Szybki i prosty obiad. Trzeba tylko kupić pastę ajvar. Ja zawsze mam kilka słoiczków w zapasie. Nadaje potrawie przepyszny smak. Polecam gorąco. jak chcecie możecie zmienić
Kuchnia PokoleńMożna zrobić wołowinę w ten sam sposób jeśli nie lubicie jagnięciny. Do woka wlać olej, rozgrzać go. Następnie wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć tak długo
Kuchnia PokoleńZrobiłam to danie na święta, moi goście się zajadali. Wyszło pyszne, godne polecenia. Pałki kurze przeciąć wzdłuż, aż do kości. Zdjąć skórę, naciąć mięso naokoło kościa i go usunąć. Nie jest to trudne, wystarczy chcieć. Rozłożyć mięso na płasko i lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku. Na koniec obsypać z dwóch stron suszoną(...)chwilkę podgrzać mieszając. Doprawić solą pieprzem, dodać zmieloną gałkę muszkatołową. Zalać tym sosem roladki. Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 40 minut. Podawać z makaronem lub ryżem. Polecam były pyszne
Kuchnia Pokoleńniesmaczny. Jeśli więc nie jesteście zwolennikami kaczki i fig z poprzedniego przepisu, spróbujcie szpinaku w towarzystwie makaronu, kurczaka i pomidorków koktajlowych. Makaron ze smażonym kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 2015-02-23 21:01:50 Proste, szybkie i kolorowe, a przede wszystkim zdrowe danie w stylu kuchni włoskiej. Połączenie makaronu wstążek z chudym mięsem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi na szybki(...)border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-65 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Smażymy kurczaka i pomidorki koktajlowe Szpinak blanszujemy, mieszając z masłem i śmietaną Gotowe danie Post Makaron ze smażonym kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna PokusaŻeby uzyskać taki smak musimy dodać dużo przypraw " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wtedy poczujecie się trochę jak w Indiach " class="wp
Kuchnia PokoleńTeraz wszędzie dyni jest pełno i jest na nią sezon. Warto po nią sięgać częściej. Dynię zważyć ma być 500 g razem ze skórą i pestkami
Kuchnia PokoleńJeśli zostanie Wam rosół i makaron nie wyrzucajcie go, zróbcie takie szybkie danie jakim jest porosołowa patelnia. Dzięki sklepowi Gustus dostałam do przetestowania patelnię niemieckiej firmy WOOL z kolekcji Szafir. Muszę przyznać, że choć wiele osób może odstraszyć cena to przyznam, że jest jej warta. Bo tak szczerze zadajcie sobie pytanie co ile czasu wymieniacie stare patelnie na nowe
Ewa w kuchniciasto układam na stolnicy i pozostawiam na ok 15 minut, aby sobie podeschło, nie będą nam się kleiły wtedy paski makaronu- po tym czasie ustawiam maszynkę na dany rozmiar do cięcia makaronu i tnę makaron na paski, nitki w zależności co chcę, pozostawiam do wyschnięcia dodatkowo posypuję semoliną, aby zmniejszyć posklejanie makaronu. - i tak postępuję z każdym kawałkiem ciastaJeżeli
Basia w kuchniuwielbiam włoską kuchnię? Za jej prostotę i świeże składniki. Dzisiejszym daniem jest makaron typu gramigna z białą kiełbasą w kremowym sosie. Danie jest pyszne, treściwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim miłośnikom makaronów.Czas przygotowania: 15 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 16,00 złSKŁADNIKI:300 g włoskiego makaronu Gramigna3 białe kiełbasy parzone400 ml śmietany 16%2 łyżki masła80
kulinarnyJaPomysł na ten gulasz dopatrzyłam z programu Magdy Gessler. Oczywiście wszystkie składniki według mojego smaku i tak ja lubię,ale sam sposób wykonania podpatrzyłam Marynowanie mięsa
Kuchnia Pokoleńsię strasznie zdominowana przez kumin (kmin rzymski) jednak po dodaniu czosnku i przegryzieniu się z mięsem jest cudowna! Kurczak rozpływał się z ustach. Podałam go ze szpinakiem i makaronem. Pyszne danie! Kurczak shoarma ze szpinakiem łatwe 40 minut dla 2 osób - bardzo duże porcje Składniki: * 1 pierś z kurczaka * opakowanie dowolnego makaronu - u mnie spaghetti * mrożony, rozdrobniony szpinak(...)takie olbrzymie * łyżka śmietany, u mnie jogurtu naturalnego na mieszankę shoarma * 1/2 łyżeczki pieprzy cayenne * 1/2 łyżeczki kurkumy * 1/2 łyżeczki cynamonu * 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej * 3/4 łyżeczki soli morskiej - dałam zwykłą * 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu * 1 łyżeczka imbiru * 1 łyżeczka czosnku sproszkowanego - nie miałam później do mięsa dodałam ząbek czosnku i efekt był super. * 1 łyżeczka kuminu * 1 łyżeczka papryki
sierotka maRysia w kuchniProste w wykonaniu, każdy sobie poradzi w wykonaniu takiej karkóweczki. Karkówkę pokroić na plastry, odciąć tłuste miejsca. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem. Na
Kuchnia PokoleńSzybkie danie idealne na imprezy lub na obiad. Smacznego Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Do dużego garnka wlać wodę, osolić i wrzucić brokuły. Gotować
Kuchnia PokoleńPierożki ruskie z rosołem, zrobiłam je dzisiaj na obiad. Niby ten sam rosół co zawsze, ale pierożki zmieniły jego smak. Trochę było pracy, ale warto. Bardzo
Kuchnia PokoleńMakaron spaghetti można przygotować z wieloma przeróżnymi, ulubionymi dodatkami. Dzisiaj przygotowałam go w wersji wegetariańskiej, z pesto bazyliowym i pieczoną cukinią.
Kulinarne Fantazje MarioliPierożki ravioli, przysmak nie jednej osoby. Farsz tym razem rybny, łosoś i ricotta okazał się bardzo smaczny. Wszystkim którzy lubią łososia i lepić pierożki polecam :)
Kulinarne Fantazje MarioliMakaronowe koszyczki, zapieczone z warzywami, jajkiem i jogurtem są idealne na lekkie i zdrowe śniadanie lub kolacje.
Kulinarne Fantazje MarioliBardzo smaczna sałatka z makaronem Lubella, z serkiem wiejskim, szynka i brokułem. Idealna na śniadanie, lunch lub kolację. Moi goście byli nią zachwyceni.
Kulinarne Fantazje MarioliMakaron spaghetti można przygotować na wiele sposobów i z wieloma sosami. Dzisiaj pomysł na pyszne połączenie sosu pomidorowego z pieczarkami, małżami i serem feta. Polecam zwolennikom
Kulinarne Fantazje MarioliNauczyłam się jeść curry w Anglii, teraz to naprawdę lubię. To danie jest pycha i bardzo szybko się je robi. Czosnek i cebulę obrać i
Kuchnia PokoleńIdealne danie na obiad, imprezy oraz specjalne okazje. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Można zrobić je z sosem lub bez. Jeśli zrobicie je bez sosu to
Kuchnia PokoleńDziś mamy dla Was szybką, pyszną ,a przede wszystkim sycącą sałatkę makaronową z fasolką i tuńczykiem :) Prosta potrawa, którą można zjeść na
Kuchenne WariacjeSycące i szybkie danie z mięsnymi kuleczkami. Makaron, klopsiki wieprzowe i pieczarki łączy sos śmietankowo-pieczarkowy. składniki: 400 g makaronu rurki 250 g małych pieczarek 450 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 1 jajko 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz słodka papryka 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Mieloną karkówkę przełożyć do miski
Monia miesza i gotujeProsto i smacznie...kilka chwil wystarczy na przygotowanie tego, aromatycznego dania. Składniki 250 g makaronu trottole 100 ml oliwy z oliwek 2 garści świeżej bazylii 100 g orzechów piniowych 100 g sera dziugas Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartym na opakowaniu. Oliwę, orzechy, bazylię i starty
R'n'G KitchenPo raz pierwszy miałam przyjemność wypróbować makaronu gryczanego..a to dzięki uprzejmości rodzinnej wytwórni makaronów Bio-Fabijańscy . W ofercie tej wytwórni możemy także znaleźć makarony
Moje domowe kucharzeniezaczerpnięty ze strony moje gotowanie.pl, ja podaję go w dziale sałatki, użyłam szczypiorku zamiast pędów selera). Zupa: Krem z brokułów . Przepis podany wcześniej na blogu. Danie główne: Makaron z kurczakiem. (Patrz dania z drobiu) Deser: Banany z gorzką czekoladą i gorącymi malinami . (Patrz desery
Kuchnia Beatyskładniki* 100 g salami* 1/2 małego słoika papryki marynowanej* 1/2 opakowania makaronu świderki* 50 g startego sera parmezan* 10-15 zielonych oliwek ze słoiczka* 1/2 pęczka
Mix smakuskładniki* 1 czerwona papryka* 30 ag łopatki wieprzowej* 1 łyżka mąki pszennej* oliwa z oliwek* 250 g makaronu Chow Mein, eweskichntualnie makaron z zupek chiń* 1
Mix smakuskładniki* 40 dag łopatki lub szynki wieprzowej* 3 średnie papryki* 1 malutka ostra papryczka* 1 marchewka* 1/2 niedużej młodej cukinii* 2 pomidory najlepiej malinowe lub przecier
Mix smakuskładniki* 500 g surowej szynki wieprzowej* 180 g pędów bambusa (waga po odsączeniu z zalewy)* 1 papryka czerwona* 1/2 niedużego brokuła* 1 średnia marchewka* kilka plasterków
Mix smaku