
Składniki: mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 szklanka, olej rzepakowy 1 szklanka, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki, olejek migdałowy 1 sztuka, czekolada gorzka 100 gra, płatki migdałowe - ile potrzeba wszystkie składniki o temperaturze pokojowej od razu umieścić w pojemniku do miksowania ciasta mikserem wszystko utrzeć na gładkie ciasto, forma silikonowa keksówka 30x15 cm, formy przełożyć ciasto, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...