Coulies to lekki sos owocowy dodawany do deserów, lodów i ciast. Jest pyszny i fantastycznie podkreśla smak słodkich potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do budyniu, puddingu chia, owsianki, jaglanki lub pieczonych serników. Można nim polać naleśniki placki lub racuszki. Przygotujecie go niezwykle prosto i szybko. W mniej niż 30 minut otrzymując pyszną dawkę słodkości. Świeże lub mrożone owoce
cool and mintysobie - bardzo ją lubię z odrobiną soli. Mus/puree dyniowe zawsze przygotowuję w sporych ilościach oraz mrożę, gdyż jest ono niezastąpione w wielu wypiekach na słono i słodko, jako składnik deserów, dodatek do zup, czy innych potraw. Moja córka kawałki dyni, jak również mus uwielbia w wersji solo. Dodam jeszcze, że mus/puree można również przyrządzić gotując dynię na parze
Di gotujestopniach, do suchego patyczka. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/puszyste-proste-ciasto-jogurtowe-ze-sliwkami-i-kardamonem/ MieszamWGarnku Artykuł Puszyste, proste ciasto jogurtowe ze śliwkami i kardamonem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudyni można przygotować sałatki, dania obiadowe, desery ale też i pyszne ciasta. Ja ma dzisiaj dla was wersję trochę zdrowszego ciasta z dynią bo na mące orkiszowe i słodzone ksylitolem. Do tego dorzuciłam pestki dyni, orzechy włoskie i pachnący cynamon. Ciasto warte polecenia szczególnie teraz gdy sezon na dynie w pełni. Składniki: Suche składniki: 240 g mąki orkiszowej T650
Ala piecze i gotujeEkspresowy pomysł na szybki deser lub niezapowiedzianych gości :) Ciasteczka wychodzą pyszne... smakują tym dużym i małym łasuchom :) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Średniej wielkości jabłko Cukier płaska łyżka jajko cynamon Lukier: Cukier puder pół szklanki Woda gorąca łyżka Ciasto francuskie wyciągam z lodówki pól godziny przed przygotowywaniem ciasteczek. W tym czasie jabłko obieram ze skórki, wydrążam gniazda nasienne i kroję
Kulinarne przygodyPyszne ciacho bez pieczenia. A nawet dość szybkie, a na pewno mało pracochłonne, dzięki specjalnej recepturze przygotowania masy budyniowej. Powiem tak, jak na gotowca całkiem
Życie zaczyna się w kuchnipieczenia Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam! Składniki: około 30 sztuk kakaowych herbatników około 40 sztuk słonych krakersów 1 puszka masy kajmakowej 1 szklanka orzechów włoskich Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe
Blog z Apetytemprzed urlopem chciałam się podzielić z Wami przepisem. Niestety awaria komputera przesunęła plany w czasie. Co się odwlecze, to nie uciecze :) Zachęcam do przygotowania tego prostego, szybkiego i przepysznego deseru :) ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 1 łyżka cukru pudru 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany nadzienie: 3 łyżki puree z dyni 2 łyżki konfitury
Mienta blogDynia to bardzo zdrowe warzywo i jesienią warto spożywać ją jak najczęściej. O dyni mogliście poczytać w ostatniej "Kuchennej Aptece" . Można z niej przygotować nie tylko dania wytrawne, ciasta, desery czy dżemy, ale przyda się również do smoothie lub koktajli. Czasami zostaje nam niewielka ilość puree z dyni i nie wiemy co z nim zrobić... Oto podpowiedź - wykorzystać do przyrządzenia
Kuchnia MagdaLenyCiasteczka z białą czekoladą. Od zawsze uwielbiałam białą czekoladę. Jest doskonała do deserów, wypieków. W szczególności ta w pastylkach. Dziś polecam Wam pyszny i prosty przepis na ciasteczka z białą czekoladą. Czekoladę dodałam do środka, jak i w formie prostej polewy (małe czekoladowe esy-floresy na ciasteczkach). Te małe słodkości są naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne do kawy
Słodkie okruszkiburaków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem A na deser 😍 wegańską szarlotkę sorbet jabłko-grejpfrut Zupa krem z białych warzyw (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 kalafior 2 pietruszki 1 mały seler 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki
Kulinarne przygody Gatityrakami Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Co to jest legumina Niemal zapomniane dziś leguminy kojarzą nam się przede wszystkim z deserami i słodkimi potrawami na bazie mąki lub jajek, mimo, iż to pochodzące z łaciny słowo w oryginale oznacza "jarzyny". W 1900 roku leguminy znalazły się w tytule poradnika kulinarnego Róży Makarewiczowej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z orzeźwiającymi brzoskwiniami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 2 brzoskwinie do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan
Szalona Kuchnia Ewelinymieszamy aby mleko połączyło się z masą kakaową. Na dno keksówki wkładamy 1 i pół listka waflowego a na niego delikatnie przekładamy masę bloku czekoladowego. Mokrą łyżką wyrównujemy górę deseru i przykładamy listki waflowe, lekko dociskamy do masy. Wstawiamy blok czekoladowy do lodówki na całą
słodkie i nie tylko historie kulinarne