deser - 61894 przepisów (strona:1507/4127)

Sernik baskijski z La Viña 91

rodzinnego biznesu, jakim był bar na Starym Mieście w hiszpańskim San Sebastian. Bar funkcjonuje od 1959 roku, a 29 lat temu młody szef postanowił wprowadzić do menu nowy rodzaj deseru. Jak sam przyznaje, zaczęło się od przeczytania i wypróbowania wielu przepisów, na których bazował swoje eksperymenty z różnymi rodzajami sera, ilością cukru oraz innych składników, aż wreszcie wypracował ten oryginalny

Obiad gotowy
naleśniki z twarogiem i owocami 141

Urlop trwa, czasu i chęci na rozpieszczanie znacznie więcej... Nie pozostało mi nic innego, jak tylko przygotować dzisiaj "wymarzone" śniadanie. Idealne naleśniki z delikatnym twarożkiem i

babka w formie
Czytamy... Pamela Druckerman 91

obiad w okolicy 20. Mamy nie biegaj ą po placu zabaw dokarmiaj ą c dzieci herbatnikami, czekoladkami, czy czymkolwiek innym. Jednocześnie Francuzi nie odmawiaj ą dzieciom przyjemności zjedzenia dobrego deseru, czy nawet opchania się ciastem czekoladowym na urodzinach u kolegi, czy z okazji przyjęcia bożonarodzeniowego w szkole. Dodatkowo dzieci s ą uczone odpowiedzialności i samodzielności: wycieczki szkolne trwaj

Lejdi of the house
Kiszonki i fermentacje- Aleksander Baron 135

Polsce największym znawcom sztuki fermentacji który zaprasza do zmian  przyzwyczajeń polskiego podniebienia. Książka podzielona jest na 12 rozdziałów. * Wstęp * Fermentacje * Kimchi * Scoby * Przepisy, Przystawki * Zupy, dania główne * Desery * Napoje i drinki * Buliony * Dodatki ***********************************************  Książkę polecam,sama skorzystam z niektórych przepisów. Piękne kolorowe zdjęcia i dużo fachowych porad. Tytuł: Kiszonki i fermentacje Autor: Aleksander Baron Wydawnictwo: Pascal Rok wydania

Sama słodycz i szczypta chili
WYPIEKI, KTÓRE WARTO ZROBIĆ LATEM! CIASTA I BUŁECZKI NA LATO! 132

TARTA Z MALINAMI I BEZĄ KOKOSOWĄ . 9.  PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 10.  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 11.  ZAPIEKANE OWOCE : ŚLIWKI POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ! PRZEPYSZNY DESER Z PIEKARNIKA 12.  TARTA Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ , BEZĄ I KREMEM BUDYNIOWYM! TO JEST HIT LATA! 13.  SERNIK Z BORÓWKAMI NA CIASTECZKOWYM SPODZIE. 14.  TRUSKAWKI W FRUŻELINIE W SŁOJU

SMYKWKUCHNI
Tarta z kremem jagodowym i owocami 92

owoce i podprażone na suchej patelni płatki migdałowe, ścieramy na całość kawałek czekolady gorzkiej. Artykuł Tarta z kremem jagodowym i owocami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Czarne maliny w syropie na zimę. Domowe przetwory. 176

krzaczka. To co zostaje staram się zachować na zimę. Część zamrażam, część wkładam do słoiczków. Często robię takie syropy jak dziś. W zimie bardzo przydane do herbaty czy deserów. Polecam :) Składniki ( na 4 słoiczki o poj. 200 ml. ) - 500 gram czarnych malin - 1 litr wody - 320 gram cukru Wykonanie Maliny przekładam do uprzednio wymytych i wyprażonych słoiczków prawie do pełna

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciasto malinowy kubuś bez pieczenia 114

Ciasto na biszkoptach, z masą kubusiową, delikatną malinową pianką, delicjami, malinami i galaretką, czyli MALINY na 110% ! ;) Idealne ciasto na letnie spotkania i na weekendowy deser. Składniki : na dużą blachę opakowanie biszkoptów, 1200 ml soku Kubuś (malina marchew jabłko), 600 ml śmietany 30%, łyżka cukru pudru. 2 budynie malinowe, 4 galaretki malinowe, 2 opakowania delicji malinowych, ok 200 g świeżych

Lena Gotuje
Ciasto Jagodowy Miętusek 128

Miętusek Idealna chwila słodkości, którą można delektować się w upalne dni przy filiżance kawy. Posmak mięty i smak jagód to idealne połączenie dla tych, którzy stronią od bardzo słodkich deserów. Składniki na spód: ·        125 g masła ·        180 g herbatników kakaowych Składniki na masę jagodową

Kulinarna Chwila
Oreo tartaletki z kremem jagodowym 92

wczorajszym spacerze w lesie wróciłam ze zbiorem słodkich jagódek i pięknych jeżyn. Z części tych leśnych skarbów powstał taki oto pyszny deser na niedzielę. Polecam nie tylko dla małych łasuchów, ale też dla tych większych na przykład do kawy. TARTALETKI OREO Z KREMEM JAGODOWYM Składniki: tartaletki: (5 szt) 350 g ciastek oreo 90 g masła krem: 120 g musu

Bon appetit mon amie
Maślankowy torcik z czarnej porzeczki bez pieczenia 87

trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość w oczekiwaniu na stężenie masy. Moja propozycja na dziś to maślankowy torcik z czarną porzeczką, owocem niestety rzadko używanym do przygotowania ciast i deserów. A szkoda, bo czarna porzeczka to prawdziwa bomba witaminowa o super właściwościach prozdrowotnym i właśnie w formie surowej zachowuje wszystkie walory budujące nasze zdrowie i odporność

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekolada mleczna oraz gorzka bez dodatku cukru – Magnetic (Biedronka) 120

nadzieję, że zostaną na stałe w ofercie. Mleczna nie do końca trafiła w nasz gust ale gorzka/deserowa już bardzo nam smakowała i na pewno będziemy kupować ją systematycznie do deserów i ciast jako polewa czy jako przekąska kiedy najdzie nas ochota na kawałek lekko słodkiej czekolady <3  Mleczna   Ocena: 3 pandy Gorzka Ocena: 5 pand

Candy Pandas
Kokosowa tapioka z konfiturą truskawkową z Aperolem 95

tapiokę. Jak Wam nudne truskawki, to dodajcie Aperolka do konfitury, gwarantuje fajny smak. To taki tropikalny twist i ciekawe połączenie, dobra opcja na lekkie i słodkie śniadanie lub zwyczajnie deser.  Składniki (na 2 porcje): 1/3 szklanki tapioki  2 szklanki mleka (dowolnego, może być roślinne) 3 łyżki wiórków kokosowych  1 łyżka miodu  skórka otarta z połowy limonki

Mango Papaja
Fit sernikobrownie Oreo 124

serem oraz kawałkami ciasteczek Oreo. Ciasto świetnie się prezentuje, jest bardzo ciemne, ponieważ użyłam czarnego kakao firmy Dr. Oecter.  Ciasto robi się bardzo szybko, idealnie spawdzi się na deser na każdą okazję :) Składniki: Ciasto czekoladowe: 250 g mąki pełnoziarnistej 3 łyżki czarnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g ksylitolu/erytrytolu 2 duże jajka 200 ml mleka roślinnego

Healthy food explorer
Frużelina wiśniowa na zimę. Domowe przetwory. 92

owoce, maliny, truskawki, czereśnie na co tylko macie ochotę. Frużelina to nic innego jak kawałki owoców zatopione w delikatnym żelu przypominającym konsystencją zastygający kisiel. Wykorzystujemy ją jako dodatek do deserów, lodów, gofrów czy do przełożenia ciasta. Składniki ( na dwa słoiczki o pojemności 200ml ) - 600 gram wydrylowanych wiśni - 6 łyżeczek cukru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej

Kuchnia z widokiem na ogród