deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:450/640)

Babeczki z porzeczkami. Przepis krok po kroku. 211

Babeczki z porzeczkami. Przepis krok po kroku   Babeczki z porzeczkami. Składniki:   2 jajka 220ml maślanki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g

kuron.com.pl
Ananasowe muffiny bez dodatku cukru 149

    Naszło mnie dziś na babeczki, a że usilnie się redukuję, to postanowiłam zrobić je nie dodając cukru, tylko wykorzystać cukier naturalnie występujący w owocach

greenscarf
Orzechowe szaleństwo 692

 Orzechowe szaleństwoczyli słodki i pyszny smakołyk dla naszych kubków smakowych :).A może postawisz na stół podczas świąt :) ? Zapraszam na mój  pierwszy przepis (Karolina) :) Mam

Gotuj Z Muzyką
Moje małe Croquembouche. TU I TAM. 255

szlachetne. I ponownie wpada do głowy  myśl, a raczej obraz widzianego kiedyś  Croquembouche . "Dosłownie nazwa ta znaczy c hrupiące w ustach , a croquembouche (klik) to tradycyjny francuski deser z ptysiów nadziewanych śmietaną lub creme patisserie, ułożonych w kształt wieży. Ptysie przykleja się do siebie karmelem. Croquembouche zwykle podaje się przy okazji uroczystości, takich jak wesela lub pierwsza komunia(...)drewniana łyżka powinna stać prosto. Przełożyć do szprycy i wyciskać maleńkie porcje, o średnicy ok. 3 cm ( w trakcie pieczenia i tak mocno urosną). Blachy skropić wodą, dzięki niej powstanie para, która ułatwi ptysiom rośnięcie. Piec ok. 20-30 minut, aż zbrązowieją i będą wydawać głuchy odgłos po stuknięciu w spód. Wyjąć i w spodzie każdego ptysia zrobić mały

KUCHARNIA
Pyszne ucierane ciasto ze śliwkami, kruszonką i lukrem 306

pieczenia 4 łyżki mleka (dałam 6) 750 g śliwek cynamon Kruszonka 70 g masła 70 g cukru 100 g mąki Lukier sok z 1/2 cytryny 1 szkl. cukru pudru Wykonanie Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Miksując dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pod koniec mleko. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia(...)kruszonkę odstawić do lodówki na 20 min. Posypać wierzch ciasta kruszonką. Ciasto piec w 190 stopniach ok 40 min. Lukier Składniki wymieszać na gładki lukier. Polukrować ostudzone ciasto. Artykuł Pyszne ucierane ciasto ze śliwkami, kruszonką i lukrem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ekologiczne produkty Danival. 169

smakuje. Czym w ogóle jest miso? To pasta z fermentowanej soi i ryżu (albo jęczmienia). Ma kremową konsystencję i jest lekko słodkie, dlatego też Japończycy używają go do deserów, ale nie tylko :) Dobrze zagęszcza. Według mnie najlepsze do kremowych zup i sosów, ale też... budyniu i sernika! * Płatki miso z kwiatem soli morskiej, kurkumą i imbirem Miso jest także używane(...)zdrowego. * Kasztany jadalne gotowane - moje ulubione, a wierzcie mi - próbowałam kasztanów około 4-5 firm. Te jednak są najsłodsze i najcudniej pachną miodem, a do tego mają "suchą" strukturę, bez zalewy czy soku, dzięki czemu pozostają delikatne i nierozmoknięte. To już mój trzeci słoik kasztanów od Danival i na pewno nie ostatni! * Sos z sera Roquefort - sos z sera

Poranek na słodko
TU I TAM nr 11. Majowe kwiaty na talerzu. 224

nawet deserem. Grzanki z upieczonej wcześniej cytrusowej brioszki posmarowałam miodem z mniszka. Kremową ricottę zmieszałam z syropem z czarnego bzu. W zagłębieniach  grillowanych brzoskwiń ukryłam cudowną marmoladę z pomarańczy sewilskich (Amber, jeszcze raz dziękuję!) i oblałam je delikatnie mniszkowym miodem. Całość jeszcze raz skropiłam syropem z czarnego bzu, obsypałam kolorowym pieprzem i świeżo zerwanymi kwiatami czarnego bzu. Uwierzcie(...)książce Julie Biuso Lato bez końca . Przepis na cytrusową brioszkę pochodzi od Bei, podobnie jak przepis na syrop z czarnego bzu . Miód z mniszka zrobiłam na podstawie spisanego kiedyś przepisu - źródła nie pamiętam. Myślę, że swobodnie w zastępstwie brioszki można użyć chałkę lub inne lekko słodkie pieczywo. Nic nie zastąpi jednak aromatu bzów ....  BRIOSZKA CYTRUSOWA /składniki

KUCHARNIA
Babeczki z herbatnikami i rodzynkami 212

doskonałym połączeniem szybkości przygotowania, możliwości poznawania nowych smaków i rozbrajającego uroku. To też jeden z najprostszych deserów i naprawdę trzeba się postarać, żeby coś tutaj popsuć. Podstawowe ciasto  1,5 szklanki mąki szklanka cukru pół kostki masła 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany/gęstego jogurtu pół łyżeczki cukru z wanilią kilka kropli aromatu waniliowego(...)chcemy, żeby po upieczeniu wyglądały jak bezkształtna masa lub co gorsza, zlały się ze sobą. Przyda się tutaj forma do pieczenia z oddzielnymi przegródkami - z doświadczenia wiem, że pieczenie bez niej w 99% skończy się skrobaniem piekarnika z ciasta. Do pełni szczęścia babeczki powinny spędzić około 20 minut w 180 stopniach, jednak najlepiej zawsze sprawdzić

sama złodycz
Błyskawiczna szarlotka dla leniwych 168

Błyskawiczne ciasto z dużą ilością cynamonu i jabłek. Ja do swojej wersji użyłam papierówek, ale sprawdzą się też inne.   Znika tak szybko jak szybko się

VioletoweKucharzenie
Chatka z piernika 256

mojprzepisna.pl | Chatka z piernika Dziś mam pomysł dla ludzi cierpliwych, mających odrobinkę czasu i dużo chęci. Chatka z piernika na święta. Może być jako przystrojenie świątecznego

moj przepis na
Tradycyjne włoskie panettone (Panettone con lievito di birra) 184

Jak co piątek chciałam Wam przedstawić tradycyjny przepis z kuchni włoskiej jeszcze w klimacie świątecznym. Co prawda  Ś więta Bożego Narodzenia już 

La grande e la piccola cuoca
Drożdżowe babeczki z truskawkami na żółtkach bez mleka 205

mojprzepisna.pl | Drożdżowe babeczki z truskawkami na żółtkach Mam dla Was przepyszne, wilgotne, mięciutkie babeczki drożdżowe, żółciutkie, z dużą ilością żółtek, całkowicie bez białek oraz bez

moj przepis na
Sernik z musem jeżynowym 215

mojprzepisna.pl | Sernik z musem jeżynowym Wygląda jak biedronka ale to sernik i to w dodatku pyszny, kremowy, rozpływający się w ustach, aksamitny. Na kruchym, pełnoziarnistym czekoladowym

moj przepis na
Ciasto Grażyna - cynamonowo-kardamonowe, z gruszką wypełnioną żurawiną 237

Czym jest dla Ciebie przyjaźń? Wierzysz w nią? Masz przyjaciół? Jesteś przyjacielem? Niby proste pytania, a jednak trudne, prawda?  Każdy z nas chce mieć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wielkanocny wianek bezowy z owocami 177

Beza, krucha i dostojna, ulubiony deser wielu z nas, w Wielkanocnej wersji w postaci pastelowego wianka będzie dopełnieniem świątecznego obiadu, efektownie wyglada i tak samo smakuje. Mówi się, że tradycja to rzecz święta ale teraz coraz częściej nachodzi nas ochota aby zwyczaje troszkę zmieniać i modyfikować, choćby po to by zaskoczyć siebie i gości J Po świątecznej uczcie(...)mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: Świeże winogrona do dekoracji Wiśnie z syropu do dekoracji Sos malinowy do polania Przygotowanie: Wszystkie składniki do przygotowania bezy muszą być o temperaturze pokojowej. Białka umieścić  w misie miksera, wsypać  szczyptę soli i miksować  do uzyskania gęstej błyszczącej piany, stopniowo dodajemy cukier łyżka po łyżce, cały

Wanilia i Kardamon