Pyszny serniczek na bazie ricotty i mascarpone z dodatkiem polewy z malin to coś co koniecznie musicie wypróbować. Ciasto jest bardzo szybkie do wykonania i smakuje
I LOVE LIFEFantastyczna propozycja na zdrowe śniadanie na słodko - kawałki ciasta francuskiego a'la ciasteczka z owocami i ekologicznym musem kokosowym, a do tego sałatka owocowa również polana
Kuchnia MagdaLenyVanillekipferl to austriackie ciasteczka bożonarodzeniowe, popularne także w Niemczech, Szwajcarii i na Węgrzech. Do ich upieczenia zainspirowały mnie Maćka gwiazdki cynamonowe. Wprawdzie ich nie
zadanie-gotowaniepestek dynii, słonecznika i płatków owsianych. Pamiętajmy, że do pieczenia używamy zakwasu aktywnego, czyli dokarmionego min. 2h przed pieczeniem. Ja zwykle karmię zakwas w dniu pieczenia samą mąką, bez dodatku wody. Ja po upieczeniu chleb zawinęłam w papier i tak go przechowuję. porcja na dwie mniejsze keksówki. Drukuj Chleb graham na zakwasie window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php(...)parze wodnej). Wstawiamy keksówki. Pieczemy ok 15 min. Po tym czasie redukujemy temperaturę do 190 stopni pieczemy 40 min. Po upieczeniu chlebek wyjmujemy z foremek i zostawiamy na kratce do wystygnięcia. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/chleb-graham-pszenno-zytni-zakwasie/ BosowKuchni Artykuł Chleb graham pszenno-żytni na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDzisiaj na blogu przepis na ciasto, na które sporo osób czeka, gdyż widziało zdjęcie na FB-ku i prosiło mnie na priv o przepis Sernik z
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmaków. Przegrzebek po prostu taki jaki powinien być i wspaniały boczek. Danie to wywołało dyskusję na temat doprawienia go. Dla niektórych było za mało słone, za delikatne, dla mnie bez zastrzeżeń. Cały urok tego dania polegał, według mnie, na tej delikatności. 2. Sorbet cytrusowy z miodem gryczanym i ginem; po prostu dobry sorbet, i ta otoczka, która towarzyszyła jego(...)juos z pieczonego kurczaka/mule z grzybami/ piana z topinamburu/szparagi morskie; Pięknie podane bardzo smaczne danie. Dorsz ugotowany idealnie i te dodatki... 7. Parfait drożdżowy/sos jabłkowy z goździkami/kruszonka z palonym masłem/ brioch w karmelu Danie lekko kontrowersyjne, nie każdemu musi smakować. Ale jeżeli lubimy ten smak ( drożdży) to polecam, ja akurat lubię. Deser jest bardzo ciekawy
królestwo garówTen tydzień zaczynam śniadaniowo i słodko. Zobaczymy, jak będzie dalej... Głównym składnikiem placków jest banan, dzięki czemu można znacznie zredukować ilość użytej mąki. Przez to jednak
Pełny talerzTotalnie sobie nie wyobrażam moich wypieków bez jabłek. Towarzyszyły mi od dziecka i każde ciasto z jego dodatkiem zawsze mi smakowało. Już nie raz opowiadałam Wam, że szarlotka była moim pierwszym wypiekiem jakie zrobiłam. I powiem szczerze, że z wiekiem nic się nie zmieniło - uwielbiam robić coś na jej kształt, ale ile można, no nie? Dobra, to nie właściwe(...)drobna odmiana i dlatego dziś mam coś podobnego, choć w wersji mini, babeczki z kruchego ciasta z karmelizowanymi jabłkami, podawane z bitą śmietaną i kawałkami orzechów. Prawda, że taki deser pasuje na każda okazję? :)Składniki:400 g mąki pszennej120 g cukru brązowego4 żółtka Jajko120 g masłaŁyżka ekstraktu cynamonowego6 jabłek3 łyżki cukru1,5 łyżeczki cynamonu200 ml śmietanki 30%garść orzechów
Słodkie PrzyjemnościTorcik " bez" no własnie bez czego, a raczej z czym z czarnym bzem. Sezon na kwiaty czarnego bzu trwa w najlepsze do dlaczego ich
wesoła kuchniaDzień dobry... Wczoraj był dzień pełen wrażeń, brałam udział w konkursie kulinarnym na żywo "Pestka ze smakiem" i udało się przejść do półfinału, który odbędzie się
TrufelkowoNiy dojś 1 , że śliwki sōm 2 dobre we smaku, to jeszcze majōm kans 3 fetaminōw 4 : magnez, potas, żelazo i inksze 5 , ale- co dlo
Chop w kuchniKruche ciasto (na ok. 6 foremek na muffinki) : 4 żółtka 40 g cukru 200 g mąki 130 g masła Zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na
kuchcikowniaPamiętacie odrywane bułeczki z kajmakiem? Od pierwszego pieczenia wiedziałam, że zagoszczą na dłużej w mojej kuchni. Przygotowuje się je łatwo i
Codzienna kuchnia niecodziennaMój syn to mały muffinożerca, jak tylko kończy się jedna porcja już chciałby robić następną. Te muffinki to tylko i wyłącznie jego dzieło, wyszły mu piękne
Życie zaczyna się w kuchniDzień Dobry! Wracamy do słodkich poniedziałków! Piszę tak, aby wszyscy wiedzieli o co chodzi, bo co tydzień przybywa tutaj kilkadziesiąt nowych osób – witamy was na
PaleoLife