Ponieważ dawno nie piekłam żadnego ciacha, naszło mnie na eksperyment z serkiem mascarpone i masą makową. Jak dla mnie pychotka:) A Wam polecam zrobić, żeby się
Kuchnia w czekoladzieTorciki mocno truskawkowe z dużą ilością czekolady czyli tak jak większość z nas lubi. Mała przyjemność do kawy którą zaskoczymy naszą rodzinę. Torciki są fajne
wesoła kuchniaSuper smakołyk dla naszych pociech. Składniki na biszkopt: Jajka 8 szt. Cukier 8 łyżek Mąka pszenna 8 łyżek Proszek do pieczenia ½ łyżeczki Aromat pomarańczowy (kilka
Tradycyjna KuchniaArbuz z kardamonową czekoladą i argentyńskim winem. Składniki: 1 duży dojrzały arbuz 100 ml. argentyńskiego wina Celebro [ TUTAJ ] 20 g coffee&cardamom dark chocolate
Kulinarny karnet Christopheramojprzepisna.pl | Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane
moj przepis naBardzo kremowy, mleczny sernik z bananami zachwyca smakiem. Jest lekki, nie za słodki i nie wymaga dużo pracy. Idealny na letnie popołudnie. Zrobiony jest z serka
Bon appetit mon amieWiosna w pełni, a co za tym idzie zaczynają się pojawiać straganiki z truskawkami. Uwielbiam tę porę roku kiedy przechadzając się po parku można napotkać takie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiTak jak pisałam w poprzednim poście po dłuższej przerwie, wyjazdach i wakacjach wracam do gotowania i publikowania. Nastała najwspanialsza pora roku i choć tu, na Wyspach
Codzienne GotowanieTo już chyba ostatni serniczek na zimno tego lata. Za to chyba najlepszy! Pyszna, kremowa masa serowa o smaku owoców leśnych, urozmaicona zatopionymi
Rozpustne gotowanieSezon na truskawki w pełni... musimy korzystać z niego by nacieszyć się pysznym smakiem świeżych polskich truskawek na cały rok. Owszem, wielu z nas zatrzyma ich
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiW ramach cotygodniowego cyklu "Słodkie Środy" i wcześniejszej zapowiedzi publikujemy dzisiaj przepis na pyszny tort. Tort ten idealnie nadaje się na urodziny czy też inną
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSezon na maliny pomału dobiega końca, więc korzystając z ostatnich dni z dostępem do tych owoców, zapraszam Was serdecznie na przepyszną tarte z malinami, kremem z
SMYKWKUCHNIktórym poczujecie się błogo, nie tylko za sprawą dobrego smaku, ale też procentów; ). To mój nowy ‚must have’ na każdej imprezie, ale też sposób na niezapowiedzianych gości, bo deser robi się prawie sam! Składniki Warstwa winna 1 spora gruszka 1/3 łyżeczki kardamonu w proszku 1,5 łyżki stewii z erytrytolem* 1 szklanka i 1/3 szklanki wina białego 1/3 szklanki wody(...)miękka. Mieszamy wodę z agar agar. Dolewamy do gotującej się w winie gruszki. Zagotowujemy ciągle mieszając i ściągamy z palnika. Przekewamy do 4 szklanek i wkładamy do lodówki. Gdy galaretka lekko się zetnie, zabieramy się za budyń. 1 szklankę mleka wstawiamy na gaz, a w resztcie (1/2 szklanki) dokładnie mieszamy proszek budyniowy wraz ze słodzidłem. Wlewamy do ciepłego mleka
Fill The Bowlsuszonych owoców, za którym nie każdy przepada. Kisiel żurawinowy lekko cierpki, słodko- kwaśny wyjątkowo orzeźwiający jest przepyszny, no i ten kolorek! W sezonie żurawinowym idealnie sprawdzi się jako codzienny deser. Jeśli nie znasz tego przysmaku, zachęcam do przygotowania kisielku, nie tylko dzieci będą zachwycone. Składniki: 3/4-1 szklanka świeżych żurawin 500 ml wody 3 łyżki ksylitolu/cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)SMACZNEGO ! Uwagi: zamiast mąki ziemiaczanej możesz użyć żelatyny, a otrzymasz pyszną galaretkę żurawinową
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tort sernikowy z bitą śmietaną Każdy z nas lubi torty i mam cichą nadzieję że jego lżejsze wersje z owocami bitą śmietaną, oraz kakao przypadną
Miód i pieprz