Dzisiaj kolejne proste danie obiadowe, które miałam zamiar opublikować wcześniej, jednak ze względu na wyjazd na weekend, nie miałam jak tego zrobić. Z tego też powodu nie zaglądałam do Waszych blogów, ale dziś i jutro nadrobię wszelkie zaległości. Grunt, że odpoczęłam po ciężkiej sesji i teraz mogę od nowa szaleć w kuchni. Dodatkowo, pragnę Wam oznajmić
Fabryka pomysłówjest coś cudowniejszego niż obiad, który robi się sam? Wystarczy wszystkie składniki odpowiednio doprawić, wrzucić do rękawa i włożyć do piekarnika. Z tym daniem poradzi sobie dosłownie każdy, gdyż nie trzeba tu wyższych umiejętności kulinarnych. Ponadto, nasze mięsko wychodzi aromatyczne i soczyste, a przede wszystkim mało kaloryczne. Zadowoli ono nie tylko osoby dbające o linię, ale także kuchennych leni
Fabryka pomysłówjedno z tych dań, które ma chyba tyle samo zwolenników, jak i przeciwników. Jedni powiedzą, że zupka to chemia. Tu się zgodzę, ale wychodzę też z założenia, że wszystko w umiarze i z rozsądkiem jest dla ludzi. Nie można popadać w jakiś obłęd, bo prawie wszystko ze sklepów nie nadawałoby się wtedy do spożycia. Robiąc
Fabryka pomysłówDzisiaj przedstawiam Wam proste danie, które zadowoli tych, którzy mają dość nudnego obiadu. Nadchodzi także sezon wiosennych owoców i warzyw, dlatego warto go wykorzystać i włączyć te specjały do naszego codziennego menu. Stragany będą nas teraz kusić m.in.: młodą kapustą, szczawiem czy szpinakiem, dlatego to ostatnie jest królem naszej dzisiejszej potrawy. Wykorzystałam go jako farsz do mięsa
Fabryka pomysłówbyć inaczej i to jego przepis urzekł mnie najbardziej. Por i suszone pomidory tworzą w nim całkiem zgrany duet. Zamiast piwa podlałam go bulionem oraz od siebie dodałam daniu ciut pikanterii. Wyszło naprawdę smacznie. Ps. do jutra (piątek) do godziny 22 możecie oddawać swoje głosy w akcji „gotowanie za głosowanie” (ankieta mieści się w prawym górnym rogu bloga
Fabryka pomysłówakcji „gotowanie za głosowanie” wybraliście tym razem szpinak. Muszę jednak przyznać, że walka była zacięta do samego końca, ciągle zmieniało się prowadzenie. Przedstawiam Wam, więc wygrane danie, które idealne wkomponowuje się w wiosenną tonację. Poza tym nie jedna osoba może powiedzieć: „szpinak – o fuj!” . Sama kiedyś tak myślałam i wiem, że jest to mylne twierdzenie. Klucz
Fabryka pomysłówpowinnam też wspomnieć o nim parę słów. To jest moje must have w grzybowym sezonie. Pieczeń z dodatkiem grzybów leśnych robi się szybko i nada się zarówno jako danie obiadowe polana sosem lub jako wędlina na kanapki do pracy lub szkoły. Mogłabym ją jeść bez końca. I mimo że nie znam się na grzybach, nie lubię
Fabryka pomysłówmniej w zależności jak słodkie lubicie 150 g margaryny 250 g mąki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 kisiel cytrynowy(najlepiej bez cukru) 250 g serka homogenizowanego (dałam Danio waniliowe) 1 cukier wanilinowy skórka starta z 1/2 cytryny sok z połowy cytryny Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem na pulchną masę, dodać miękką margarynę, zmiksować. Mąkę wymieszać
Fabryka pomysłówgęstnieć. Następnie dodajemy serek i dokładnie mieszamy, tak, aby powstała gładka masa. Do sosu dodajemy szynkę i musztardę. Mieszamy. Najlepiej gdyby sos miał ostrzejszy, wyrazisty smak, w inny przypadku danie będzie mdłe.Na talerzyk wrzucamy makaron, następnie brokuły i polewamy sosem.Smacznego
Czerwona PorzeczkaPrzepis znalazłam już jakiś czas temu na blogu Choochla, ale że brak czasu nie pozwalał szaleć w kuchni, mogłam go zrobić dopiero teraz. Danie bardzo mi się podoba ze względu na delikatność i lekkość ;) Co prawda, trochę zabawy z zawijaniem jest, ale zachęcam do spróbowania ;) Oryginalny przepis--> Naleśniki po tajsku z tuńczykiem Natomiast przepis
Czerwona PorzeczkaChyba wszyscy znają popularną sałatkę gyros. Ja zamiast sałatki wolę gyros w wydaniu na ciepło, czyli aromatyczną zapiekankę ;) Szybkie danie, niewymagające zbyt dużo czasu ani wielu wyszukanych składników, a jednak efekt jest naprawdę super ;) Polecam, dla wszystkich zabieganych!:) Składniki: 3 woreczki ryżu podwójna pierś z kurczaka czerwona papryka 3 ogórki kiszone cebula 200g żółtego sera 5 czubatych łyżek
Czerwona Porzeczkanaszej skartelizowanej cebuli.Gotujemy przez 10 minut doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Przelewamy do żaroodpornych miseczek, układamy na wierzchu dwa kawałki bagietki, a całość posypujemy startym serem. Tak przygotowane danie zapiekamy w piekarniku używając funkcji grill przez czas od 5 do 10 minut.Smacznego
cookplpokrojoną mozzarellą. Przykrywamy z wierzchu drugim plackiem. Tak skompletowaną potrawę obsmażamy na suchej patelni grillowej po parę minut z każdej strony. Aby w miarę szybko i łatwo obrócić nasze danie na patelni, przydatny będzie duży talerz. Smacznego PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie
cookplBardzo lubię owoc granatu. Dosyć często go kupuję i zjadam albo same owoce albo wykorzystuję do różnych dań.. Tak też było tym razem zjadłem go z musli, które często gości na moim śniadaniowym stole. Na dno szklanki nasypałem trochę musli, zalałem to jogurtem naturalnym, a na wierzch ułożyłem owoce granatu.A jakie jest wasze ulubione śniadanie ? PS. Wasze komentarze
cookpl