mojej pobliskiej Biedronce nie ma śladu, ale 2 kostki jeszcze mam w zanadrzu ;) Jedną wykorzystałam do przygotowania makaronu z brokułami, BOMBA! Pewnie was nie zdziwię mówiąc że marzy mi się FIT bistro, jeśli kiedyś mi się uda to danie na bank trafi do menu ;) a może akurat przeczyta ten post jakiś anioł biznesu i zechce mnie(...)kostka naturalnego tofu (dzień wcześniej kroimy je na mniejsze kostki obtaczamy w słodkie, ostrej papryce, soli, pieprzu, ziołach prowansalskich, łyżce oleju rzepakowego /wstawiamy na noc do lodówki/) garść niskowęglowodanowego makaronu spaghetti około 300-400g brokułów (ja użyłam mrożonych) około 5 suszonych pomidorów w oleju i ziołach łyżka pesto z bazylią i pomidorami KOTÁNYI (w proszku) Sposób przygotowania: Tofu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmięso – makaronowych.Przepis znany w mojej rodzinie od lat nie podlega żadnym modyfikacjom , bo danie zrobione wg. niego za każdym raz zachwyca.Lasagne jest daniem , które niesamowicie syci na długie godziny.Połączenie świeżo mielonego mięsa z kremowym sosem beszamelowym i dużą ilością sera tworzy rewelacyjną całość , która zachwyci podniebienia!Gwarantuję!Włącznie ją do swojego(...)cebula – 2 szt* czosnek – 4 ząbki* pieczarki – ok. 300 g* sól , pieprz , chili , papryka* przecier pomidorowy – 4 łyżki* olej – 100 mlDODATKOWO :*makaron lasagne – ok. 300 g* ser żółty – ok. 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :SOS :Rozpuszczamy 2 łyżki masła w garnku.Dodajemy 2 łyżki mąki i rozbijamy trzepaczką aż do uzyskania jednolitej masy
Ostra na Słodkospróbuje raz pysznego, rozgrzewającego Ramenu , ten już zawsze do tego smaku powraca! Ramen jest to taki Rosół Doskonały – japońskie danie składające się z bulionu, mięsa, jajka i innych ulubionych dodatków, z czego najważniejszy jest makaron. Nie ma on sformalizowanego przepisu, a każdy kuchach, który go serwuje wymyśla swoją, własną recepturę. Do najpopularniejszych jego typów zaliczamy
Ostra na SłodkoBardzo często przygotowuję szpinak, najczęściej robię go z makaronem i serem. Dzisiaj przygotowałam w wersji na ostro, a zamiast makaronu użyłam ryż. Wyszło smacznie. Przepis
Kukuleczkiwszystko kolejne 3 minuty. Dodajemy mascarpone, sól i pieprz oraz pure ze szparagów. Wszystko razem dokładnie mieszamy a następnie dodajemy do makaronu. Na koniec dodajemy główki szparagów i delikatnie mieszamy. Jeśli chcesz zrobić lekką wersję tego dania nie dodawaj mascarpone :) Smacznego
KuchcikoweLovesosu. Jeśli sos jest za gęsty dolewamy mleka lub śmietanki. Gotowy sos doprawiamy solą i sporą ilością pieprzu, następnie wrzucamy ugotowany makaron i odsączone brokuły. Jeszcze raz wszystko mieszamy i pyszny obiad gotowy :) Przed podaniem wierzch dania można dodatkowo posypać startym parmezanem lub innym wyraźnym w smaku serem
Rozpustne gotowaniejest ogromny w Ksamil jak i Sarandzie. Jednak zauważyłam, że praktycznie w każdym miejscu jest identyczne menu: owoce morze, makarony, drób/wieprzowina, zupy (zawsze trzy rodzaje: z kurczaka, rybna i warzywna) i sałatki. Nie dane mi było spróbować dań kuchni regionalnej, ponieważ po prostu nie było ich w żadnym menu. Ale udało mi się zrobić kilka zdjęć tego
Kolejny blog o gotowaniuzagęścić 1 łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1-2 łyżkami sosu sojowego i niewielką ilością wody (około 1/2 szklanki). Podawać z makaronem ryżowym, ryżem lub warzywami (dobrze komponuje się z brokułami) Uwaga - nie dodaję do tego dania soli, ponieważ sos sojowy jest dość słony wołowinę pokroić na jak najcieńsze plasterki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawodą, pozostałe dwie łyżki oliwy z oliwek, posiekany rozmaryn i zagotowałam wszystko. Następnie włożyłam do patelni ugotowany i odcedzony makaron, wymieszałam, wsypałam starty parmezan i wymieszałam wszystko w między czasie zestawiłam patelnię z ognia. Danie można jeszcze dosolić do smaku. Zostało tylko wyłożyć jedzonko do głębokich talerzy i zjeść :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu
Blondynka Gotujepotrzebuje już wielu dodatków. Jeżeli chcecie przygotować obiad, który nie tylko będzie smaczny i zdrowy ale również będzie cieszył oko przygotujcie makaron muszle nadziewany pyszną masą szpinakowo-serową z dodatkiem pomidorowego sosu. Dodatkowym atutem tego dania jest możliwość przygotowania do wcześniej - przed podaniem wystarczy włożyć do piekarnika i chwilę zapiekać
Milion Smakówbeszamelowy. nadzienie mięsne, ser żółty i znów makaron, sos beszamelowy, madzienie mięsne, ser żółty i na sam wierzch makaron i jeśli zostanie sos beszamelowy ( który ładnie nam się na wierzchu podpiecze) Tak przygotowane danie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na 20 min Smacznego
Klaudynkowa kuchniamogą się gryźć dwa składniki, ale uważam, że to sprawa kubków smakowych - ziemniaki i kasza jęczmienna. Ja lubie łączyć ziemniaki z makaronem czy kaszą jęczmienną. Jeśli ktoś nie lubi - to nie łączy... Oczywiście nie do każdego dania da się w ten sposób połączyć takie składniki, ale ja od czasu do czasu łączę. Bo lubię :) Składniki: 1/2 brokuła 3 ziemniaki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCześć !!! Dziś zapraszam Was na prościutki przepis na makaron z sosem pomidorowym:)) składniki: ok szklanki przecieru ( ja miałam ze świeżych pomidorków ;-))) pół cebuli 2 ząbki
Cukier&PuderLasagne to danie dla tych, którym od czasu do czasu kalorie nie straszne. Nie namawiam, żeby jeść ją na obiad w każdy
bistro mamaprzeciętnej wielkości porcja dla osoby dorosłej. Z podanego przepisu wychodzi porcja dla 2 dorosłych i 1 małego dziecka.Można użyć makaronu o dowolnym kształcie i sera o dwolonej ilości tłuszczu tj. chudego, półtłustego lub tłustego.Danie można podawać oprószone cynamonem.Źródło przepisu: Kuchenne zapiski Edyty
Gospodyni Miejska