Obiecany przepis na przepyszne drożdżówki gotowy!Uwierzcie : smakują nieziemsko!Delikatne ciasto wypełnione po brzegi przepysznym nadzieniem z soczystych truskawek , których mamy teraz pod dostatkiem i kremowego
Ostra na SłodkoPyszne, łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami i galaretką. Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę, a efekt jest naprawdę świetny! Składniki: 1 kg twarogu z
AleTorcikJakiś czas temu brałam udział w kampanii Bake For Someone z marką Electrolux, w której piekliśmy świąteczne pyszności przy pomocy piekarnika z funkcją pary. Teraz po
karmelowyŻycie kołem się toczy . Kolejny rok , kolejne Walentynki. Kolejne Walentynki, kolejny dylemat ! Jak ją zaskoczyć ? Jak sprawić mu przyjemność ? Cóż, wielokrotnie sama postawiona byłam przed takim
Jem więc JestemCo raz więcej osób nie je laktozy. Unika mleka i produktów mlecznych w celu wyeliminowania laktozy ze swojej diety. Nietolerancja laktozy objawia się różnymi dolegliwościami. Najczęściej
SMYKWKUCHNIprzewijają się nuty wanilii i...octu balsamicznego! Połączenie truskawek z octem balsamicznym jest dość popularne na Wyspach Brytyjskich, gdzie delikatnie przesmażone, wciąż jędrne truskawki są zalewane odrobiną octu i podawane w tej formie jako dodatek do deserów. Ta kombinacja smaków intrygowała mnie od dawna, a kilka miesięcy temu wpadłam w internetowych otchłaniach na taki właśnie dżem! Do tego wszystkiego dorzucam
Kuchnia w Słońcu Skąpanarozlaniu do szklanek schłodzić do momentu stężenia i dopiero wtedy wylać masę czekoladową. Odstawić do całkowitego stężenia. truskawki odszypułkować i pokroić na mniejsze kawałki. Wraz z malinami zmiksować blenderem. Lekko podgrzać, po czym wsypać sproszkowana galaretkę. Dokładnie wymieszać. Masę rozlać na górze deseru. Schłodzić. Tuż przed podaniem udekorować rozetkami lodów. Jeszcze kilka słów na temat lodów Carte d'Or Lemon
Z miłości do słodkościSłodkie rogaliki drożdżowe , pyszne i puszyste, nadziewane czekoladą i truskawkami. Doskonałe na piknik lub plażę, do szkoły lub do pracy - po prostu ...Coś pysznego! SKŁADNIKI
RITA food channelPrzygotowując się do zrobienia konfitury pomyliłam się i od razu do truskawek wsypałam cukier i rozmieszałam . Nie wiedząc co mam zrobić z tym fantem zaczęłam podgrzewać
Pysznosci Babci BasiMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kruche ciasto z budyniem i truskawkami jest pyszne, delikatne i świetnie pasuje na każdą okazję. Ja przygotowałam je dzisiaj dla …
My Blueberry Cornerchia * pół szklanki mleka kokosowego * dojrzałe mango Przygotowanie : Nasiona chia zalać mlekiem i odstawić na całą noc. Truskawki zmiksować z miodem. Mango obrać, zmiksować na gładko. Mus truskawkowy ułożyć w szklance, polać nasionami oraz zmiksowanym mango. Można dodatkowo schłodzić deser
Magiczne Życie MartyTruskawkowa galaretka pełnia świeżych owoców pokryta jogurtową warstwą i świeżymi owocami jest wspaniałym pomysłem na deser w upalny dzień! Gwarantuję, że nie tylko starsze pokolenie będzie zachwycone! Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 4 pucharki ) * galaretka truskawkowa – 1 op * jogurt naturalny – 250 ml * świeże truskawki – 250 g * cukier puder – 2 łyżki * galaretka przezroczysta – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretkę
Ostra na SłodkoPrzygotowałam go podczas konkursu Teekanne na Finale Blogerche’a w Łasku k/ Łodzi na najciekawszy deser zainspirowany nowymi herbatami Teekanne. Do przygotowania naleśników wykorzystałam herbatę TEEKANNE World of Fruits „Forest Fruits”, która zastąpiła tradycyjne mleko o wodę gazowaną. Naleśnikowe roladki z truskawkami i serem ricotta okazały się super przepisem, musiałam dorabiać nowe porcje, gdyż wszystkim roladki bardzo smakowały, ponadto
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPoprzedni mój przepis na camembert z gruszką wielu z Was robiło, choć nie wszyscy za tym serem przepadali, to wszystkim smakowało, przynajmniej tym co do mnie
Parowar FacetaEton Mess to deser, który bardzo często gości na moim stole. Do jego wykonania można użyć różnych owoców: jagód, borówek, malin, lecz właśnie z truskawkami smakuje najlepiej. Chyba nic prostszego, a jednocześnie pyszniejszego nie można wymyśleć. Słodycz truskawek, kruchość bez, a wszystko otulone bitą śmietaną. Taki bałagan to ja mogę mieć w domu nawet codziennie ;) Składniki: 200 ml śmietany(...)dużo słodyczy. Lekko rozgnieść, żeby truskawki puściły sok. Śmietanę ubić, dodać bezy pokruszone na różnej wielkości kawałki oraz truskawki. Wymieszać. Przełożyć do pucharków/szklanek. Podawać od razu po przygotowaniu. Zbyt długie przechowywanie sprawi, że bezy rozmiękną i deser straci fajną "chrupkość". Smacznego
Moja kraina smaków