM Składniki: (forma 23cm) ciasto : 220 g mąki
Bon appetit mon amiezielonym. W puddingu wcale nie czuć smaku szpinaku a dzięki niemu ma piękny kolor. Pudding posłodziłam miodem eukaliptusowym od Huzar . Świetnie smakuje z figami. Polecam na zdrowy podwieczorek lub deser. Składniki: 2 garście świeżego szpinaku 1 szkl mleka 1 łyżeczka miodu 4 łyżki chia 2 świeże figi płatki migdałowe Przygotowanie: Szpinak oraz figi myjemy i osuszamy. Szpinak przekładamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneponownie smarujemy wierzch ciasta masłem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/najlepsza-szarlotka-na-krucho-drozdzowym-ciescie/ MieszamWGarnku Artykuł Najlepsza szarlotka na krucho-drożdżowym cieście pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuzarówno dużym, jak i małym więc wpadają także na dziecięce uroczystości oraz do szkolnego lunch boxa mojej córki zamiast chipsów czy chrupek. Sama bardzo rzadko jadam jakiekolwiek przekąski czy desery ponieważ skupiam się na 2-3 pełnowartościowych posiłkach, które sycą mnie na długi czas i nie mam potrzeby podjadania czegoś w międzyczasie a jem tylko gdy czuję głód
Ola la LCHF