Uwielbiam maliny, a z sernikiem to już po prostu poezja. Serniczek bardzo prosty w wykonaniu, zajmuje nam zaledwie 40 minut. Uwielbiam maliny! Od dziecka się
VioletoweKucharzenieNajprostszy na świecie przepis na pyszny owocowy deser. Uwaga! Uzależnia! ;) Składniki 700 g mieszanki owoców (truskawki, maliny, porzeczki, wiśnie bez pestek) - ja użyłam gotowej mrożonej mieszanki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki cukru trzcinowego Na kruszonkę szklanka mąki 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła Owoce wrzucić do naczynia żaroodpornego. Posypać mąką ziemniaczaną i cukrem i dobrze
Kulinarne InspiracjeTroszkę zmieniona wersja włoskiego deseru. Chociaż wersji jest sporo Czytaj więcej »
Pasja tworzeniajednolitą masę, którą napełniamy foremki na muffiny. Pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jedząc muffiny wyczuwalne są w nich pestki z malin, które "chrupią" w zębach, jednak jest to miły deser i dodatek do popołudniowej herbaty czy kawy
Taste Of My Daychwila mialam ochote na cos slodkiego wykorzystalam to co w domu i powstal szybki deser. Zawsze jest to pomysl na nie oczekiwanych gosci. Oczywiscie taki deser mozna robic sobie z innych rowniez owocow np. maliny, banany
Klaudynkowa kuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj podaję przepis na kolejną pieczoną owsiankę, tym razem zrobiłam ją z malinami, twarogiem i amarantusem. Co tu dużo
Marta GotujeMalinowa chmurka to ciasto, któremu trudno się oprzeć i nie można poprzestać na jednym kawałku. Z pozoru skomplikowane, ale to tylko kwestia dobrej organizacji pracy. Cieniutka
Pieguskowa KuchniaMalinowa chmurka to ciasto, któremu trudno się oprzeć i nie można poprzestać na jednym kawałku. Z pozoru skomplikowane, ale to tylko kwestia dobrej organizacji pracy. Cieniutka
Pieguskowa Kuchnialubi maliny? Chyba wszyscy. Dla mnie są takim specjalnym symbolem pełni lata. Uwielbiam je pod każdą postacią! Wspaniale komponują się zarówno w ciastach pieczonych, deserach na zimno, z kaszą, owsianką, w dżemie czy konfiturze oraz(...)jedzone same. Moja kuchnia nie może się bez nich obyć, dlatego co roku mrożę i przerabiam znaczne ich ilości. Dziś zapraszam na deser z moją ukochaną jaglanką i właśnie malinkami. Pycha! A jaka zdrowa pycha :) Składniki: 300g malin 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki cukru (lub stevia, ksylitol) 2 galaretki malinowe lub pastelowe Wodzisław Przygotowanie: Kaszę jaglaną zblendować. Dosłodzić
Cakes By KejtJuż dawno planowałam zrobić to niebiańskie ciasto...niedługo zostanę babcią i to ciasto zrobiłam właśnie dla mojej kochanej synowej :) nie będę opisywała smaku, to trzeba
Wypieki Renekisiel to znajdziecie u mnie także przepisy na: kisiel gruszkowy , kisiel jagodowy , kisiel jabłkowy i nektarynkowy . Dla kogo: dla lubiących lekkie desery dla szukających naturalnych źródeł witaminy C dla tych, którzy cenią zdrowe smakołyki Składniki: 150-200g malin 300g/ml wody łyżka mąki ziemniaczanej (25g) łyżka miodu Wykonanie tradycyjne: Maliny włożyć do rondelka, dodać wodę (zostawić w szklance
Mania WypiekaniaKukurydziane, lekkie gofry z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu malinami i puszystą bitą śmietaną to świetny pomysł na domowy, sezonowy deser ze świeżymi owocami. Gofry z bitą śmietaną i owocami to klasyka naszej słodkiej kuchni, która zawsze smakuje, szczególnie najmłodszym. Składniki: Gofry: 2 jajka 200g mąki pszennej 140g mąki kukurydzianej 1/3 szklanki oleju(...)szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru pudru szczypta soli olej do wysmarowania gofrownicy Malinowa frużelina: 200g malin 30 cukru 80ml wody 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: bita śmietana truskawki i borówki Wykonanie: 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Do drugiej miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej, mleko, cukier
Szalona Kuchnia EwelinySzybko, smacznie i prosto. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Wykonanie ciasta – masło utrzeć z miodem na gładką masę. Dodać jajka, olejek cytrynowy, skórkę
Kuchnia PokoleńDrożdżówki z serem i owocami to efekt opróżniania zamrażarek z ubiegłorocznych zapasów. Powoli zbliża się wiosna, więc trzeba robić miejsce na nowe zbiory z działeczki. Bardzo
Pieguskowa Kuchniatylko tyle żeby sprawdzić czy mam kulki tapioki. Potem pyszny deser powstał. Potem 2 godziny chłodzenia i można zajadać. Lepszy jest na zimno choć ciepły też jest wyśmienity. Tapioka jest to produkt skrobiowy uzyskiwany z mielenia manioku. Zakupić można ją w sklepach z żywnością orientalną. Pudding z tapioki z malinami i borówką amerykańską. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie