deser z truskawkami - 6914 przepisów (strona:144/461)

5 przepisów na niecodzienne dania z truskawek 88

przepis Super prosta tarta truskawkowa z patelni Tarta z patelni to wyjątkowo prosty przepis na pyszne, szybkie śniadanie z sezonowymi owocami albo ładnie wyglądający deser. Zrobi go nawet początkujący kucharz. Nam bardzo smakowała z truskawkami! Zobacz przepis Orzechowa tarta z truskawkami bez pieczenia i wyrzutów sumienia Orzechowa tarta bez pieczenia! Pyszne śniadanie, pełne witamin i energii. Potężna dawka przyjemności

Niedzielny kucharz
Jabłkowe crumble 188

Crumble mogłabym jeść codziennie, latem  jem z truskawkami, malinami, a jesienią z gruszkami, śliwkami albo jabłkami. Dzisiejsza propozycja jest z jabłkami orzechami i moimi ulubionymi migdałami. Deser w 15 minut idealny do kawki : 6 porcji. Składniki: 6 jabłek  60 g cukru 150 g mąki krupczatki 100 g masła 50 g zmielonych migdałów 50 g zmielonych orzechów laskowych

Niezły Młynek
Drobinki, okruszki... Galette z truskawkami i solą morską. 169

" Kiedy nie pracuję, wolę posiedzieć z dzieciakami, wyjść na spacer, obejrzeć stare filmy albo nawet pomilczeć. Nie ma w tym żadnej ideologii. Jestem przywiązany do szczegółów

KUCHARNIA
Zebra śmietankowo-truskawkowa 864

Gdy temaperatura za oknem nie zachęca do włączania piekarnika, pora na serniki na zimno :) A że do tego jest sezon na truskawki, wiec wyszedł sernik na

Malinowo w kuchni
Crumble z rabarbarem i truskawkami 111

Crumble z orzeźwiającymi rabarbarem i dojrzewającymi w słońcu słodkimi truskawkami zapieczonymi pod chrupiącą kruszonką. Bardzo łatwy, szybki w przygotowaniu letni deser z sezonowymi owocami, który świetnie komponuje się z gałką ulubionych lodów. Składniki: Kruszonka: 160g mąki pszennej 70g masła 70g cukru 3 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: 350g świeżych truskawek 350g rabarbaru 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej masło

Szalona Kuchnia Eweliny
Quinoa zapiekana z truskawkami i jagodami pod kokosową kruszonką 105

Uwielbiam ten deser i wykorzystuję do niego wszystkie sezonowe owoce, tym razem soczyste truskawki z zaprzyjaźnionego ogródka i leśne jagody,  a na wierzchu złocista kruszonka z mąki kokosowej, gryczanej, orzechów włoskich i lnu. Proste, szybkie i pyszne :)  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 15 truskawek pół szklanki jagód 2 łyżki domowej konfitury truskawkowej 25 gram oleju kokosowego(...)kokilek, lub większego naczynia do zapiekania. Następnie układamy warstwę owoców - jagód i połówek truskawek. Posypujemy je starą gałką muszkatołową. Z oleju kokosowego, ksylitolu, mąki kokosowej, gryczanej, zmielonych orzechów i lnu zagniatamy kruszonkę. Jej kawałki układamy na warstwie owoców i tak przygotowany deser wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wyjmujemy po około 20 minutach, gdy kruszonka się zrumieni :) Pachnie

Quinoa Raz!
Lody bananowo - truskawkowe. Błyskawiczne 268

mrożone przyjdzie jeszcze czas. Nie ma potrzeby dosładzania, wystarczy użyć dojrzałych, słodkich owoców. Banany są niezawodne, a lody wyjątkowo kremowe i aksamitne. Idealny deser na gorące dni. Polecam! Składniki: 2 banany około 200 g truskawek 1 łyżka jogurtu greckiego Wyknonaie: banay obrać, pokroić w plasterki, zapakować do woreczka foliowego i umieścić na noc w zamrażarce truskawki umyć, odszypułkować i pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lato, słońce i owoce - kolorowo nam - babeczki z owocami i zimne napoje 113

szklanek z wodą zamiast tradycyjnych kostek lodu, dorzućcie odrobinę świeżej mięty. Zdziwicie się jak fajnie smakuje taki napój :) Wypieki i desery z owocami to latem podstawa. Królują drożdżowe ciasta obficie okraszone truskawkami, czereśniami, malinami. Rogaliki z ciasta francuskiego kuszą delikatnością i wspaniałym zapachem. Galaretki, bite śmietany i jogurty - wszędzie owoce. Kolorowo, pachnąco i smacznie :) Zapraszam

Codzienna kuchnia niecodzienna
RYŻ NA MLEKU Z TRUSKAWKAMI. 185

Bardzo lubię rozmawiać z moim Tatą na temat jedzenia. Co prawda, w tej kwestii jest on konserwatystą i z trudemgo przekabacić na kuchnię innych kultur niż

W kuchni Karmel-itki
Tarta z owocami 171

Tarta z owocami z budyniową masę najbardziej smakowała mojemu mężowi Kompozycja owoców zależy jedynie od Was, ja użyłam kilku poziomek i truskawek, banana oraz brzoskwinię. Tarta z owocami jest idealnym deserem na letnie, upalne dnia, ponieważ nie jest bardzo słodka, ani masiasta Czas wykonania: 3 h (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto(...)cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Budyń: 1 budyń śmietankowy ½ l mleka 3 łyżki cukru 50 g masła Dodatkowo: ½ galaretki cytrynowej owoce (2 brzoskwinie, 1 banan, kilka truskawek, kilka poziomek) Przygotowanie: Ciasto: Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtko oraz szczyptę soli. Szybko zarobić kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć na 2 godziny do lodówki

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik czekoladowo-truskawkowy 162

deser podczas upałów polecam kolejny sernik na zimno. Sernik łączy dwa smaki - czekoladowy i truskawkowy. Do masy czekoladowej można dodać ulubioną ciemną czekoladę, ja dałam deserową ale może być też mleczna lub gorzka. składniki: spód 200 g herbatników 120 g masła masa czekoladowa 700 g zmielonego sera 200 g czekolady deserowej 1/2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny masa truskawkowa(...)zmielonego sera 350 g truskawek 2 łyżki cukru waniliowego 1/3 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny na wierzch truskawki ok 300 g galaretka truskawkowa Przygotować spód. Masło rozpuścić w rondelku. Herbatniki zmielić na pył i dokładnie połączyć z rozpuszczonym masłem. Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 24 cm i odstawić do lodówki. Ser i truskawki do mas przygotować wcześniej aby były

Monia miesza i gotuje
Serduszka pianki z pistacjami i suszonymi truskawkami 145

Składniki: galaretka czerwona x 2 galaretka zielona  mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka do dekoracji: pokruszone pistacje pokruszone suszone truskawki foremka do wycinania ciastek w kształcie serca. Przygotowanie: Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta. Wstawić do lodówki żeby galaretka całkowicie stężała. Gdy czerwona galaretka w tortownicy jest już(...)lodówki. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną. Deser jest gotowy gdy Pianka różowa stężeje. Wyjmujemy deser z lodówki i wykrawamy serduszka, Posypujemy je pokruszonymi pistacjami i suszonymi truskawkami. Smacznego :) Wpis dodaje do akcji

KreatywnePiny
galaretkowy deser "pychotka"... 232

mięty - ile potrzeba forma silikonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy (będzie wierzchem) rozsypać umyte plastry truskawek galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wlać na truskawki, schować do lodówki na galaretce ułożyć plastry banana, wlać tężejącą galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki następnie wlać tężejącą galaretkę wiśniową rozmieszaną(...)wciskać w nią biszkopty, schować do lodówki najlepiej na całą noc forma silikonowa łatwo z galaretki schodzi, formę nakryć talerzem i odwrócić, zdjąć z galaretki ostrożnie, przybrać listkami mięty - deser jest pyszny na upały i nie za mocno kaloryczny.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
SAŁATKA Z TRUSKAWEK I ARBUZA Z PIEPRZEM, SZAŁWIĄ I STEWIĄ. 199

Piękne, dorodne truskawki trzyma w dłoniach i z uśmiechem na twarzy kroczy w jego stronę. Staje tuż przed nim, oczy swe kieruje ku słońcu i czeka

W kuchni Karmel-itki
TRUSKAWKOWA PIANKA Z CZEKOLADĄ 211

Pojawiły się pierwsze truskawki, a u mnie już od tygodnia trwa truskawkowy zawrót głowy 😁 Dziś zapraszam na lekkie truskawkowe ciasto bez pieczenia z polewą z gorzkiej czekolady. Smakuje jak truskawkowe ptasie mleczko. Deser jest przygotowany na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem śmietanki, a polewa(...)gorzkiej czekolady sprawia, że nie jest za słodki. Dla mnie bomba, ale nie należę do osób, które lubią słodkości, więc jeśli lubicie słodkie desery to radzę dać więcej cukru do masy 😉 Składniki: 500 g truskawek 400 g jogurtu greckiego 200 ml śmietanki 30% 1 op. biszkoptów okrągłych 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki cukru pudru Polewa: 50 g masła

Kuchnia MagdaLeny