Gorąca gorzka czekolada z korzennymi przyprawami i rozgrzewającym chili, z keksem ubitej śmietanki i tartą deserową czekoladą. Deser i napój w jednym. Bogaty w smaku i przepyszny pomysł na słodkie co nieco. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"P\u0142ynna czekolada z rozgrzewaj\u0105cym chili","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/plynna-czekolada.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/plynna-czekolada-500x500.jpg
ProstePesto.plnajdzie mnie ochota na owoce czy warzywa, których poza sezonem nie można dostać. Wiśnie w zalewie to jedne z moich ulubionych owoców - są bardzo uniwersalne. Dodaję je do ciasta, deserów lub robię z nich kompoty, są pyszne i banalnie proste do wykonania
Prosty przepis naDawno nie było na blogu żadnych placuszków. Ostatnio rzadko je robię, odzwyczaiłam się od śniadań na słodko, a popołudniami też nie mam ochoty na takie desery. Jednak w sezonie owocowym jakoś naszła mnie chęć na takie śniadanie, zwłaszcza że te placuszki robi się bardzo szybko oraz trzeba było jakoś wykorzystać coraz bardziej ciemniejące banany :) Placuszki są bezglutenowe, nie zawierają mąki
Healthy food explorerbezę: Beza pavlova z kremem bazyliowym Pavlova, beza z owocami Cytrynowa beza Bezowy tort dacquosie z daktylami Tort bezowy z kawowym kremem Eton mess, czyli deser bezowy z pomarańczami Mini bezy z kremem limonkowym Mini bezy z kremem limonkowym Czas przygotowania: 2,5 godziny + czas suszenia Składniki Bezy: 6 białek (ok. 210 g) szczypta soli
Kulinarne przygody Gatityniego takie cudeńka przy minimum nakładu czasu i pracy. Zawsze mam rezerwowo w lodówce 1 płat, i w razie nie zapowiedzianych wcześniej gości w kilka minut można wyczarować fajny deser czy pyszną, kolacyjną przekąskę. Na blogu zajdziecie wiele pyszności z wykorzystaniem ciasta francuskiego, a dzis zapraszam na kolejną 😋 Składniki: (na 2 duże szt) 1 opakowanie prostokątnego ciasta francuskiego
Walijskie Pichceniemożna przygotować mnóstwo potraw, jak chociażby zapiekane połówki awokado w jajkiem, pesto do makaronu, dodać do kanapek lub sałatek albo zrobić guacamole lub inną pastę, a nawet krem na deser. Pamiętajcie tylko, że awokado szybko ciemnieje, więc lepiej takie pasty przygotowywać tuż przed podaniem. Jeśli jednak nie mamy takiej możliwości, do przygotowanej pasty lub sałatki można włożyć pestkę z awokado
Obiad gotowyObłędna w smaku konfitura z wiśni, pysznej czekolady, gorzkiego kakao i niezwykle aromatycznego cynamonu. Petarda smakowa. Można wprost wyjadać ze słoiczka. Idealna do deserów, naleśników, gofrów czy ciasteczek. Można i do lodów. Ja uwielbiam z domową bułeczką. Polecam każdemu. U mnie już został otworzony drugi słoiczek. Pysznych inspiracji życzę. Dobrej niedzieli :) Potrzebujemy: 1 kg wydrylowanych wiśni 1 żelfix
IzabelawkuchniSernik z jogurtów greckich upiekłam na 30 lipca, gdyż tego dnia obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Sernika. U mnie w rodzinie wszyscy lubią serniki, więc chciałam domownikom
niecodziennikparyMini pełnoziarniste crumble ze śliwkami 💜 dorwałam piękne, pyszne śliwki na ryneczku i stworzyłam chyba najlepszą wersję crumble ze śliwkami i pełnoziarnistą kruszonką! Standardowo podałam z lodami
CzarnawisienkaSpróbujcie tego sposobu, a jestem przekonana, że zobaczycie różnicę. Podany przepis na ciasto jest na dwie duże tarty. Dzięki temu będziecie mieli zapas ciasta schowany w zamrażalniku na kolejny deser. Mrożone ciasto można przechowywać do trzech miesięcy, choć jestem przekonana, że nie będzie tyle leżało ;). Tarta owocowa bez cukru [feast_advanced_jump_to] 🍓 Smak lata Wszelkiego rodzaju tarty to nasze
SprawdzonaKuchnia.plCiasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką to przepyszna propozycja na delikatny deser, który można modyfikować na mnóstwo sposobów. Ja co raz zmieniam owoce i smaki galaretek. Ciasto jest naprawdę proste w przygotowaniu, takie lekkie oraz orzeźwiające. Krem rozpływa się w ustach i idealnie łączy z resztą składników. Zresztą sami spróbujcie! Ciasto na paluszkach francuskich z kremem
Di gotujetego się pewnie nigdy nie dowiemy! Jedno jest pewne: ten naleśnik jest genialny i z całą pewnością robi furorę! Dutch Baby można podawać na śniadanie, obiad, kolację, no i deser! Najczęściej podawany jest na słodko. Ja jednak przygotowałam go nie w słodkiej, a w słonej wersji. Dodałam wędzonego łososia, ukochany ser taleggio, jajka w koszulkach i świeżą, dobrą fetę
Ostra na SłodkoGofry osobiście kojarzą mi się z latem i wakacjami. Zrobiłam gofry z dodatkiem migdałów, malin i jogurtu. Mogą być na śniadanie, deser jak kto lubi. gofry: 1/2 szklanki migdałów 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml mleka 50 ml oleju rzepakowego pozostałe: 150 g jogurtu greckiego
wesoła kuchniarodzinnego biznesu, jakim był bar na Starym Mieście w hiszpańskim San Sebastian. Bar funkcjonuje od 1959 roku, a 29 lat temu młody szef postanowił wprowadzić do menu nowy rodzaj deseru. Jak sam przyznaje, zaczęło się od przeczytania i wypróbowania wielu przepisów, na których bazował swoje eksperymenty z różnymi rodzajami sera, ilością cukru oraz innych składników, aż wreszcie wypracował ten oryginalny
Obiad gotowy