Danie obiadowe. I przekąska. Dla Szkotów danie na śniadanie. Proste, tanie, a jakie efektowne, a do tego naprawdę sycące. Składniki: 6 jajek ugotowanych 2 jajka do panierowania 600-700 g mięsa mielonego 1 łyżeczka czubata papryki ostrej 5 filetów anchovies kilka gałązek tymianku 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka oleju rzepakowego bułka tarta mąka Wykonanie: W malakserze zmiksować anchovies(...)każdej strony dosmażone. Dekorować ziołami, szczypiorkiem. Można podawać z majonezem, sosem pomidorowym, sosem tatarskim lub same. Podobne przepisy Jajcarskie tosty – tosty z jajkiem Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem... Makaron z klopsikami w sosie włoskim .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb
Pociąg Do Kuchnismak pysznej , soczystej , pomidorowej lazanii. Bardzo długo zastanawiałam sie nad jej zrobieniem , ale już wiem , że będzie to jedno z ulubionych dań mojej rodzinki :) W sam raz na zrobienie w sobotę na obiad , bo zajmuje niestety sporo czasu , ale efekt zadowolenia po zjedzeniu gwarantowany :) Do przygotowania lazanii potrzebne są : Składniki: - 500 g mięsa mielonego - 1 cebula - 2 ząbki(...)małym ogniu dusimy pod przykryciem ok. 30 minut . Pod koniec duszenia odkrywamy i zwiększamy ogień w celu odparowania wody . W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym sosem beszamelowym układamy w kolejności : - makaron - warstwa farszu mięsnego - starty żółty ser - sos beszamelowy - warstwa makaronu - farsz - żółty ser - sos beszamelowy itd. Na wierzch posypujemy resztką żółtego sera. W nagrzanym piekarniku do 180 C pieczemy
Różne smaki w kuchniMięso kaczki jest rewelacyjne. Dobrze wypieczona, mięciutka i soczysta z podpieczoną skórką i mięsem odchodzącym od kości. Moja była naprawdę idealnie doprawiona. Wyczuwalna ostrość chili
potrawyregionalnezupę TOM KHA w wersji wegańskiej. Składniki (4 porcje): 2 puszki mleczka kokosowego 1 - 2 kostki tofu (po 200g) w zależności czy chcemy bardziej zupę czy danie główne 1 limonka 40 g grzybków mun 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 40 g imbiru 1 i 1/2 łodygi trawy cytrynowej 10 g papryki chilli 1/2 łyżeczki(...)przyprawy przez co ostatnia porcja będzie ciężka do zjedzenia a pierwsze nie będą tak aromatyczne SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na Rozgrzewająca zupę kokosową z makaronem <klik> Zobacz tez przepis na Krem brokułowo-szpinakowy z gorgonzola i pestkami dyni <klik
Pora na pora i pomidoraNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Qlinarnie i QlinarnieKtoś jeszcz e nie czytał mojej Recenzji o Garnku oraz Patelni zapraszam --- Link Tu ---- RECENZJA Przygotowując to Dania w Garnku BERLINGER HAUS B, S twierdzam , że od tej pory nie użyje już innego do przygotowania dań. Garnek bardzo szybko się nagrzał T rzymał ciepło -przygotowanie gulaszu zajęło mi o połowę mniej czasu niż(...)łyżkę sosu sojowego ciemnego i jeśli jest taka potrzeba solą i pieprzem do smaku. Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję do garnka z gulaszem. Podaję z ryżem lub makaronem. smacznego
Gotowanie PatkiCoś nietypowego lecz z klasycznego składnika, czyli małe kotleciki z wędzonego pstrąga. Pomysł powstał przypadkiem, a smak zachwycił naprawdę każdego. Koniecznie wypróbujcie dla swoich małych pociech
Klasyka Gotowaniawarzywno – owocowe menu Nachodzi nas ochota na sałatki, owocowe desery, grillowane mięsa. Ostatnio dostałem kilka wiadomości z pytaniem kiedy nowa sałatka w słoiku ponieważ ta z krewetkami i makaronem shiritaki już się przejadła. Dziś nadszedł czas na kolejną taką propozycję do zabrania czy to do pracy, czy do szkoły, na uczelnię, do samochodu, na plażę czy gdzie-bądź(...)skórki, dzięki czemu uzyskałem dwukolorowe, idealne do dekoracji pasy, a tym samym cukinia utrzymała się dłużej chrupka. Wszystkie przygotowane warzywa układamy warstwami w słoiku pamiętając, aby na spód sałatki dać nasz dresing. Smacznego! Sałatka w słoiku. Artykuł sałatka w słoiku z dressingiem z sosu sriracha. pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeSkładniki: szynka wieprzowa 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżka, czosnek granulowany 2 łyżeczki, cebula
W Mojej Kuchni LubięGrzybowa wigilijna, postna, przygotowana na grzybowo-warzywnym wywarze, jest jedną z tradycyjnych potraw pojawiających się na polskich, wigilijnych stołach. Najlepiej przygotować ją z suszonych borowików, w
Gotowanie-ukUwielbiam letnie owocowe zupy, tym razem zrobiłam z soczystych czereśni na półsłodkim winie czerwonym ze szczyptą ognistego pieprzu cayenne ..jaki smak? musicie przekonać się sami, dla
Wanilia i KardamonPomyślałam sobie że pewnie nie tylko mi się zdarza zrobić parę kotletów mielonych za dużo , i niestety jednego dnia nie jesteśmy wstanie ich wszystkich
Mój Smaknich niepowtarzalny smak. Trudno doszukać się w tym daniu smaku wina, trudno odgadnąć co jest powodem, że smak tego dania jest taki wyjątkowy. A jednak jest wyjątkowy. Spróbujcie zrobić takie danie, jeśli nie boicie się eksperymentować w kuchni a chcecie zaskoczyć nowym smakiem Waszych gości Składniki: 600 g schabu wieprzowego(...)wymieszałam z 1 łyżką sosu i przelałam na patelnię. Przyprawiłam solą i pieprzem. Mięso z pieczarkami ułożyłam na talerzach i polałam wspaniałym sosem. Do tak przygotowanego mięsa podałam makaron i buraczki z papryką z mojej spiżarni . Znów udało mi się zrobić smaczną wersję schabowego z pysznym sosem. Tym razem z sosem z czerwonego wina. Doskonałe połączenie
Kuchnia u Krysisię dobrze składa, że u mnie w rodzince wszyscy bardzo lubimy podroby.. typu serca, żołądki, wątróbka. Dziś na obiad przygotowałam duszone serca indycze z marchewką. Danie bardzo smaczne, pożywne, świetne na chłodne dni. Jego przygotowanie wbrew pozorom nie zajmuje wiele czasu ( serca indycze są dość duże więc szybko i sprawnie się je kroi ) tylko podczas duszenia trzeba uzbroić(...)podać na dwa sposoby: duszone w własnym sosie z dodatkiem pieczywa, lub powstały sos zagęścić mąką, śmietaną, lub serkami i podać z czym kto lubi np. z kaszą, ziemniakami, makaronem. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródszklanki czerwonego wytrawnego wina -2 puszki pomidorów lub 1 puszka i 1 słoiczek przecieru pomidorowego -3 łyżki oliwy -3 listki laurowe -sól, cukier, pieprz w ziarnach -do podania: makaron (ok. 80-100 g na osobę), najlepiej tagliatelle ,ale to moja kuchnia i zrobiłam to z FUSILLI MALMA klik , bo genialnie się ten sos wkręca w świderki.... oraz starty parmezan Przygotowanie(...)przywarł do dna. W trakcie gotowania można dodawać cukier, aby uzyskać optymalną kwaśność sosu. Na koniec należy posolić potrawę do smaku. Nie powinno się dodawać bazylii, ale ja dałam kilka listków jako dekoracja. Mam słabość do bazylii. Ugotować fusilli al dente , odcedzic i JA wymieszalam fusilli z oliwa i koeprkiem..ale tylko dlatego ze lubie koperek...oczywiscie fusilli podawać
Z Kuchni Do Kuchni