Ciasto "Fiona" to dziewczęcy odpowiednik ciasta "Shrek" będącego jednym z popularniejszych deserów w sieci. Ciasto "Fiona" cechuje kisielowo-budyniowa masa na bazie soku, krem śmietanowy stworzony na wzór ptasiego mleczka oraz wierzch stanowiący orzeźwiającą galaretkę. We wnętrzu ciasta znajdziemy delicje szampańskie, natomiast spód stanowią okrągłe biszkopciki. Wszystkie elementy ciasta reprezentują malinowy smak i różowy kolor któremu nie sposób się oprzeć(...)Całość stanowi ciekawy, prosty i orzeźwiający deser idealny np. na dziecięce przyjęcia. Ciasto " Fiona " - bez pieczenia - Składniki: Masa Budyniowa: 250 ml prawdziwego soku malinowego 450 ml wody (sok i wodę można zastąpić 700 ml napoju o smaku malinowym i kolorze różowym) 2 budynie malinowe (bez cukru, po 40 g) cukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona
Słodka Strona"Co innego cebula. Ona nie ma wnętrzności. Jest sobą na wskroś cebulą, do stopnia cebuliczności."* Cebula stanowi podstawowy składnik w moim domu, zarówno jak świeży czosnek
W kuchni Karmel-itkiCiasto "Shrek" to jedno z popularniejszych deserów jakie znajdziemy w sieci. Swoją nazwę zawdzięcza oczywiście zielonemu kolorowi, który jest charakterystyczny dla znanego niemal wszystkim dzieciom bohatera. Ciasto "Shrek" cechuje kisielowo-budyniowa masa na bazie soku, krem śmietanowy stworzony na wzór ptasiego mleczka oraz wierzch stanowiący orzeźwiającą galaretkę. We wnętrzu ciasta znajdziemy delicje szampańskie, natomiast spód stanowią okrągłe biszkopciki. Całość stanowi(...)ciekawy, prosty i orzeźwiający deser idealny np. na dziecięce przyjęcia. Ciasto "Shrek" - bez pieczenia - Składniki: Masa Budyniowa: 700 ml napoju w kolorze zielonym (np. frugo zielone) 2 budynie śmietankowe (bez cukru, po 40 g) cukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona od "słodkości" soku, do frugo dodałam 1/3 szklanki) Masa Śmietanowa: 300 ml śmietanki kremówki 30% galaretka
Słodka StronaHej! mam dla Was pomysł na pyszną pizzę :). Nie lubisz nadmiaru ciasta w pizzy? nie chcesz jeść grubych bezsmakowych rantów? Jest wyjście :) lekka pizza margherita na
Kuchnia PROzdrowotnaPożywne śniadanie to podstawa, bo w końcu trzeba skądś czerpać energię na użeranie się z profesorami i udawanie, że jednak nie śpi się i uważa na
W kuchni Karmel-itkiKolejny ciekawy smak przed Wami!. Wędzona pierś z kurczaka, ser rolada ustrzycka, chrupiąca kapusta pekińska, czerwona cebula oraz groszek to pierwszy skład :). Drugi to jogurt grecki
Kuchnia PROzdrowotnaRosół to wymarzona zupa zimowa każdego zmarzlucha :). Rosół to też zupa na którą każdy ma swoją unikalną recepturę, mimo kilku elementarnych zasad przy przygotowywaniu rosołu reszta
Kuchnia PROzdrowotnaPodczas karnawału jemy dość dużo i tłusto, a do tego jeszcze jakiś drineczek i czujemy się jak klocki. Ja powoli mam dość, chociaż kocham jeść i
Niezły Młynekśmietanfix cukier puder do smaku 1 serek homogenizowany o smaku Straciatella 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady - startej A jak to zrobić: Na dnie naczyń w których chcemy podać deser układamy namoczone w mleku biszkopty.Jako następną warstwę układamy borówki (oczywiście mogą być inne owoce ). Ostatnią warstwą jest ubita śmietana ze śmietanfixem, do której dodajemy serek i startą czekoladę. Po dokładnym połączeniu(...)składników, masę wykładamy na owoce. Tak przygotowany deser schładzamy w lodówce. Życzę miłego grzeszenia
Kuchnia w opałachPatrząc na zdjęcie nic innego nie widzę jak słońce wyglądające zza chmur. Zdecydowanie ładniejszy widok niż dzisiaj za oknem.Od razu człowiekowi weselej na duszy no i na podniebieniu. Deser bardzo prosty i szybki w wykonaniu. SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: Biszkopty sok z połowy pomarańczy 1/2 mango obranego ze skórki 1 kaki 200 g. mascarpone 2 łyżki ulubionego dżemu(...)kostkę mango. 3 warstwa - mascarpone połączone z dżemem (w moim przypadku borówkowym) 4 warstwa - pokrojone w kostkę kaki 5 warstwa - ubita śmietana z cukrem i śmietanfixem wieńcząca deser niczym chmurka
Kuchnia w opałachDzisiejszy dzień śmiało można zliczyć do tych z cyklu "Żar tropików". Obiad skromny bo i jeść się w taki upał nie chce, a co dopiero gotować. No, ale deser pychota. Chłodny, delikatny, malinowy........ mmmm tego mi było potrzeba. W przygotowaniu jest banalnie prosty, a efekt oceńcie sami. SKŁADNIKI: na 4 porcje 20 biszkoptów (użyłam okrągłych) 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)wyłożyć warstwę malin. Biszkopty nasączyć w kawie. Na maliny wyłożyć warstwę nasączonych biszkoptów, warstwę ubitej śmietany, warstwę biszkoptów i znów warstwę ubitej śmietany. Udekorować malinami, odstawić do lodówki, żeby deser się schłodził
Kuchnia w opałachChrupka i niskokaloryczna, odświeżająca a zarazem rozgrzewa. O to sałatka którą musisz spróbować! Pekińska, marchew, świeżo poszatkowany imbir, soczysty grejpfrut oraz kostki kokosa z melisą. To
Kuchnia PROzdrowotnaProzdrowotna, intensywna w smaku i chrupiąca! Taka jest dzisiejsza sałatka! Jak zawsze szybka do zrobienia i z ciekawymi połączeniami. Roszponka lekko uspokaja układ nerwowy, zawiera ogromne
Kuchnia PROzdrowotnałyżek mleka szczypta cynamonu 2 łyżki rodzynek Śmietankę i mleko podgrzewamy, gdy będzie ciepłe dodajemy czekoladę, dorzucamy rodzynki i cynamon. Gdy uzyskamy jednolity gęsty płyn jest już gotowa;) Kategoria: Desery , Napoje bezalkoholowe
kuchcikowniaProste przekąski są jak as w rękawie, nigdy nie wiesz kiedy się przydadzą :). Taka właśnie jest ta przekąska! : szybka, pyszna i na słodko. Potrzebne wam będzie
Kuchnia PROzdrowotna