szczęście zdążyłyśmy ze wszystkim. Kierowanie zespołem, z którym ma się do czynienia pierwszy raz nie jest wcale tak trudne jak mogłoby się wydawać. Przygotowałyśmy deser- maślane kruche ciasteczka z kremem z serków, karmelizowanymi truskawkami i letnimi owocami w towarzystwie prażonych migdałów oraz danie, które zachwyciło wiele osób: roladki z kurczaka z szynką oraz serkiem z wiśnią i żurawiną, duszone
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajuż dwa razy i jest świetna. Do tego bita śmietana wymieszana z serkiem mascarpone i pestki granatu. Obowiązkowy listek melisy lub mięty i przepyszny deser gotowy. Polecam!:) Składniki na 4 porcje : 450 g truskawek mrożonych - w sezonie będę ją robić ze świeżymi 2 pomarańcze pół cytryny 1/3 szklanki cukru (ilość zależy od naszych upodobań) 4 łyżeczki żelatyny
cucinaredzisiaj z mężem trochę nas zasmucił. Znowu wieje, znowu nie ma słoneczka, jakoś tak deszczowo i zimno. Żeby poprawić nam humor postanowiłam przygotować jakiś smakowity deser, którym zajadalibyśmy się przy kawie. Mąż rano kupił truskawki, bo skusiły go swoim apetycznym wyglądem, więc zamierzałam je wykorzystać. To fakt, truskawki o tej porze wyglądają naprawdę smakowicie i... na tym się kończy
Rozpustne gotowanieMałe, słodkie co nieco, czyli truskawki zapiekane w koglu - moglu. Składniki (na 2 małe kokilki): 2 żółtka 3 czubate łyżeczki cukru szczypta cukru waniliowego 6 truskawek
Smak mojego domuChciałam upiec bułeczki z truskawkami ale nie miałam drożdży w domu, więc przy niedzieli musiałam sobie poradzić bez nich i tak powstały te pyszności :D. Smakują
KreatywnePinySernik, czekolada, truskawki – niezwykle udane połączenie, które nie może nie smakować. Wilgotne, rozpływające się w ustach dwie warstwy sernika, ciemna czekoladowa i jasna cytrynowa lub
Made By Mom And SonSernik, czekolada, truskawki – niezwykle udane połączenie, które nie może nie smakować. Wilgotne, rozpływające się w ustach dwie warstwy sernika, ciemna czekoladowa i jasna cytrynowa lub
Made By Mom And SonAch, truskawki! I rabarbar. Duet nierozłączny, zgrany tak, jak idealnie zestrojone dwie pary skrzypiec. Słodko-kwaśne połączenie, symbol czerwcowych upalnych dni. Na niebie
W kuchni Karmel-itkiKnedle na słodko :) z tegorocznymi truskawkami! Idealne na Dzień Dziecka :) Składniki: 20 dag mąki pszennej, ½ kg truskawek, 10 dag bułki tartej, ½ szklanki mleka, 1 łyżka masła
Tradycyjna Kuchniaspód okruszki, ugniatamy je, aby utworzyły cienką warstwę. Wkładamy do lodówki. MASA JAGLANA: szklanka suchej kaszy jaglanej dwie szklanki wody do ugotowania kaszy 10 truskawek 100 ml oleju arachidowego jeśli lubicie bardzo słodkie desery, możecie dodać 3 łyżki cukru Kaszę jaglaną najpierw obficie przelewam na sitku wrzątkiem, później zimną wodą. Dopiero wtedy wrzucam ją do garnka zalewam dwiema szklankami wody
MamaOskarkasztywno, a następnie nie przestając miksować wlewać cienką strużką zimną galaretkę.Tak przygotowaną śmietanę wykładamy na herbatniki. Dodajemy maliny, znów odrobinę śmietany, pokrojone drobno truskawki, śmietanę a na wierzch pokrojone w kostkę kiwi. Deser najlepiej odstawić do schłodzenia
Kuchnia w opałachMąż namówił mnie do udziału w konkursie Rezydencje dla artystów gotujących klik :) Jako że zgłoszenia tylko do jutra szybciutko odgrzebałam przepis na lunch, który mogłabym zaserwować
Magiczna kuchnia DariiTo właściwie pomysł jak podać truskawki inaczej. Może i Wam zasmakuje, moi goście byli zadowoleni, to przysmak na szybko do przygotowania, a kto nie lubi czekolady
Magiczne Życie Martydeserem. Sekretem tego deseru jest połączenie lekko kwaskowatego serka mascarpone ze słodyczą truskawek.Składniki na ciasto naleśnikowe : 150 dag mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 1 jajko cukier waniliowy 1 łyżka kakao oliwa do smażenia Składniki na nadzienie : 10 dag serka mascarpone 0,5 szklanki kremówki 1 łyżka miodu 10 dag świeżych truskawek Przygotowanie : Składniki
Mechanik w kuchniUwielbiam czekoladę, Panna Cotta i truskawki, więc dlaczego tego wszystkiego nie złożyć w jeden deser. Udało się. Wyszło pysznie i ładnie. Dzięki sklepowi internetowemu Garneczki mogłam Wam pokazać czekoladki o ślicznym kształcie. Na poniższych zdjęciach możecie dostrzec jak te foremki idealnie odcisnęły każdy detal na czekoladzie. A wiecie, że wcale nie są drogie? Chcecie takie same albo inne
Blondynka Gotuje