mnie żadnego problemu a wręcz przyjemność. Kocham gotować tradycyjne dania jak i wymyślać coś nowego. Potrafię przed zaśnięciem dostać olśnienia i eureka! mam pomysł na jutrzejszy obiad, deser czy przekąskę. Patelnia Woll … Czytaj dalej Obiady z patelni, czyli testowanie nowej patelni tytanowej Woll Artykuł Obiady z patelni, czyli testowanie nowej patelni tytanowej Woll pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazją250 g serka ricotta 100 g białej czekolady 80 g kruchych ciastek 150 g truskawek Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy partiami serek ricotta i mieszamy
KucharzycaOwocowych inspiracji ciąg dalszy. Dzisiaj na deser tarta na chrupiącym ciasteczkowym spodzie z kremem z brzoskwiń, malin i truskawek. Smak uzupełniają świeże owoce ułożone na wierzchu. TARTA z KREMEM BRZOSKWINIOWO-MALINOWYM Składniki: spód: 300 g herbatników typu petit 50 g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów 90 g masła krem: 3 duże brzoskwinie garść malin 10 truskawek 200 g serka
Bon appetit mon amieLato w pełni! Stragany uginają się od wspaniałych, soczystych owoców, wygrzanych w letnim słońcu. Najchętniej wykorzystujemy je do ciast, deserów i przetworów, bądź po prostu jemy świeże, bo takie chyba są najlepsze. Jednak z owoców, można wyczarować również zaskakujące dania, gdyż świetnie komponują się z […] Artykuł Schab w sosie morelowym z kaszą kuskus pochodzi z serwisu Wędr
Wędrówki po kuchnicukrem pudrem lub polane sosem owocowym. Sos Składniki sosu zblendować na gładką masę. Artykuł Pyszne placki z jabłkami na mleku zsiadłym pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumetabolizmu. Prosto, zdrowo i pysznie Takie owocowe koktajle na maślance idealnie sprawdzają się dla osób na diecie. Możecie je podać w ramach drugiego śniadania lub jako lekki deser. Polecam. Składniki: 1 szklanka truskawek 1 szklanka maślanki 2-3 świeże daktyle (ja dodałam dwa) szczypta cynamonu Przygotowanie: Z daktyli wyciągamy pestki. Przekładamy wraz z resztą składników do misy blendera z nożami
Słodkie okruszkibardziej lubią eksperymentować w kuchni mogą też przygotować z cieciorki pyszne słodycze (np. pralinki z ciecierzycy ). Ja dziś poszłam w jeszcze inną stronę i połączyłam słodkie pralinki z wytrawnym deserem. Jest to świetna przekąska dla miłośników ostrych smaków, ponieważ lojalnie uprzedzam, że ze słodkich pralinek ostał się tylko kształt. Swoją drogą mina mojego brata po tym, jak zjadł taką kulkę
Z notatnika dietetykacieście były wyczuwalne kawałki jabłek ( ale można jabłka całkowicie rozgotować i dodatkowo zblendować, do otrzymania gładkiej masy ). Ciasto jest bardzo lekkie, nie za słodkie, idealnie sprawdzi się jako deser na ciepłe dni. Bardzo polecam :). Biszkopt: 3 duże jajka 80 g mąki pszennej tortowej 20 g mąki ziemniaczanej 110 g cukru 40 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego pół łyżeczki proszku
Opowieści z piekarnika(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Wilgotne ciasto z owocami zachwyci tych, którzy kochają szybkie, proste i wilgotne ciasta bez kremów. Ciasta nie trzeba też długo
Kuchnia Bazyliiwzględu na porę roku czy pogodę ciasto czekoladowe to zawsze dobry pomysł. A jeśli dodamy do niego jeszcze czekoladowy mus i ulubione owoce otrzymamy obłędny deser, któremu nie łatwo się oprzeć. BROWNIE z MUSEM CZEKOLADOWYM I OWOCAMI Składniki: (forma20x30) brownie: 150 g gorzkiej czekolady 320 ml mleka 1 łyżka octu 80 ml rozpuszczonego masła 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Bon appetit mon amieFrużelina wiśniowa jest pyszna. Przygotujemy ją dosłownie w 20 minut. Idealna jako dodatek do lodów, naleśników, placuszków czy różnych deserów. Lekko kwaśna, więc idealnie przełamie nam smak słodyczy z którymi ją podamy. Warto zrobić. Potrzebujemy: 1 szklanka wydrylowanych wiśni 2 łyżki cukru brzozowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej odrobina zimnej wody Wykonanie pysznej frużeliny: 1. Najpierw przygotowujemy owoce: myjemy
IzabelawkuchniZamknąć lato w słoiku! Truskawki uwielbiam, jem je codziennie od kiedy tylko się pojawiły, nigdy mi się nie znudzą nie ma takiej możliwości! Kiedyś kilka lat
SMYKWKUCHNIKonfitura z czerwonej porzeczki świetnie nadaje się jako dodatek do deserów, gofrów i naleśników. Inaczej niż w dżemie mamy tu całe owoce. Do wykonania tej konfitury możecie użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych owoców. Inne przepisy na przetwory znajdziecie TUTAJ . W dzieciństwie mieliśmy sporo krzaków porzeczek, zarówno czarnych, jak i czerwonych. Powstawało z nich dużo pysznych przetworów, głównie dżemów. Czerwone
Pasja SmakuCodziennie wstrząsaj słojem, aby miód się rozpuścił i wydobył z wiśni cenne składniki. Następnie odcedź syrop z wiśni, połącz z wiśniowym alkoholem, wymieszaj. Wiśnie możesz wykorzystać do ciast lub deserów. Trunek rozlej do butelek, szczelnie zakorkuj. Na butelki naklej etykiety z opisem. Butelki z wiśniówką odstaw w ciemne chłodne miejsce na co najmniej pół roku. W tym czasie nalewka dojrzeje
Przepisy i porady kulinarne