patelni z innymi warzywami, dzięki czemu nie będą wodniste ale chrupkie. Co jest trudnego w tym daniu? Po pierwsze aby nie rozgotować makaronu, po drugie aby pomyśleć nad kolejnością dodawania składników na patelnię. W mojej wersji potrawy z makaronem typu spaghetti użyłem 3 zielonych składników: brokuły (1/2), cukinia (1/2) i mrożony groszek (filiżanka). A propos groszku - zdecydowanie wolę(...)warzyw pod koniec całego gotowania. Gdyby w trakcie smażenia jakieś warzywa zaczęły łapać mocniejszy kolor (czyt. brązowy), wówczas możemy wlać na patelnię filiżankę wody, w której gotuje się makaron - składniki dania zaczną się dusić, a nie smażyć, natomiast po dłuższej chwili woda odparuje. Oczywiście jeden produkt na patelnię - jedna szczypta soli. Na ok. 2 minuty przed podaniem jedzenia
Right Behind The Kitchen400 g makaronu (małe muszelki) 400 g wieprzowiny (karkówka) 1 łyżka tłuszczu papryka 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula bazylia oregano natka pietruszki sól pieprz Wieprzowinę
Gotowanie jest łatwePrzedstawiam dzisiaj przepyszne i szybkie danie z sezonowymi letnimi składnikami. Ulubiony makaron z pieczonym kurczakiem, kawałkami chrupiącej cukinii i szpinakiem w delikatnym sosie śmietanowym z dodatkiem parmezanu. Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny, nawet po zabieganym dniu. Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z kurczakiem, cukinią i szpinakiem (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego
karmelowyPappardelle – płaski makaron, cięty na szerokie, długie wstążki, szerszy od tagliatelle. 300 g pappardelle, 400 g mrożonego groszku – może być świeży, 1/2 – 1 chilli, 20 połówek
królestwo garówPrzepis na podstawie książki "Mała Wielka Księga Makaronu" Bardzo szybkie i naprawdę smaczne danie. Użyłam makaronu domowego - do ciasta wrzuciłam sporo pieprzu, bardzo udane połączenie!składniki150 g sera gorgonzola250 ml śmietany150 g szynki parmeńskiej (w plastrach)400 g makaronu ( gotowego lub domowego np z tego przepisu)pęczek natki pietruszkisólpieprzprzygotowanieser gorgonzola, bez skórki, pokroić w kostkę , roztopić
Stare GaryPyszna i syta zapiekanka. Przygotowałam ją w małych naczynkach do zapiekania więc każdy ma swoją oddzielną porcję ale można ją również zrobić w jednym dużym naczyniu.sk
Monia miesza i gotujepół opakowania makaronu spaghetti kilka łodyżek bazylii ale same listki 4 łyżki nasion słonecznika oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 3 łyżki parmezanu
NaKońcuJęzykaNiedawno zaprezentowałam Wam pesto z rukoli i suszonych pomidorów więc dzisiaj obiadek z jego użyciem. Pyszny makaronik z pesto, brokułem i serem solankowym.składniki:250 g
Monia miesza i gotujezarumienienia. Dopraw sokiem z cytryny i dodaj połowę dymki, marchewkę i smaż aż warzywa zmiękną a kurczak przestanie być różowy w środku. Na koniec wmieszaj makaron i sos i podgrzej całość. Podawaj danie posypane resztą dymki i posiekanymi orzeszkami. Smacznego! English version Thai peanut butter pasta with chicken (4 servings) Ingredients for chicken: 1-2 tablespoon sesame(...)veggies are tender and the chicken is fully cooked. Add cooked pasta and sauce to the pan and stir. Serve sprinkled with scallions and chopped peanuts. Enjoy! Artykuł Tajski makaron z kurczakiem i masłem orzechowym / Thai peanut butter pasta with chicken pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyJest to bardzo rozgrzewające danie, w sam raz na chłodne jesienne dni. Makaron napełniłam farszem z mięsa mielonego z dodatkiem papryki i pieczarek, to właśnie dzięki nim posiłek nas rozgrzewa. Dodatek świeżej bazylii, natki pietruszki i czosnku nadaje aromatu, który unosi się po całej kuchni. Danie jest na prawdę bardzo aromatyczne ! Polecam jako obiad a nawet kolację(...)chodź wiem, że nie powinno się jeść takich dań o tak późnych porach, ale jak raz czasem to przecież nic się nie stanie. Ja osobiście jednak podałam cannelloni na obiad. Palce lizać ! Farsz: mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka 0.5 kg. duża papryka czerwona 2 szt. cebula 1 szt. małe pieczarki 5-6 szt. ząbek
Kuchnia Paulettesmają ostrzejszy smak ale można użyć także zwykłego sera żółtego. Sera dałam tak akurat aby zapiekanka była zwarta ale można zaszaleć i dać go więcej wtedy będziemy mieli prawdziwą ucztę z ciągnącym serem. składniki: 500 g makaronu, u mnie chifferi rigati Malma 100 g sera cheddar 50 g sera pecorino garść posiekanej natki pietruszki ewentualnie ser do posypania masło
Monia miesza i gotujetego indyka, bo później chwilkę tylko posiedziała w bujaczku i obiad praktycznie robiłam z nią na rekach. Taki to już los nas mam ;)))). Dałyśmy radę, na szybko powstało danie z makaronem, cukinią, do tego czarne oliwki, kukurydza i kilka kaparów. Trochę śmietanki, papryka słodka wędzona i cheddar. Obiad został ogarnięty :))) Składniki: 2 filety z indyka 1/2 cukinii kukurydza czarne(...)oliwki kapary ser cheddar ząbek czosnku papryka słodka wędzona kurkuma sól pieprz 1/2 szklanki śmietana 30 % makaron kokardki natka pietruszki Indyka wcześniej pokroiłam, do miseczki dałam łyżkę oliwy, trochę kurkumy, papryki wędzonej, sól i pieprz. Wymieszałam, dołożyłam indyka i jeszcze raz wszystko zamieszałam. Dzięki temu indyk był później bardzo mięciutki. Ugotowałam makaron. Na patelni rozgrzałam olej kokosowy, wrzuciłam indyka, pokrojoną
kruche babeczkidobrodziejstwa. Do tego udało mi się kupić na targu świeży szpinak i to nie sklepowy tylko wiązkę pięknych liści. Postanowiłam wykorzystać te sezonowe warzywa do zrobienia pysznego dania z makaronem bucatini. Nie dość ze jest to danie pyszne, aromatyczne to jeszcze bardzo proste i tanie. Idealne zarówno na obiad jak i na letnia kolacje. Porcja
Bernika - moj kulinarny pamietnikdyniowe przysmaki. Ciasta, desery, zupy, naleśniki i makrony – z dodatkiem dyni wszystko smakuje fantastycznie. Dziś mam dla Was przepis na pyszny obiad. Makaron wstążki połączyłam z dynią, parmezanem, sosem śmietanowym i świeżą pietruszką. Wyszło danie niesamowicie smaczne , a do tego błyskawiczne do zrobienia. Idealne na jesienny obiad. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI : ( dla 2 osób ) * makaron wstążki
Ostra na Słodko