ekstra świąteczny obiad dla całej rodziny. Rozpływające się w ustach zraziki, nadziewane pysznym farszem i duszone w aromatycznym ciemnym sosie. Daj się zaskoczyć tym wyjątkowym smakiem! Składniki: ok 800g mielonej wołowiny (zamiennie można użyć wieprzowiny) 1 jajko Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, cukier liść laurowy, ziele angielskie 7-8 łyżeczek ostrej musztardy pół szklanki mąki
Blog z ApetytemŻeberka po amerykańsku (danie z piekarnika) Są mięciutkie, ekstra kruche i niebiańsko smaczne. Konkretnie doprawione i bardzo aromatyczne, a mięso samo odchodzi od kości. Palce
Blog z Apetytem(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Jednym zdaniem poezja smaku, zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami w
Księga-SmakuSkładniki: 400 g schabu 1 duża cebula 400 g grzybów, u mnie drobne maślaki i podgrzybki 100 g śmietany 18% 1 płaska łyżka mąki 1 łyżka
czarrna od kuchniSkładniki: 1 średnia cebula 1/2 kg podgrzybków 1 mały jogurt naturalny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz, jarzynka 250 g makaronu spaghettki pełnoziarnistego pulpety: 500 g
czarrna od kuchniPyszne i efektowne połączenie sera i mięsa Tak podany camembert zastąpi kolację/przystawkę, zadowoli oko gości. Co nam trzeba? Na 1 talerz plaster dość cienki
LatosiowydomO chili przypomniałam sobie, będąc w Norwegii. W pierwszym dniu pobytu zostaliśmy nim ugoszczeni. Było pyszne i takie jak trzeba. Przypomniałam sobie również, że dość często
KardamonovyI choć pogoda za oknem nas nie rozpieszcza, a słoneczne niebo przeplata się z deszczowymi chmurami, to kompletnie nie ma się co załamywać! Wręcz przeciwnie! Deszczową
Ostra na SłodkoPizza z mięsnym sosem pomidorowym. Gęsty i dobrze doprawiony zasmakuje każdemu. Parę kolorowych dodatków, w tym chrupiące boczniaki i pyszne, sycące danie gotowe. CIASTO NA
https:KKuchniaMniamQuiche Lorraine – czyli Placek lotaryński lub Tarta Lotaryńska to wytrawny placek ze słonego ciasta kruchego z farszem z duszonych porów, cebuli, chudego boczku, przyprawiony odrobiną
Moja DelicjaWzbogaciłam zwykłe mielone kotlety rzodkiewką i szczypiorkiem, żeby przemycić synkowi trochę witamin. Udało się, bo zajadał z apetytem. Składniki 1/2 kg mięsa mielonego 4-5 rzodkiewek
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPierogi z mięsem bywają u nas od zawsze. Kiedyś przygotowywała je moja Mama, od kilku lat przygotowuję je już sama. Kiedyś bywały na mące
Smaczne ZdroweCzebureki to tradycyjne danie kuchni tatarskiej, znane również doskonale w kuchni Rosyjskiej i na Ukrainie, gdzie uznawane są za potrawy z rodzimej kuchni. Są to
Ostra na SłodkoKarkówka przygotowana tym sposobem to propozycja na niecodzienny obiad. Możemy również pokroić ją w cienkie plasterki i podawać do chleba. Składniki ok. 600 g karkówki bez
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyChili con carne to idealne danie dla całej rodziny lub na spotkania z przyjaciółmi. Doprawione jest dość intensywnymi przyprawami - kminem rzymskim, chili, oregano, które podkreślają
zobacz ich smak