Szybki i prosty obiad. Trzeba tylko kupić pastę ajvar. Ja zawsze mam kilka słoiczków w zapasie. Nadaje potrawie przepyszny smak. Polecam gorąco. jak chcecie możecie zmienić
Kuchnia PokoleńMożna zrobić wołowinę w ten sam sposób jeśli nie lubicie jagnięciny. Do woka wlać olej, rozgrzać go. Następnie wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć tak długo
Kuchnia PokoleńZrobiłam to danie na święta, moi goście się zajadali. Wyszło pyszne, godne polecenia. Pałki kurze przeciąć wzdłuż, aż do kości. Zdjąć skórę, naciąć mięso naokoło kościa i go usunąć. Nie jest to trudne, wystarczy chcieć. Rozłożyć mięso na płasko i lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku. Na koniec obsypać z dwóch stron suszoną(...)chwilkę podgrzać mieszając. Doprawić solą pieprzem, dodać zmieloną gałkę muszkatołową. Zalać tym sosem roladki. Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 40 minut. Podawać z makaronem lub ryżem. Polecam były pyszne
Kuchnia Pokoleńniesmaczny. Jeśli więc nie jesteście zwolennikami kaczki i fig z poprzedniego przepisu, spróbujcie szpinaku w towarzystwie makaronu, kurczaka i pomidorków koktajlowych. Makaron ze smażonym kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 2015-02-23 21:01:50 Proste, szybkie i kolorowe, a przede wszystkim zdrowe danie w stylu kuchni włoskiej. Połączenie makaronu wstążek z chudym mięsem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi na szybki(...)border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-65 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Smażymy kurczaka i pomidorki koktajlowe Szpinak blanszujemy, mieszając z masłem i śmietaną Gotowe danie Post Makaron ze smażonym kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna PokusaŻeby uzyskać taki smak musimy dodać dużo przypraw " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wtedy poczujecie się trochę jak w Indiach " class="wp
Kuchnia PokoleńTeraz wszędzie dyni jest pełno i jest na nią sezon. Warto po nią sięgać częściej. Dynię zważyć ma być 500 g razem ze skórą i pestkami
Kuchnia PokoleńJeśli zostanie Wam rosół i makaron nie wyrzucajcie go, zróbcie takie szybkie danie jakim jest porosołowa patelnia. Dzięki sklepowi Gustus dostałam do przetestowania patelnię niemieckiej firmy WOOL z kolekcji Szafir. Muszę przyznać, że choć wiele osób może odstraszyć cena to przyznam, że jest jej warta. Bo tak szczerze zadajcie sobie pytanie co ile czasu wymieniacie stare patelnie na nowe
Ewa w kuchniciasto układam na stolnicy i pozostawiam na ok 15 minut, aby sobie podeschło, nie będą nam się kleiły wtedy paski makaronu- po tym czasie ustawiam maszynkę na dany rozmiar do cięcia makaronu i tnę makaron na paski, nitki w zależności co chcę, pozostawiam do wyschnięcia dodatkowo posypuję semoliną, aby zmniejszyć posklejanie makaronu. - i tak postępuję z każdym kawałkiem ciastaJeżeli
Basia w kuchniuwielbiam włoską kuchnię? Za jej prostotę i świeże składniki. Dzisiejszym daniem jest makaron typu gramigna z białą kiełbasą w kremowym sosie. Danie jest pyszne, treściwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim miłośnikom makaronów.Czas przygotowania: 15 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 16,00 złSKŁADNIKI:300 g włoskiego makaronu Gramigna3 białe kiełbasy parzone400 ml śmietany 16%2 łyżki masła80
kulinarnyJaPomysł na ten gulasz dopatrzyłam z programu Magdy Gessler. Oczywiście wszystkie składniki według mojego smaku i tak ja lubię,ale sam sposób wykonania podpatrzyłam Marynowanie mięsa
Kuchnia Pokoleńsię strasznie zdominowana przez kumin (kmin rzymski) jednak po dodaniu czosnku i przegryzieniu się z mięsem jest cudowna! Kurczak rozpływał się z ustach. Podałam go ze szpinakiem i makaronem. Pyszne danie! Kurczak shoarma ze szpinakiem łatwe 40 minut dla 2 osób - bardzo duże porcje Składniki: * 1 pierś z kurczaka * opakowanie dowolnego makaronu - u mnie spaghetti * mrożony, rozdrobniony szpinak(...)takie olbrzymie * łyżka śmietany, u mnie jogurtu naturalnego na mieszankę shoarma * 1/2 łyżeczki pieprzy cayenne * 1/2 łyżeczki kurkumy * 1/2 łyżeczki cynamonu * 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej * 3/4 łyżeczki soli morskiej - dałam zwykłą * 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu * 1 łyżeczka imbiru * 1 łyżeczka czosnku sproszkowanego - nie miałam później do mięsa dodałam ząbek czosnku i efekt był super. * 1 łyżeczka kuminu * 1 łyżeczka papryki
sierotka maRysia w kuchniProste w wykonaniu, każdy sobie poradzi w wykonaniu takiej karkóweczki. Karkówkę pokroić na plastry, odciąć tłuste miejsca. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem. Na
Kuchnia PokoleńSzybkie danie idealne na imprezy lub na obiad. Smacznego Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Do dużego garnka wlać wodę, osolić i wrzucić brokuły. Gotować
Kuchnia PokoleńPierożki ruskie z rosołem, zrobiłam je dzisiaj na obiad. Niby ten sam rosół co zawsze, ale pierożki zmieniły jego smak. Trochę było pracy, ale warto. Bardzo
Kuchnia Pokoleń