Jajka po tym czasie wyjmujemy. Zmniejszamy płomień pod garnkiem- woda nie może się już gwałtownie gotować, powinna tylko lekko mrugać. Od razu, gdy wyłowione jajka ostygną na tyle, by dały się wziąć w rękę, rozbijamy je i nad samą powierzchnią wody wbijamy do garnka . Z im wyższej wysokości wrzucicie jako, im więcej powietrza i wody będzie musiało pokonać, żeby dotknąć
Karo in the KitchenOszukany śledź bo tak go nazywamy... Z pewnością jedliście śledzie w śmietanie, to coś na wzór tego dania ale jednak zupełnie inne. Składniki: ogórki konserwowe cebulka ugotowane jajka śmietana 12 % sól, pieprz łyżka majonezu (niekoniecznie) kilka kropel octu Ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę, jajka obieramy i kroimy na połówki (mogą być na miękko) lub też kostkę
Pelusiowa Kuchniabyło 12 szt, ułożyć na pomidorach. Ze skórki ogórka wyciąć 2 wskazówki, a z rzodkiewki cyferki. pookładać na talerzyku, posypać solą i pieprzem tuż przed podaniem. Idealne dania dla niejadków
Camilla w kuchnirównież łączymy ze szpinakiem. Paprykę wykła damy i prze d wyłożeniem szpinaku doprawiamy go do smaku. Na dno papryki wysypujemy trochę mozzarelli, przykrywamy warstwą szpinaku i ponawiamy działanie tak aby na górze znalazła się warstwa sera. Paprykę ponownie wstawiamy do piekarnika, zmniejszając temperaturę pieczenia do 170 stopni . Pieczemy prze d po daniem ok 10 minut. Smacznego
ChilliJemyMimo, że pogo da nas nie rozpieszcza, ja na dal mam na dzieję, że w tym sezonie na dej dą jeszcze ciepłe dni kie dy bę dę mogła na tarasie o dpalić grilla bez obawy o wyziębienie :P Oprócz kiełbasek , kaszanki w sreberku, czy ziemniakach pieczonych bar dzo smakowitą opcją jest karkówka oraz cukinia. I dealnie komponują się smakiem(...)marynacie. Pozostawiamy w misce, przykrywając ją i wstawiając do lo d ówki na 2-3 go dziny (najlepiej zamarynować mięso rano, a wrzucić na grilla dopiero wieczorem). Mięso wykła damy na grilla i smażymy z obu stron, aż się zarumieni. Tak samo postępujemy z cukinią (należy pamiętać, że warzywa wykła damy na ruszt później, ponieważ szybciej staje się miękkie
ChilliJemyPo kopytkach marchewkowych , wraz z jesienią przyszła pora na słoneczne kopytka dyniowe, które są jednym z moich ulubionych i obowiązkowych obiadów w sezonie jesiennym
Kraina Miodem Płynącatego dania można użyć całego kurczaka , ćwiartki , tylko piersi lub inne mieso , ale najszybciej jest z piersią kurczaka Składniki - pierś kurczaka - papryka żółta - papryka zielona - cebula biała - duży pomidor - marchewka - ząbek czosnku - sól ,pieprz - majeranek, bazylia - olej Sposób wykonania Na gorącym tłuszczu podsmażamy kurczaka , z obydwu stron po . 2 minuty. podsmazone mięsko odstawiamy na talerzyk
Eli Gotowaniekiedyś mówiłam ,przepadam za jajkami ,ma się rozumieć za tymi dobrymi . W tygodniu przynajmniej 3 śniadania mam z jajek lub z dodatkiem jajka . Nie są to wyszukane dania tylko takie najzwyklejsze ,ale smaczne przynajmniej dla mnie Dzisiaj jajko na szynce Składnki na 1 porcję 1 jajko 1 plaster szynki sól,pieprz do smaku oliwa
Eli Gotowaniedzisiaj opisać to nie maja konkretnego przepisu ,zawsze coś w nich zmieniam ,to w plynnych składnikach , to w rodzajach sypkich. Zawsze próbuje coś innego . Często robie tego typu dania ,ponieważ są stosunkowo proste i mało pracochłonne , a dzieci lubią wszelkiego rodzaju placuszki Skladniki na 10 plackow 1,1/2 szklanki mąki 150 g kefiru 2 jajka 1 łyżeczka
Eli Gotowaniesalaterki włożyć pekińską , jabłka i cebulę z marchewką ,dokładnie wymieszać . Polać wszystko przyprawioną oliwą jeszcze raz wymieszać . Można podawać jako dodatek do dania głównego lub z pieczywem jako samodzielną przystawkę np. lekką kolacje . - SMACZNEGO
Eli GotowanieUwielbiam kalafiory pod każdą postacią ,dlatego często wymyślam dania z nimi . Testuje je na rodzinie . Niestety zawsze jest ktoś kto nie podziela entuzjazmu mojego do takich wynalazków . Na szczęście większość oznajmiła że jet to dobre. Składniki 2 duże filety drobiowe 1 kalafior 1 łyżka musztardy ostrej 3 łyżki kaszki mammy błyskawicznej sól pieprz do smaku. Wykonanie -- Filety
Eli GotowanieFrancji, popularną w tym samym regionie co Ratatouille, czyli Prowansji. Jest to ta część Francji, w której króluje oliwa i przyprawy, z niej pochodzą przepisy na najlżejsze dania francuskie jakie znam, delikatne i bardzo wiosenne. Polecam z całego serca tym, którzy lubią od czasu do czasu pożywić się samymi warzywami. W tak rewelacyjnym zestawieniu nawet mój mięsożerny
Przepysznik - BLW i nie tylko