rodziców ciągle owocują maliny. Zapraszam Was na fajny deser owocowy z wafelkiem. Zainspirował mnie pomysł Beti, ale zrobiłam po swojemu. Składniki: maliny kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego cukier puder do smaku kilka małych wafelków czekoladowych Sposób przygotowania: 1. Część malin rozgnieść widelcem, można dosłodzić, jeśli owoce są kwaśne. Przełożyć do szklaneczek. 2. Jogurt lekko dosłodzić, część przełożyć na maliny
Kuchnia domowa Aniwykonać z innymi owocami, ale z dodatkiem jabłek smakuje wyśmienicie! Szczególnie jesienią. Bardzo polecam. Dla kogo: dla fanów jabłek dla tych, którzy szukają pomysłu na zamrożoną kruszonkę dla lubiących owocowe desery Składniki: 1kg jabłek (polecam szarą renetę lub antonówkę) sok z połowy cytryny 150g mąki 100g masła (pół kostki), zimnego 100g cukru garść rodzynek opakowanie cukru waniliowego cynamon do posypania
Mania Wypiekaniakojarzona jest wyłącznie z angielskimi śniadaniami składającymi się niemal z samych smażonych i tłustych produktów. Jednak to właśnie z kuchni angielskiej wywodzi się jeden z prostszych, a zarazem pyszniejszych owocowych deserów – crumble. Wydawać by się mogło, że nic w tym niezwykłego – ot, warstwa owoców przykrytych kruszonką. Jednak to proste połączenie okazuje się zaskakująco efektowne i pyszne. Napisz opinię Zapisz przepis
Wędrówki po kuchniokazał się przykrym, ciężkim obowiązkiem, który należałoby wypełnić względem gospodarza. To jedna z takich lekkich propozycji. Świetny deser przy serwowaniu trzydaniowego posiłku, ale również idealna kolacja bądź śniadanie ;) LEKKI DESER OWOCOWY Z MIODOWYM JOGURTEM Składniki: - 1 jogurt grecki (340 gram) - 2-3 łyżki płynnego miodu - 3 rodzaje dowolnych owoców (u mnie: borówka amerykańska, granat i kiwi) Przygotowanie: Jogurt mieszamy(...)szklance układamy składniki warstwowo: najpierw jogurt z miodem, następnie pierwszy rodzaj owoców, znowu jogurt z miodem, kolejne owoce, raz jeszcze jogurt z miodem i na samym szczycie ponownie owoce. Deser podajemy schłodzony. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Życie zamknięte w smakumieszając, przez ok. 30 minut. Gotować do momentu aż połowa mleka odparuje i deser osiągnie pożądaną konsystencję. Jeśli trzeba, można dodać więcej mleka, wszystko zależy od tego, jaka konsystencja deseru Wam odpowiada. Przełożyć do przygotowanych pucharków i odstawić do przestudzenia - choć taki ciepły prosto z rondelka też smakuje wspaniale! Udekorować musem z persymony. M US Z PERSYMONY Z WODĄ(...)napęcznieje. Następnie lekko podgrzać, by się rozpuściła i energicznie połączyć ze zmiksowanymi owocami. Wstawić do lodówki, do schłodzenia. Gotowym dekorować pudding z quinoa lub jeść solo - to wspaniały owocowy deser! * inspiracją do puddingu był przepis znaleziony tu - klik
KUCHARNIARynsky 2011 – zielonkawo – żółte wino z aromatem dojrzałych moreli i brzoskwiń oraz kwiatów. W smaku pełne soczystej owocowości z mineralną nutą w finiszu. Idealne jako aperitif, lub dodatek do owocowych deserów, lodów. Cuvée Fantomme – już sama nazwa wzbudzała liczne komentarze i nieodpartą chęć spróbowania tego różowego półsłodkiego wina. To udany kupaż kilku odmian o bladoróżowej barwie, słodkimi aromatami truskawek oraz(...)pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Cépage Sauvignon Blanc – białe wino o pięknym słomkowym kolorze z seledynowymi refleksami, aromat to nuty owocowe z subtelnym dodatkiem liści brzoskwini i krzewów porzeczek. W smaku dość wyraziste, przyjemne i soczyście owocowe. Idealne schłodzone na letnie popołudnia. Cépage Chardonnay – to wspaniałe białe wino z późnego zbioru winogron
królestwo garówpóźniej dodatków. Ja tym razem do żelowania nasion zastosowałam sok pomarańczowy, ale dodałam też jogurt, pudding z chia nabrał smaku pomarańczy, a dodatek mixu owoców spowodował, że mamy pyszny owocowy deser na śniadanie. Wykorzystujemy owoce sezonowe, ten akurat pudding przygotowałam jak były jeszcze porzeczki i poziomki, teraz można wykorzystać maliny czy jeżyny. Można też pudding barwić rozpuszczonym kakao, kawą, sokiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniężyczenia jeżyny obrodziły jak nigdy. Dla mnie najlepsze są takie prosto z krzaczka, ale ja w ogóle lubię owoce w ich naturalnej postaci. Nie gardzę jednak ciastami i deserami owocowymi. Najbardziej lubię takie proste, szybkie w przygotowaniu słodkości. Toteż u mnie przepis łatwy i prawie ekspresowy. Na tyle szybki, ze Viki nie zdążyła wyjeść wszystkich jeżyn. Na delektowanie(...)delikatnie łączymy. Odstawiamy na 15 minut do schłodzenia do lodówki, a następnie masą wypełniamy upieczone ciasto francuskie. Na wierzch układamy jeżyny.. Krem budyniowy można też wykorzystać do deseru. U mnie był to deser z jeżynami, ale można je zastąpić innymi owocami. Podana w przepisie ilość składników wystarcza na trzy porcje deseru więc ja podwoiłam je uzyskując w ten sposób
Przysmaki Karolkisuszenia grzybów , jabłek , gruszek, pomidorów i śliwek. Tajniki suszenia żywno ści autorstwa Michelle Keogh to praktyczny przewodnik, dzięki któremu odkryłam, że w suszarce można przygotować również pyszne smakołyki (np. desery, owocowe ruloniki, czy egzotyczne owoce w syropach), czy różne dodatki, przyprawy do dań z owoców, warzyw, mięs czy ziół. Poznałam zasady suszenia poszczególnych produktów oraz cenne wskazówki, które pozwolą(...)mięso – Suszone orzechy i pestki – Krakersy i chlebki – Zioła i przyprawy tu znalazłam tutaj przepis na cebulę i czosnek w proszku, – Śniadania – Przystawki – desery – dania główne – smakołyki dla zwierząt. – inne zastosowanie dehydratora , czyli jak zrobić makaron, susz herbaciany, czy jogurt Książka uświadomiła mnie jak wiele potraw można przygotować za pomocą tego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTORT NALEŚNIKOWY Z BORÓWKAMI, przekładany waniliowym kremem z mascarpone i... Artykuł TORT NALEŚNIKOWY Z BORÓWKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDeser owocowy z brzoskwiniami, bananami, kiwi, aronią, liśćmi mięty i chia. Jego dodatkową ozdobą jest kwiat zrobiony z brzoskwini. Czytaj więcej
Przepisy KulinarneSłodkie i soczyste mango, to chyba mój ulubiony owoc. Świetny jest w sałatkach i deserach. Uwielbiam robić z niego mus i to właśnie z musem z
Moja Delicja