SKŁADNIKI ( 2 porcje) · 250-300 g kurek (1 op.) · 1 polędwiczka wieprzowa ·
Calzonella.comDosyć często robię w domu risotto, po pierwsze dlatego, że szybko je się przygotowuje, jest to danie tzw. jednogarnkowe, a po drugie można w nim przemycić dużo warzyw i wszyscy bardzo je lubimy. Dzisiaj przepis na żółte risotto z dodatkiem kurkumy, która daje potrawie piękny żółty kolor, a do tego jest bardzo zdrowa. Do przygotowania risotto
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis azjatycki, inspirowany poszukiwaniami w internecie. Fasolka bardzo nam obrodziła a mimo, że z bułką tartą jest pyszna, to jednak nie można jeść ciągle tego samego
stajnia gołębie od kuchniSezon na młodą kapustę powoli dobiega końca, ale u mnie w ogrodzie jeszcze trwa. Czego nie zjadły ślimaki, trafia na stół. Na blogu już jest mnóstwo
Kuchnia z widokiem na ogródDanie w sam raz dla zabieganych. Smaczne, nieskomplikowane, jednogarnkowe, dość szybkie do przygotowania. Jeśli mięsko pokroimy sobie wcześniej, pozostaje jedynie pokroić cebulę i pieczarki i podsmażyć wszystko na patelni. To taki gulasz drobiowy z dość dużą ilością pieczarek. Nam smakowało baaardzo – do tego stopnia, że na pewno będą powtórki! 2-3 pojedyncze piersi z kurczaka
Smaki Na TalerzuChłodnik z ogórkiem, rzodkiewką na maślance i jogurcie, doprawiony solą, białym pieprzem oraz czosnkiem, podany z jajkiem. Pyszny letni obiad! Składniki: 5 dużych ogórków gruntowych, 5
Lena GotujeDziś przygotowałam gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami. Taki gulasz to potrawa kojarząca się z chłodnymi miesiącami jak luty czy listopad. Mamy czerwiec, a za oknem
Kuchnia z widokiem na ogródZazwyczaj gotuję bigos mieszając kapustę białą z kiszoną tradycyjnie w garnku. Dziś jednak postawiłam na bigos tylko z kapusty kiszonej z wolnowaru. Z dodatkiem dużej ilości
Zrób to smacznieAloo masoor – indyjskie ziemniaki z soczewicą Zapraszam Was do wypróbowania mojego przepisu na przepyszne danie – u nas smakuje nawet dzieciom, co
Dorota SmakujeIndyk z ciecierzycą i cukinią w mleku kokosowym to moja propozycja na pyszny i szybki obiad jednogarnkowy. Polecam! Składniki: 1 słoik ciecierzycy 500 g 600
magiczna kuchnia KasiPiękny głęboki kolor botwinki. Zupa podana ze śmietaną i koperkiem to pozycja obowiązkowa wiosennego obiadu. Składniki: duży pęczek botwinki, 1 duża marchewka, 3-4 średniej wielkości
Lena GotujePulpeciki w sosie szczypiorkowym są tak pyszne, że każdy z nas wziął dokładkę. U dzieci to się zdarza nieczęsto, dlatego
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: kiełbasa śląska 3 sztuki, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 4 sztuki, cukier 1 łyżeczka, jarzynka 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, ząbki czosnku 4 sztuki
W Mojej Kuchni LubięZupa botwinka pojawia się na naszych stołach wraz z nadejściem wiosny. Przygotowuje się ją z młodych liści i korzeni buraków ćwikłowych. Botwina to warzywo
Kuchnia MagdaLenyZupa botwinka pojawia się na naszych stołach wraz z nadejściem wiosny. Przygotowuje się ją z młodych liści i korzeni buraków ćwikłowych. Botwina to warzywo
Kuchnia MagdaLeny