Zabawa formą i nazwami to wielka zaleta kuchni. Wprowadza urozmaicenie, odkrywa nowe smaki. Wegetarianizm czy weganizm dostarcza nam wielu takich zamienników, jak choćby "smalec" z
zadanie-gotowanieZ pół roku temu My był z kumplem w delegacji w Lublinie. Panowie wylądowali między innymi przy potrawie o nazwie forszmak. Moja ładniejsza połowa nastękała się
KardamonovyKurczak z ziemniakami na czerwonej kapuście to danie z piekarnika, które załatwia za jednym zamachem sztukę mięsa
Kolorowy PrzepisownikŻeby przygotować faszerowane podudzia z kurczaka w sosie orientalnym kupiłam już wyluzowane z kości. Nie wiem czy umiałabym zrobić to
Kolorowy PrzepisownikRyba po grecku to smaczne, zdrowe i kolorowe danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Łatwe przygotowanie i ogólna dostępność składników
Kuchcik gotujeZupy gulaszowe cieszą się u mnie w domu dużą popularnością szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Taka zupa jest sycąca i treściwa, a głodu nie czuć po
Kuchnia MagdaLenyTo jest to danie z cyklu 'wspomnienie z dzieciństwa'. Szybkie, łatwe i smaczne polskie danie, które nie może
Calzonella.comProsta zupa krem z kilku składników... a w roli głównej batat i dynia. Gotowa w 20 minut! Gęsta i pożywna zupa o słodkawym smaku z delikatną
Kuchnia MagdaLenySzybki pomysł na obiad... potrawka o smaku gołąbkowym z mięsem mielonym, białą kapustą i ryżem w sosie pomidorowym. Taka potrawka to świetna propozycja na wykorzystanie składników
Kuchnia MagdaLenyWęgierska zupa gulaszowa Gęsta, sycąca i mega pyszna zupa gulaszowa z mięsa wołowego i wieprzowego. Jest pikantna, treściwa i rozgrzewająca. Idealna na chłodne, jesienne dni!
Blog z ApetytemFani filmu "Kevin sam w domu" na pewno znają tą potrawę. Choć bardzo kaloryczna, jest niezwykle sycąca i dla mnie to prawdziwa miska szczęścia. Smakowita
W poszukiwaniu inspiracjiGrzyby od zawsze kojarzą nam się z Polską Złotą Jesienią. Ich aromat zawsze zniewala, a smak powala. Dzisiaj postanowiliśmy zrobić z nich pożywną zupę. Składniki 1
R'n'G KitchenNasza wersja. Bo w ogóle wersji jest wiele, a te najpodlejsze zwyczajowo podawane są na imprezach typu wesele, chrzciny lub stypa. Składniki: wołowina cebula małe pieczarki
stajnia gołębie od kuchniSkładniki: wołowina grzyby mun 2 marchewki cebula czosnek świeży imbir sos teriyaki sos sojowy mąka ziemniaczana woda olej do smażenia makaron ryżowy Wołowinę zamarynować na noc
stajnia gołębie od kuchniJesienna aura za oknem zachęca do wypróbowywania kolejnych zup. Podczas ostatniej wizyty na targu zauważyłam brukselkę i nie sposób było mi z tego pomysłu zrezygnować. Obawiając
psgotujemy