Akandż- ormiańskie chrusty/faworki

Akandż- ormiańskie chrusty/faworki

Akandż- ormiańskie chrusty/faworki

Przepis na : deser

Wszyscy mają faworki i chruściki, a ja mam Akandż- ormiańskie chruściki trzyskładnikowe Powinny być troszkę mniejsze, ale dziś zrobiłam bardzo duże, żeby się szybciej uwinąć ze smażeniem Składniki: – 300g mąki – 5 żółtek – 50g koniaku – szczypta soli – olej do smażenia (u mnie rzepakowy) Żółtka wymieszać z solą i koniakiem, dodać mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto będzie dość twarde, ale takie powinno być. Z gotowego ciasta zrobić wałeczek i pokroić na około 40g kawałki. Stolnicę posmaro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Armine

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.