Sezon na jagody rozpoczęty. W takim wydaniu, orzeźwiające smoothie doda nam energii na cały dzień. Korzystajmy z tego co daje nam lato :) enjoy Składniki : 400 g
zobacz ich smakSkładniki: - około 1,5 kg arbuza - sok z 1 cytryny - cukier puder Sposób wykonania: Z arbuza wycinamy kawałki (bez skóry), z których usuwamy pestki. Wszystkie
Qchnia po prostu„Dużo o niej słyszałam, ale jakoś nie miałam do niej przekonania. W tym roku jednak postanowiłam się z nią zmierzyć. Przejrzałam kilka przepisów w internecie i
Wiem co jemMusiałam jakoś poprawić sobie humor jakimś pysznym ciachem, które kojarzy mi się z ciepłem, słońcem, latem! ;D wiem, wiem najpierw wiosna ;) Gorąco polecam Wam te ciasto
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdalej. Wymieniać można by jeszcze długo, a pudding czeka, więc zapraszam do kuchni. Ta wyjątkowo duża zdolność srebrzystych nasion do absorpcji wody sprawia, że możemy delektować się tym pysznym deserem. Pudding z nasion chia to bardzo popularny przepis w internecie -wszystkie metody jego przygotowania wyglądają mniej więcej podobnie i różnią się jedynie niewielkimi szczegółami. Ja wypróbowałam kilka i za najlepszą(...)akurat masz w lodówce lub które po prostu Ci odpowiada. Zawsze jednak warto dorzucić choć trochę gęstego mleka kokosowego, które nada kremowej struktury. Na koniec świeży dodatek w postaci owoców – sezon truskawkowy w pełni, więc u mnie wybór okazał się oczywisty. Większość osób jest zdania, że kto choć raz spróbuje puddingu chia, będzie chciał go przygotować ponownie, ponieważ
Roślinna - blog wegańskiMoże to dziwić ale czasem świetne lekarstwa dosłownie rosną nam pod nogami i gdy wygospodarujemy trochę czasu to świetnym pomysłem jest wybranie się na zbiór mniszka
Kuchnia PROzdrowotnaNa kefirowe naleśniki natknęłam się u Ivony. Lekko zmodyfikowane, szybko znikały z talerza jeszcze ciepłe. Miałam w planach kilka porwać nad wodę, ale nie mogłam się
Pink EnvelopePysznych, słodkich przekąsek nigdy dość!Dlatego dzisiaj bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deserek z truskawek, jogurtu i ciastek bezowych :)Składniki:truskawkikilka bez ok 10 dag
Taste Of My Daysuski sechlońskiej pomysłu Tomasza Trąbskiego . Komu było jeszcze mało mógł rozsmakować się w przygotowanej przez Tomka Woźniaka polskiej jagnięcinie z jabłkiem i miętą. Na koniec Robert Harna zafundował nam deser w postaci brownie z fasoli wrzawskiej z wiśniowym sorbetem i żelem z maślanki. Była to jedna z najciekawszych i najlepszych kolacji w moim życiu. Głównie dlatego, że została przygotowana(...)drogę. Skierowaliśmy się w stronę Słupi Nadbrzeżnej i licznych sadów, w których obficie owocowała wiśnia nadwiślanka. Wiśnia odznaczona jest znakiem ChNP i występuje w pasie nadwiślanym w okolicach Ożarowa. Owoce są mniejsze w porównaniu do innych odmian, mają ciemniejszą barwę i charakteryzują się bardziej kwaskowatym i wyraźnym smakiem. Poznaliśmy historię wiśni, dowiedzieliśmy się na jakie choroby są narażone drzewa
Pasja SmakuZa oknem szarość. Mgła, zachmurzone niebo i ciągłe opady deszczu. Po liściach na drzewach ślad po woli ginie. Dopadają coraz częściej małe smuteczki. Więc
W kuchni Karmel-itkisadzie. Zerwaliśmy ostatnie węgierki, gruszki i część jabłek. Uwielbiam prace w sadzie, relaksują mnie, uspokajają, a widok pełnych koszy i skrzynek wyjątkowo cieszy. Na podwieczorek postanowiłam zrobić szybki deser, padło na tarty z ciasta francuskiego ze świeżo zerwanymi śliwkami. Było pysznie!!! Chrupiące, kruche ciasto i delikatnie karmelizowane śliwki oprószone płatkami migdałów.... Polecam na październikowe chwile zapomnienia. Składniki na mini tarty(...)równych części i układamy je na wyłożonej papierem blasze. Brzegi zakładamy do środka, tworząc około 5 mm rant. Śliwki myjemy, osuszamy, przecinamy na pół i wyciągamy pestki. Owoce ciasno układamy na przygotowanych spodach (skórką do dołu), posypujemy cukrem (ja użyłam 1,5 łyżeczki cukru nierafinowanego), płatkami migdałowymi i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 15-20 minut. Gdy tarty
Rozpustne gotowanieTruskawki królują w naszych przepisach. Sezon trwa i należy je wykorzystać maksymalnie. Ciasta, musy, konfitury, dżemy, desery itp. U mnie na blogu przepis na zupę owocową z truskawkami. Doskonała na ciepło i zimno. Podana z makaronem na pewno zaspokoi nasze apetyty. SKŁADNIKI: 1 kg. truskawek 2 litry wody 1 galaretka truskawkowa 1 kisiel truskawkowy makaron ( u mnie pełnoziarnisty świderki(...)litrami wody dodajemy goździki. Zagotowujemy i od tego momentu gotujemy ok 10 min. Kisiel rozprowadzamy zimną wodą dodajemy do zupy. Galaretkę rozprowadzamy wrzątkiem i również wlewamy do owocówki. Mieszamy. Owoce możemy wyjąć i dodawać do talerza lub zostawić w zupie. Zupę możemy zabielić śmietaną lub jogurtem naturalnym. U mnie 3 łyżki jogurtu. Makaron gotujemy w wodzie al dente. Podajemy
W kuchennym oknie Ewybyć taki: "Piękna pogoda, jeść się nie chce...szybkie, lekkie, smaczne śniadanie i na plażę..." Niestety dziś pogoda deszczowa, burzowa, ale tym bardziej przyda się taki deser. lub Deszczowy deser Potrzebujemy: 4 biszkopty (mogą też być ciasteczka owsiane, lub wielobożowe) 3 łyżki malin 3 łyżki serka waniliowego 1 łyżka jogurtu naturalnego 3 łyżki borówki amerykańskiej pół mango Wysoka szklanka Biszkopty/ciasteczka(...)ciastek, na to łyżka serka i dalej borówki. I na koniec ostatnia łyżka serka a na górę pokrojone w kostkę mango. Z drugiej strony, jak ułożycie składniki i jakich owoców użyjecie, zależy od Was. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Jak to pieczone na cztery sposoby, skoro w jednym naczyniu?! ;) No cóż, sposób pieczenia jest jeden, ale nadzienie w każdym jabłku jest inne! :) A gdybym miał
zadanie-gotowanieDzień dobry ! Witam Was jaglanką czekoladowa z kokosową nutą. To będzie dobry dzień ! Składniki (2 porcje): 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 i 1/2 szklanki wody + dodatkowo
Moja pasja smaku