Ilość: 2 porcje Czas przygotowania: 5 min. Składniki: – 200 g truskawek – 300ml mleczka kokosowego z puszki – 1 -2 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki
PodwójnaporcjaRewelacyjny i bardzo efektowny, a przede wszystkim wielokrotnie wypróbowany deser. Kruchutkie i delikatne krążki bezowe tym razem przełożyłam puszystym i lekkim kremem kawowym oraz świeżymi truskawkami. Idealnym wykończeniem okazał się sos truskawkowo-waniliowy, który świetnie wzbogacił smak torciku . Pamiętajcie, że dobrze ubita beza po wyłożeniu na blachę nie powinna rozlewać się na boki , ale powinna być puszysta, lśniąca i sztywna
cool and mintyDzisiaj częstuję Was kawałkiem pysznego, klasycznego, kruchego ciasta wypełnionego słodkimi truskawkami. Jest ktoś chętny? Tylko prędko podawajcie talerzyki, bo ciasto niesamowicie szybko znika
Rozpustne gotowanieSorbet to chyba najpopularniejsza wśród roślinożerców alternatywa dla mlecznych lodów. I z pewnością domowa wersja jest pod każdym, także zdrowotnym, względem lepsza od tych dostępnych w
Lamarida.plbazyliowy. Wszystko w nim jest cudowne. Począwszy od cukru bazyliowego , jaki najpierw trzeba zrobić, po piękny seledynowy kolor i wyjątkowy, niezwykły smak. Jeśli dodacie bitą śmietanę i soczyste, słodkie truskawki (moje moczyły się wcześniej w syropie z dzikiego bzu), otrzymacie najpyszniejsze ciasto, nie tylko na niedzielę. Piszę to z pełną odpowiedzialnością, mając świadomość, że wcześniej w podobny sposób(...)Biszkopt jest mięciutki, wilgotny, delikatny. Niezwykły kolor zawdzięcza bazylii, która po utarciu z cukrem nabiera cudownego smaku i jest wręcz stworzona do deserów. Jej smak nie dominuje, ale jest idealnie wyczuwalny i wspaniale komponuje się ze smakiem truskawek i bitej śmietany. Nie bójcie się tego połączenia. Pokochajcie bazylię nie tylko w sałatce caprese i na pizzy. Już sama utarta
KUCHARNIALatem sprawdzają się szybkie i proste przepisy na desery, najlepiej z dodatkiem świeżych owoców. Tym razem proponuję smaczne, łatwe w przygotowaniu ciasto z truskawkami i malinami. Oczywiście możecie użyć dowolnych owoców, a zimą także mrożonych. Składniki: 5 jajek, 200g masła, 3/4 szklanki cukru, 1/3 szklanki mleka, 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
Z miłości do słodkościwpzoom-rcb-direction-step-15991389490176011","image":""}]},{"@type":"HowToSection","name":"MUS TRUSKAWKOWY","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Po\u0142ow\u0119 przygotowanych truskawek, czyli 100 g zmiksuj z 2 \u0142y\u017ckami cukru pudru tworz\u0105c g\u0142adki mus.","text":"Po\u0142ow\u0119 przygotowanych truskawek, czyli 100 g zmiksuj z 2 \u0142y\u017ckami cukru pudru tworz\u0105c g\u0142adki mus.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/beza-pavlova-z-mascarpone-truskawkami-i-porzeczkami(...)u017cymi truskawkami i porzeczkami. Polej truskawkowym musem.","text":"Porcj\u0105 kremu nadziej bezy i udekoruj je \u015bwie\u017cymi truskawkami i porzeczkami. Polej truskawkowym musem.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/beza-pavlova-z-mascarpone-truskawkami-i-porzeczkami\/#wpzoom-rcb-direction-step-15991392852009086","image":""}]}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Beza Pavlova z kremem mascarpone i sezonowymi owocami 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia
ProstePesto.plmój autorski przepis :) pyszny podwójny sernik ,jedna warstwa to twaróg a druga mascarpone z bitą śmietaną ,na wierzchu truskawki w glazurze z galaretki o tym samym smaku :) Idealny deser na gorące dni :) trochę roboty ale polecam jest przepyszny . Składniki : Masa twarogowa : - 1 kg sera białego u mnie z wiaderka - 1 szklanka cukru pudru -250 ml - 1.5 galaretki truskawkowej Masa
Wypieki Renetruskawki trwa niestety bardzo krótki, więc trzeba z niego korzystać ile tylko się da. Jedną z moich ulubionych rzeczy, które można zrobić z truskawek jest prosty mus. Nadaje się idealnie to wielu różnych dań, jak desery, ciasta czy placki ale jego dużą zaletą jest to, że można go zamrozić w kubeczkach i korzystać z niego w okresie zimowym
Milion SmakówPropozycja na ekspresowe drugie danie lub deser ;) Składniki na około 15 placuszków: 1 jajko 6-7 czubatych łyżek mąki pszennej 2 łyżki cukru esencja waniliowa 1/2 szkl mleka garść truskawek 1/3 łyżeczki sody 1. Truskawki rozgniatamy widelcem na ciapkę, ale tak aby zostało parę kawałków. Do rozgniecionych nie całkowicie truskawek, dokładamy resztę składników, mieszamy na konsystencje gęstej śmietany
Gotowanie...to proste !Składniki: szklanka mleka bez laktozy (230 g) 1/3 woreczka ugotowanego ryżu Basmati (30 g suchego produktu) 1 łyżka chia (ok. 10 g) 1 łyżka siemienia lnianego
Vroblewska-fitlifeHello Summer! sezonowe przepisy na lato Lato jest moją ulubioną porą roku. Jak mieszkałam we Wrocławiu to pod moim blokiem już od samego rana rozkładali się
Pink Envelopejako dodatek do potraw. Cytrynki z maliną - zastosowanie do herbaty, napojów, lemoniady, drinków lub jako dodatek do potraw. Ostatnie trzy: Truskawella z czekoladą - skład: truskawki 70%, cukier, kakao, cynamon, wanilia, skórka pomarańczowa. Zastosowanie: do deserów, kanapek. Konfitura malina z pigwą - skład: malina, pigwa, cukier. Zastosowanie: do deserów, pieczywa i słodkich przekąsek. Chrzan z żurawiną - chrzan 50%, żurawina 45%, cukier, ocet
kruche babeczkiDzisiaj zapraszam wszystkich na tort, nie byle jaki, tylko urodzinowy i to w dodatku mój ;-) Od pewnego czasu wyczekuję urodzin mniej entuzjastycznie, toteż
Rozpustne gotowanieNie wiem jak Wy, ale ja często mam tak, że zobaczę u kogoś jakiś przepis i niecierpliwię się, żeby go wypróbować. Tak było i w tym
dom-agi.plPo imprezie urodzinowej pewnej pani zostało w jednej z butelek trochę wina musującego. Jakąś dobę w chłodzie i zabezpieczonej butelce wytrzyma bez szkody, ale dłużej nie
Smaczna Pyza