Przepis na : deser
Lekko i bez grzechu. Pyszne serniczki na bazie twarogu i musu mango. 4 składniki i mnóstwo przyjemności 12 porcji: 1 kg twarogu sernikowego 800 g pulpy z mango, gotowej lub zmiksowanego dojrzałego mango 5 łyżek ksylitolu 5-6 łyżeczek agaru Połowę pulpy mango mieszamy z agarem i ksylitolem. Zagotowujemy, mieszając ciągle. Gotujemy ok. 3 minuty. Do pulpy agarem dodajemy partiami twaróg. Ok. 5-6 łyżek, aby w masie nie powstały grudki od zbyt szybkiego schłodzenia. Następnie masę tę miksujemy z pozostałą częścią... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...