Pogoda od wczoraj bardziej wiosenna niż zimowa, więc i moje wypieki bardziej nawiązują do wiosny i lata! Razem z mamcią przygotowałam fantastyczny sernik , na który przepis
Ostra na Słodkowyjętej na talerzyk. Ja zrobiłam nie co inaczej podałam deser w pucharkach ale oczywiście można w sposób tradycyjny. Zachęcam do zrobienia w domu, deser jest pyszny. Składniki 3 … Czytaj dalej Panna cotta z jogurtem i malinami
gotuj ze mnąDziś u mnie fantastyczny, rozpływający się w ustach deser bez pieczenia – a la ptasie mleczko… Idealny deser na lato z sezonowymi owocami. U mnie borówki, nadadzą się także maliny, jeżyny, jagody, porzeczki. Szybkie, lekkie w smaku, efektowne. Pyszne ptasie mleczko, lekkie na małych bezikach . W oryginalnym przepisie na biszkoptach z malinami. Polecam każdą wersję, bo lekka pianka
Zasmakuj Kuchniciasta, można na górze tarty ułożyć kratkę. Ciasto dopiec w piekarniku 20 min. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/krucha-tarta-z-jagodami-malinami-i-truskawkami/ MieszamWGarnku Artykuł Krucha tarta z jagodami, malinami i truskawkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuByły już czekoladowe to teraz czas na waniliowe babeczki . Jest to bazowy przepis, który możemy wzbogacić o np. owocowy dodatek (maliny, borówki) lub kawałki czekolady ! Na przyjęcie, dla dzieci lub jako szybki deser, który dodatkowo zmieści się do torebki 😄 SKŁADNIKI: 250 g mąki typ 450 2½ łyżeczki proszku do pieczenia ⅔ szklanki (135 g) cukru ¼ łyżeczki
Marcepanowa kuchniaSkładniki na 1 dużą porcję lub dwie mniejsze: 200 g mieszanki owoców jagodowych (ok. 1,5 szklanki) 1 małe obrane jabłko (ok. 200 g) 1 łyżka
Vroblewska-fitlifePrzepyszny,wilgotny sernik z kruszonką kokosową i malinami to niebo w buzi. Ciężko się od niego oderwać 😀 Ciasto kruche: 25 dag mąki 15
Niespełnione zdolności kulinarneOstatnio pozostało mi trochę kruchego, kakaowego spodu, więc zamroziłam go, a dziś użyłam do nowego przepisu. Serniczek na zimno z frużeliną malinową <3 Idealne ciasto
Ana Mari's worldWEGAŃSKI KOKTAJL KOKOS - MALINA Prosty, pyszny i do zrobienia od razu. Wegański koktajl na bazie mleka kokosowego z malinami. Potrzebujesz trzech, a nawet wystarczą dwa składniki
SMYKWKUCHNIKolorowe i magiczne lato się szykuje! Dopiero co wróciłam z tripu Sanok - Berlin - Międzyzdroje - Wrocław - Sanok i chcę WIĘCEJ! Ah podróże uzależniają. Wiecie na co
CzarnawisienkaSkładniki na 1 dużą porcję lub dwie mniejsze: 200 g mieszanki owoców jagodowych (ok. 1,5 szklanki) 1 małe obrane jabłko (ok. 200 g) 1 łyżka
Vroblewska-fitlifeczyli z francuskiego świeża śmietana to królowa wśród śmietan. Cudownie gęsta, lekko kwaśna i bardzo kremowa. Idealna jako dodatek do zup, sosów i deserów — bosko smakuje ze świeżymi owocami, szczególnie polecam ją do truskawek oraz malin. Crème fraîche to również podstawa wielu fracuskich dań, między innymi alzackiej tarte flambée , na którą przepis podam niebawem. To, co czyni ją wyjątkową
Food SquareSeler kroimy na kawałki, węgiel wysypujemy z kapsułek, wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy (na funkcji ICE, jeśli nie chcecie rozmrażać wcześniej malin). Pod tym linkiem znajdziecie książkę "Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie" http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html
Quinoa Raz!Dziś pomysł trochę inny niż zawsze. Już niedługo wakacje i pyszne lipcowe maliny. Z chęcią na pewno każdy z nas robi z nich nie tylko soki, dżemy i desery, ale można także zrobić też pyszne Wino. Warto go zrobić i trzymać w domowej piwniczce. Ja mam kilka takich butelek schowanych i jeśli jest okazja to wyciągam. Wspominamy wtedy lato(...)TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: powyżej 60 min Malinówka 1 kg malin 600 ml spirytusu 96% pół kg cukru 1 l wody Maliny oczyszczamy ze wszystkich niepotrzebnych części, typu szypułki, liście. Wkładamy do dużego naczynia, które możemy potem przykryć, a następnie zasypujemy cukrem. Przykrywamy i odkładamy, aż maliny puszczą soki. Otrzymany sok zlewamy do osobnego naczynia, owoce zaś zalewamy wodą
Gotuję TestujęLato zbliża się wielkimi krokami, więc trzeba zrzucić trochę zbędnych kilogramów. Zamiast sięgać po kolejną kostkę czekolady lub zajadać się ciastkami polecam przygotowanie błyskawicznego deseru. Wychodzi
Czekoladowa muffinkałyżki cukru Sposób przygotowania Owoce umyć, osuszyć. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/fit/koktajl-czarnej-porzeczki-malin-jagod/ BosowKuchni Artykuł Koktajl z czarnej porzeczki, malin i jagód pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuTosty francuskie z bitą śmietaną, miodem i owocami leśnymi (Śniadanie jednoosobowe) Składniki: 2 kromki starego chleba tostowego lub bagietki jajko łyżka mleka 1/2 łyżeczki oleju kokosowego
Moja MichaJakiś czas temu upiekłam pyszne ciasto z malinami z bloga Pani Doroty . Dziś nareszcie zebrałam się by pokazać mój efekt. Ciasto jest naprawdę pyszne, polecam
W kuchni u MonikiCiasto z masy białkowej z bezami i malinami- pyszne, lekkie i słodkie ! Składniki: 8 białek jaja, 30 dag cukru, 12 dag margaryny, 5 dag mąki ziemniaczanej
Tradycyjna KuchniaWczoraj na blogu była trata z malinami, dzisiaj kruche ciasto z pianką i malinami. Wygląda bardzo apetycznie i również tak smakuje.Zapraszam. SKŁADNIKI Ciasto: 2,5 szklanki
W kuchennym oknie Ewyochłodzić. Dzisiaj przedstawiamy Wam propozycję bardzo prostą ale jakże smaczną. Mrożone owoce to idealny składnik na pyszność w połączeniu z maślanką. Polecamy na deser dla całej rodziny. Mrożone owoce otulone maślanką SKŁADNIKI : 50 g mrożonych malin 50 g mrożonych truskawek 50 g mrożonych wiśni 50 g mrożonej czarnej porzeczki 50 g mrożonych czerwonych porzeczek 400 ml maślanki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiLato minęło nam w tym roku paskudnie szybko! Nawet nie zdążyliśmy się obejrzeć, a już go nie ma! Nie nasyciłam się owocami, warzywami i wszystkiego mi
Plate of JoyW 1892 francuski kucharz śpiewaczki operowej Nellie Melba na specjalne życzenie męża śpiewaczki stworzył ten przepyszny deser i od tej pory deser sygnowany jest nazwiskiem śpiewaczki
Moje Małe Czarowaniedziś jeszcze na dodatek szaro i buro... W związku z tym dziś ma dla Was bardzo kolorową, mocno owocową i pyszną propozycję na deser: sernik na zimno w kolorach lata. A te kolory lata to maliny i borówki amerykańskie. I na dodatek sernik jest dziecinnie łatwy do wykonania. Jeszcze jedna uwaga, trochę się poleniłam i nie przetarłam
Kulinarne przygody GatityNo i stało się! Przed nami 50ty wpis - zostało już ich tylko drugie tyle byśmy przekroczyły wymarzoną liczbę STO! (; Prowadzenie tego bloga sprawia nam naprawdę sporo
Symfonia SmakówTaki deser możemy wyczarować ze składników, które pozostały po wykonaniu Tortu Straciatella z Malinami . Lekki krem, starta czekolada, maliny i listki mięty. Pysznie wyszło! Na sam spód ułożyłam ścinki ciasta czekoladowego, potem krem, następnie posiekaną czekoladę, maliny, potem znowu krem, czekolada, maliny, listki mięty. Prawda, że łatwo
Blondynka Gotujedobrze wygląda w kształcie prostokąta. Jest pyszny! Jak tylko pojawią się maliny koniecznie musicie go zrobić! Jeśli zostanie Wam krem, czekolada i maliny tu możecie zobaczyć jak można wykorzystać te nadwyżki i stworzyć Ekspresowy Deser z Resztek :) Dlaczego teraz go pokazuje? Po prostu zagubione zdjęcia odnalazły się:) SMACZNEGO
Blondynka GotujeKlasyczna panna cotta to deser z podgrzewanej śmietany. Dla mnie ten włoski deser jest zbyt mdły, nawet jeśli doda się do niego wyraźny w smaku sos ze świeżych malin, truskawek czy rabarbaru. Dlatego z przyjemnością wypróbowałam lata temu przepis zaproponowany przez Annę Olson, kanadyjską mistrzynię cukiernictwa prowadzącą program "Na słodko". Jej wersja panna cotty jest kwaskowata w smaku i mniej
Weekendy w domu i ogrodzieLody i sernik to moje dwa najulubieńsze desery. A gdyby je połączyć? To co powstało, to zdecydowanie mój najlepszy przepis na lody – i mój ulubiony! Pierwszy raz zrobiłam te lody w zeszłym roku – ale musiałam zrobić je jeszcze kilkukrotnie, żeby doprecyzować recepturę, sprawić żeby lody były dalekie od smaku samej śmietany, nie przesłodzone, żeby smakowały jak znane i lubiane przez(...)mają jajek, odpada długie gotowanie i mieszanie lodowej masy. Wszystko, co potrzebne to dobrze dobrane i świeże składniki – i ten prosty przepis na efektowne lody o smaku sernika – z malinami i kruchym spodem. Wiecie już, że jakiekolwiek owoce dodane do lodów sprawiają, że zachodzi proces krystalizacji a lody stają się mniej kremowe – nie ma mocnych, w owocach jest woda
Karo in the Kitchenciasto. Idealna, letnia propozycja na wykorzystanie sezonowych produktów do stworzenia przepysznego deseru. Składniki: Biszkopt jajka - 2 cukier - 1/2 szklanki mąka pszenna - 1/3 szklanki mąka ziemniaczana - 25g sól - szczypta Nasączenie (opcjonalnie) herbata zielona - 1/2 szklanki sok z cytryny - 1 łyżka Sok owocowy do masy jogurtowej truskawki - ok. 400g maliny - ok. 100g borówki - ok. 150g Masa jogurtowa: jogurt naturalny - ok. 600g żelatyna(...)ciasto. Idealna, letnia propozycja na wykorzystanie sezonowych produktów do stworzenia przepysznego deseru. Składniki: Biszkopt jajka - 2 cukier - 1/2 szklanki mąka pszenna - 1/3 szklanki mąka ziemniaczana - 25g sól - szczypta Nasączenie (opcjonalnie) herbata zielona - 1/2 szklanki sok z cytryny - 1 łyżka Sok owocowy do masy jogurtowej truskawki - ok. 400g maliny - ok. 100g borówki - ok. 150g Masa jogurtowa: jogurt naturalny - ok. 600g żelatyna
Pogotujmy.plskładnik domowych wypieków (np. ciasteczek). Aktualnym tematem Ciasta na niedzielę jest właśnie masło orzechowe. Tym razem u mnie bez rozgrzewania piekarnika, gdyż skorzystałam z możliwości wykorzystania tego składnika w deserze. Czekoladki orzechowo rumowe z amarantusem . Składniki: - 440 g masła orzechowego - 170 g miękkiego masła niesolonego - 2 niepełne szklanki cukru pudru - 95 g amarantusa ekspandowanego - 110 ml ciemnego rumu(...)pieczenia. Kulki można zrobić w różnych wersjach – w czekoladzie gorzkiej, białej, mlecznej – według upodobań. Ja do części użyłam czekolady gorzkiej z drobinkami malin oraz, do drugiej domieszałam białą czekoladę. Czekoladki orzechowo rumowe z amarantusem to deser w wersji dla dorosłych. Pomijając w przepisie rum można zrobić wersję dla dzieci. Z przygotowanych składników wyszło mi 107 niedużych czekoladek, takich „na jeden
mojewypiekiinietylkododałam same żółtka, do masy sernikowej wykorzystam białka. Białka ubijamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, serkami Almette oraz łyżką mąki wymieszanej z mąką ziemniaczaną. Dodajemy do masy serowej świeże maliny, mieszamy łyżką i wkładamy do środka tartaletek. Składniki na ciasto kruche: 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej + trochę do podsypania 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej 1/3 szklanki cukru(...)pieczemy tartaletki przez około 30 minut, przykrywamy papierem do pieczenia i ponownie zwiększamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Studzimy. Deser gotowy! Po upieczeniu sernikowe tartaletki możemy polać musem malinowym i udekorować świeżymi malinami. The post Sernikowe tartaletki z malinami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzimowy krajobraz za oknem i słupek rtęci na termometrze dużo poniżej zera, nie są dla mnie przeszkod ą, by przygotować taki deser :) Sernik, który dziś proponuję, łączy w sobie delikatny smak kokosu z wyrazistym i kwaskowym smakiem malin. Do żelki wykorzystałam mrożone maliny ( z letnich zbiorów ) i takie też polecam, ale alternatywą dla nich może być malinowa galaretka(...)kokosowego 100 ml likieru kokosowego ( można zastąpić mlekiem kokosowym ) 60 g wiórków kokosowych 30 g żelatyny ( 7,5 łyżeczki ) około 8 łyżek zimnej wody Żelka malinowa: 500 g mrożonych malin ( w sezonie oczywiście można użyć świeżych ) 50 g cukru, lub więcej, do smaku 2 łyżki soku z cytryny 8 g żelatyny ( 2 łyżeczki ) Wykonanie: Spód: Ciastka lub herbatniki zemleć
Opowieści z piekarnikasława? Kto zna i spróbował choć raz tiramisu wie, że to niebo w gębie. To deser bez pieczenia, zatem najlepszy na lato. Podłużne biszkopty nasączone aromatycznym espresso z amaretto, przełożone kremem mascarpone nie znudzi się nigdy. Dziś zapraszam na letnią wersję tiramisu z dodatkiem malin. Jestem pewna, że ta wakacyjna wersja zachwyci Cię smakiem. Wcześniej robiłam tiramisu jagodowe, które zostało
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!takich małych torebeczkach. Zawsze po otwarciu tej torebeczki szukałam tej jednej białej matowej landrynki, która miała obłędy smak. I ten deser miał tą nutę aromatu w sobie, niesamowite. Dodatkowo był podany z chrupiącym chipsem, pudrem z liofilizowanej maliny, sosem jagodowym i borówką! Mniammm! Ale oglądanie gotowych dań jest trochę mniej atrakcyjne od podglądania ich przygotowywania w kuchni, to chodźcie
SMYKWKUCHNIbardzo słodki,a orzeźwiający. Wykonanie takiego deseru zajmuje nie więcej jak 10 minut, tylko później najdłuższe jest czekanie. Jednak zapewniam Was, że opłaca się poczekać bo efekt końcowy zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy 😉 Składniki: 1 mango 500 ml jogurtu waniliowego sok z 1 pomarańczy kilka borówek kilka malin 2 kostki gorzkiej czekolady Wykonanie: Mango obieramy ze skórki, oddzielamy(...)przygotowaną masę. Wkładamy do zamrażalki na całą noc. Następnego dnia blaszkę wyciągamy z zamrażalnika i wykładamy z niej deser na deskę do krojenia za pomocą wystających kawałków folii spożywczej. Jogurt mrożony kroimy w plastry i układamy na talerzyku. Podajemy z borówkami, malinami oraz tartą gorzką czekoladą
Kuchnia MagdaLenylipca 2018 Lody truskawkowo-malinowe z mascarpone, czyli wręcz rewelacyjny domowy deser, który doskonale smakuje i jeszcze lepiej orzeźwi Was w ciepłe dni! Składniki: Lody: śmietana 30% - 250ml mascaropne - 250g cukier puder - ok. 50-150g (w zależności od słodkości soku owocowego) Sok owocowy: truskawki - ok. 250g maliny - ok. 150g Dodatkowo: mięta - do dekoracji truskawki - ok. 50g maliny(...)mascarpone Lody truskawkowo-malinowe z mascarpone, czyli wręcz rewelacyjny domowy deser, który doskonale smakuje i jeszcze lepiej orzeźwi Was w ciepłe dni! Składniki: Lody: śmietana 30% - 250ml mascaropne - 250g cukier puder - ok. 50-150g (w zależności od słodkości soku owocowego) Sok owocowy: truskawki - ok. 250g maliny - ok. 150g Dodatkowo: mięta - do dekoracji truskawki - ok. 50g maliny - ok. 50g Wykonanie
Pogotujmy.plprzyrządzić go wykorzystując jogurt kokosowy, sojowy czy owsiany. Dla mnie świetnym dodatkiem do ciasta jogurtowego są mrożone maliny. Możecie też ozdobić je cukrem pudrem. Czekoladowy jagielnik, czyli „sernik” bez sera „Sernik” jaglany to nie tylko pyszny ale i zdrowy deser. Po nocy spędzonej w lodówce masa „sernikowa” swoją konsystencją do złudzenia będzie przypominać klasyczny sernik. Faworki bez śmietany(...)wybór przed świętami. To doskonały i lekki deser na każdą okazję. Ciasto wiewiórka (z orzechami włoskimi i jabłkami) Ciasto wiewiórka jest pyszne i proste do zrobienia. Połączenie orzechów i jabłek sprawiają, że ciasto ma fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się
Dieta bez mlekaBeza – to chyba jedyny deser za który dałabym się pokroić. Do tego filiżanka mocnego espresso i jestem w raju, przyjemność nie do opisania. Bezy wychodzą mi niemalże bezbłędnie dlatego też nie mogę się im oprzeć i robię je częściej niż powinnam. Kuszą ogromnie i to nie tylko mnie ale i mojego syna. Jedynie mój mąż na ich widok pozostaje(...)lekko obojętny, czego nie mogę zrozumieć po dziś dzień Dzisiejsza beza jest z mocno kawowym kremem, malinami i czekoladą… gorzką miętową Jest wspaniała. Bardzo Wam polecam. Składniki na bezę: 6 białek 300 g cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo łyżka po łyżce cukier. Powinniśmy uzyskać lśniącą, sztywną
Made By Mom And SonCoulies to lekki sos owocowy dodawany do deserów, lodów i ciast. Jest pyszny i fantastycznie podkreśla smak słodkich potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do budyniu, puddingu chia, owsianki, jaglanki lub pieczonych serników. Można nim polać naleśniki placki lub racuszki. Przygotujecie go niezwykle prosto i szybko. W mniej niż 30 minut otrzymując pyszną dawkę słodkości. Świeże lub mrożone owoce(...)gotujemy z cukrem, aż rozpadną się i utworzą sos. Studzimy i przecieramy przez sitko. SKŁADNIKI / na 1 SZKLANKĘ 500 g malin / świeżych lub mrożonych 5 łyżek cukru / można dać więcej jeśli owoce są bardzo kwaśne WYKONANIE W rondelku na małym ogniu, podgrzewamy maliny z cukrem. Kiedy owoce rozpadną się i zagotują, zmniejszamy płomień do minimalnego i gotujemy bez przykrycia przez
cool and mintyTakiej frużeliny nie powinno u nikogo zabraknąć a szczególnie u osób które lubią słodkości. To pyszny dodatek do deserów, ciast, lodów i gofrów. Sama produkcja trwa chwilę a zapach, aromat i smak frużeliny wyjątkowy i nie zapomniany. Składniki: 1 kg malin 0,5 kg cukru 2 łyżki soku z limonki 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 szkl zimnej wody 4 łyżeczki
Ala piecze i gotuje