Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

Najprostszy na świecie przepis na pyszny owocowy deser. Uwaga! Uzależnia! ;) Składniki 700 g mieszanki owoców (truskawki, maliny, porzeczki, wiśnie bez pestek) - ja użyłam gotowej mrożonej mieszanki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki cukru trzcinowego Na kruszonkę szklanka mąki 3/4 szklanki cukru pudru 3/4  kostki masła   Owoce wrzucić do naczynia żaroodpornego. Posypać mąką ziemniaczaną i cukrem i dobrze wymieszać. Z mąki, cukru pudru i masła przygotować kruszonkę. Posypać nią obficie owoce.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.