Domowy budyń, to coś, co nigdy mi się nie znudzi. Mamy to szczęście, że wszyscy w trójkę dobrze przyswajamy mleko krowie, więc cieszymy się nim i
Posadzone i zjedzonemlekiem do ich poziomu. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie wymieszać z cukrem, wanilią i solą. Tofu zmiksować na gładką masę i połączyć z owsianką. Całość wymieszać z malinami. Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki. Rano udekorować poziomkami, dżemem i płatkami migdałów. Smacznego! ENGLISH VERSION VEGAN OVERNIGHT TOFU OATMEAL / 1 serving / 50 g oat flakes(...)Piotr i Paweł, a nawet w zwykłych sklepach spożywczych i delikatesach. Teraz na rynku pojawiły się nowe, ciekawe napoje (bez soi!): z nerkowców, kokosowe, migdałowo-kokosowe i migdałowe. Desery i tofu są dostępne od dawna i od czasu do czasu je kupuję. Podobne zresztą jak jogurty sojowe, które wcale nie mają wygórowanej ceny. Z niecierpliwością czekam na pojawienie
Poranek na słodkoDieta bezmleczna nie oznacza, że musimy zrezygnować z ciast i słodyczy! Możemy zrobić nawet roślinną wersję sernika na zimno. Mój mąż stwierdził, że to najlepszy sernik
Dieta bez mlekaPamiętacie mój sos karmelowy bez cukru (link) ? W zależności od konsystencji, można nim polać naleśniki, gofry lub wypełnić małe, urocze tarty w kształcie serduszek Takie słodycze
Powiedz dietom nieZ cyklu „Weź sobie kawałek i przyjdź po następny” i po następny, i po następny, po śniadaniu, po obiedzie i przed kolacją. To wspaniałe ciasto jest
Roślinna - blog wegańskifermentują i pleśnieją. Najlepszym sposobem na ich przechowywanie jest zamrożenie, zachowujące prawie wszystkie właściwości świeżych owoców. Są cenionym składnikiem wielu sałatek, surówek, przystawek. Przyrządza się z nimi sosy, zupy, desery, ciasta i napoje. Spożywa się je na surowo oraz przetwarza na: soki, dżemy, konfitury. Robi się wina, nalewki i likiery. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek(...)powpadają w ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Przed podaniem ciasto można posypać cukrem pudrem. Rada: Soczyste owoce takie jak np. truskawki, maliny, jagody warto przed położeniem na ciasto obtoczyć w bułce tartej. Dzięki temu podczas pieczenia nie puszczą zbyt dużo soku. Kiedyś tak jak większość osób owoce obtaczałam w mące, ale przekonałam
Ciastka - domowe słodkościKochani dzisiaj minęło dokładnie pół roku odkąd założyłam bloga. Przez ten czas zajrzeliście do mnie ponad 100 000 razy!! I aż 230 osób polubiło nas na
Z miłości do słodkościbitą śmietaną, świeżymi owocami i lemoncurd. Czekoladowe gofry wywołuję u mnie uzależnienie. Zawsze lubiłam gofry ! Od kiedy kupiłam gofrownicę, a minęło już parę latek piekę je często na deser . Dzisiaj jest właśnie taki dzień. Poczułam niesamowitą ochotę na czekoladowe gofry. Długo się nie namyślałam tylko od razu zabrałam się za przygotowanie ciasta na gofry. To ciasto jest specyficzne, bo zawiera(...)waniliowego cukru 1 łyżka czarnej herbaty, u mnie perska 100 g cukru Do podania 250 ml śmietanki, 36% 100 g cytrynowego curd, tutaj przepis 200 g owoców, borówka, physalis, malina pistacje cukier puder do posypania Mąkę, cukier i kakao odważ i wsyp do miski. Zmiel herbatę i dodaj do miski wraz z waniliowym cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dokładnie
codojedzeniaOstatnio moda na roladki z chleba tostowego to i ja postanowiłam zrobić po swojemu :) Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu :) Składniki: chleb tostowy 20 kromek
Kuchnia VikiNie wiem czemu na blogu nie pojawił się jeszcze żaden przepis na muffinki, więc kiedyś musi być ten pierwszy raz... oto są - jogurtowe pyszności z fioletowymi
Cooking Monsterciasto: 2 jajka 20 dkg margaryny, najlepiej Kasi 2 szklanki mąki odrobina cukru do smaku nadzienie: 1 mała puszka papai w lekkim syropie Przygotowanie: Masło ucieramy
Luźna KuchniaBardzo lubię przeszukiwać obcojęzyczne blogi w poszukiwaniu ciekawych przepisów. Ostatnio jednak coraz częściej zaczyna mnie irytować jedna rzecz. Kiedy szukam czegoś słodkiego praktycznie wszystkie przepisy są
Sto kolorów kuchnisłodki cukier puder o karmelowym posmaku. Posłodziłam nimi swój budyń jaglany. Napoje roślinne zamówiłam głównie z myślą o budyniu jaglanym. Szczególnie polecam ten migdałowy, który doskonale podkreśla smak jaglanych deserów lub owsianek. Jest to świetna alternatywa dla wegan, a także osób na diecie bezmlecznej. Wybierając napój roślinny zwracajcie uwagę przede wszystkim na skład. Niestety często zdarzają się w nich różne(...)więcej sproszkowanych daktyli, syropu z agawy, ksylitolu lub 1/2 banana 1/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego do uzyskania odpowiedniej konsystencji budyniu przy blendowaniu Do podania: Owoce (u mnie rozmrożone maliny) Opcjonalnie płatki migdałowe Przygotowanie: Kaszę jaglaną najpierw opłukać pod zimną wodą, a następnie wrzątkiem, aby pozbyć się z kaszy goryczki. Mleko lub napój roślinny zagotować. Dodać kawę. Wymieszać. Wsypać kaszę
Fabryka pomysłówPrzykro mi niezmiernie, że wczoraj nie udało mi się zamieść na blogu żadnego wpisu. No cóż, zdarzyło się. Zdarzać też zapewne będzie w przyszłości, bo w
Życie zamknięte w smaku