zimowym, są puszyste wypełnione całe startymi na tarce jabłkami. Obtaczamy je albo w cukrze trzcinowym, wtedy mają lekko karmelowy posmak, albo posypujemy cukrem pudrem. Idealnie sprawdzą się jako śniadanie, deser czy podwieczorek dla łasuchów. Przepis na racuchy drożdżowe smażone w głębokim oleju (bardzo duża porcja) - 500 g mąki - 2 duże (L) jajka lub 3 małe (M) - 1/2 paczki drożdży
SMYKWKUCHNIZostało mi trochę ricotty, a że chciałam zrobić coś słodkiego, to pomyślałam sobie, że poeksperymentuję Dodałam trochę masła i mąki i wyszły całkiem fajne rogaliki. Spróbujcie
Smaki ArmineBardzo prosty budyń z kaszy jaglanej (ugotowanej i zmiksowanej na gładką konsystencję). Do tej podstawy dodajemy tutaj przepyszny mus z mango i mamy doskonały deser na każdą okazję. Naprawdę warto spróbować
Milion Smakówpodsmażamy. Zasmażkę dodajemy do startych buraków i doprawiamy do smaku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/klasyczne-buraczki-zasmazane/ MieszamWGarnku Artykuł Klasyczne buraczki zasmażane pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkujogurt. Ciekawego smaku nadają owoce (mogą być mrożone), które najlepiej jeśli są nieco kwaskowate. Proste i szybkie ciasto - idealne na wypadek niespodziewanych gości czy po prostu jako przekąska na deser lub drugie śniadanie. Wartości odżywcze na całość: 1037 kcal; B: 6 g; W: 34 g; T: 17. Składniki - 60 g mąki ryżowej - 60 g mąki ziemniaczanej - 2 jajka
Health-Fit-LifeDomowe rafaello (przepis) I o tym jak zorganizować zimową imprezę? Dziś dzielę się z Wami nie tylko pysznym przepisem, ale też pomysłem na zorganizowanie zimowej imprezy/spotkania
Słodkie okruszkiMaślane rogaliki z twarożkiem Puszyste, mięciutkie i przepyszne maślane rogaliki z białym serkiem, idealne na drugie śniadanie, deser albo piknik. Polecam! Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 3-4 łyżki roztopionego masła 400g twarogu (użyłam półtłustego, niemielonego) 2 żółtka 16g cukru waniliowego 4 łyżki cukru + cukier puder do posypania
Blog z ApetytemKiedyś zrobiłam eksperyment i zapisywałam wszystko, co wyrzucam, każdą najmniejszą okruszynkę jedzenia. Wyniki doprowadziły mnie do hiperwentylacji. Po podliczeniu, ile to jest pieniędzy osłabłam jeszcze bardziej
ladykitchenCzytając "Zerwę" Remigiusza Mroza (o książce niżej), nie sposób było nie upiec któregoś z deserów, o których można było przeczytać na kartach książki. Lizbońskie pasteis de nata już piekłam, więc przyszła kolej na fińskie bułeczki cynamonowe. Smakują tak samo jak tatarskie drożdżówki cynamonowe lub jak szwedzkie Kanelbullar , ale mają zupełnie inny kształt. Składniki (na 12 bułek): Ciasto 250 ml ciepłego
Weekendy w domu i ogrodziePyszne budyniowe naleśniki ze słodkim sosem z białej czekolady i chrupiącymi migdałami. Ja do tego podaję zawsze jeszcze plasterki pomarańczy. Idealne śniadanie (czasem można zacząć słodko dzień ;)) lub pyszny deser. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy. P.s. Czy do Was też zawitała zima? U nas biało Pamiętajcie o promocji w sklepie Brat.pl Składniki: 2 łyżki budyniu waniliowego – u mnie
Słodkie okruszkiMaliny i czekolada czyli delikatny, puszysty, a zarazem kaloryczny deser w którym się zakochałam. Składniki na biszkopt: 3 jaja 3 łyżki cukru 75g mąki 15g kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki octu Składniki na mus czekoladowy: 250ml śmietanki 30% 1 czekolada deserowa 1 łyżeczka cukru pudru 0,5 opakowania serka mascarpone Składniki na mus śmietankowy
Słodki ZakątekPuree z dyni to podstawa wielu dobrych ciast, deserów, placków czy zup. Można je przygotować na bieżąco i przechowywać do kilku dni w lodówce (jeśli macie bieżący dostęp do dyni), pasteryzować do słoików albo zamrozić w woreczkach. Zrobienie puree jest bardzo proste, wystarczy tylko dynia, piekarnik i blender ;) Składniki: * 1 dynia * blaszka * blender Wykonanie: Dynię pokroić na mniejsze
Zrób to smacznieciasto z mokrym kawowym biszkoptem z nutą migdałowego likieru, aksamitną, mocno czekoladową, słodką masą, która idealnie współgra z orzeźwiającym dżemem z czarnej porzeczki i puszystą masą śmietanową to znakomity deser do małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 70g cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 60g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao
Szalona Kuchnia Ewelinynaprawdę pyszne, wilgotne, aromatyczne. Klasyczne połączenie marchewki, jabłka i orzechów to przywołanie jesienno-zimowych impresji. Ciasto nie jest zbyt słodkie, więc przypadnie do gustu osobom, które nie lubią przesłodzonych deserów. Jeśli zaś preferujemy więcej słodyczy, to Agata radzi oprószyć ciasto po upieczeniu cukrem pudrem. Można do niego dodać dowolne orzechy. Agata wybrała włoskie, które dostała od naszej mamy. Ciasto
KulinarneImpresje.pl