Nic tak nie poprawia smaku rosołu jak samodzielnie przygotowany makaron. Zrobienie go nie wymaga dużo wysiłku, a kiedy raz spróbujecie zupy z takim makaronem trudno wam
CoolinarniePLZnakomity dodatek do mięs. Mogą też być samodzielnym daniem. Najlepsze podsmażone na maśle z dodatkiem chrupiących listków szałwii. Sezon na dynie trwa, wykorzystajmy wiec jej
Stare GaryInna wersja zapiekanki makaronowej, tym razem wykorzystamy drobny makaron i białą kiełbasę. Składniki: -4 białe kiełbasy -10 dkg makaronu "chińskiego" ( 3
Maminek kulinarnyNa Interia. pl w sekcji GOTOWANIE mój przepis na: Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczaka Przepis TU Fajnie ,że ktoś docenia naszą codzienną pracę. SMACZNEGO
W kuchennym oknie EwyNa pewno nie nazwę tego dania dietetycznym. Macaroni & Cheese syci, ogrzewa i poprawia nastrój. Raz na jakiś czas można sobie na taki obiad
Przepisy Aleksandrypesto jest niezwykle proste. Na szybko, na zdrowo, na zielono. Pyszne pesto z awokado i bazyli. To danie jest idealne kiedy wracam po całym dniu pracy do domu. Przygotowuję się je dosłownie w kilka minut. Idealne połączenie kremowego pesto z ulubionym makaronem. Artykuł Zielone pesto pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki
Fit Food BrunetkiSkładniki: 1-2 porcje 1 cukinia średniej wielkości, starta na tarce o grubych oczkach 3 łyżki oliwy szczypta płatków chilli skórka starta z 1/2 cytryny 120g
Gorący kąsekwłaśnie powstała ta zapiekanka makaronowa z tuńczykiem… Trzeba tylko z dostępnych w danej chwili produktów wybrać te, które będą najbardziej do siebie pasować i odpowiednio je przyprawić… Kombinacji jest niezliczona ilość… w zależności co chcemy/możemy połączyć… Ja akurat połączyłam makaron z tuńczykiem. Cebula, czosnek, papryka i szpinak były w lodówce, a po ciecierzycę sięgnęłam
UgotujmyTo.plstartym parmezanem, posypane świeżymi listkami bazylii. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Przyjmuje się, że 100g makaronu surowego to po ugotowaniu przeciętnej wielkości porcja dla osoby dorosłej. Z podanego przepisu wychodzi porcja dla 5 dorosłych osób. Klopsiki w sosie można przechowywać w lodówce przez kilka dni. Danie nie starci smaku, sos zgęstnieje i dobrze się przegryzie. Smak sosu można wzbogacić(...)papryczkę chili, a parmezan w klopsikach zastąpić startym, żółtym serem, choć nieco wpłynie to na ich smak. Bazylię można zastąpić natką pietruszki. Makaron należy gotować równocześnie z przygotowaniem sosu. Można użyć makaronu o dowolnym kształcie. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskachciała ;) Niestety, wracam z daniem prostym, takim do którego sama mam ochotę usiąść z pajdą chleba i wybrać nią ciepły sos prosto z patelni. Oto sos kurkowy. Najprostszy. Doprawiony tylko solą i pieprzem, ponieważ smak kurek niczego więcej nie potrzebuje. 36-procentowa śmietanka dodaje słodkości i idealnie zagęszcza. Taki sos jest idealny do makaronu, do kasz, do różnych(...)robiła moja babcia do pierogów ruskich. I tak sobie myślę, że do pierogów taki sos to byłby coś! Może następnym razem ;) Bo teraz zjedliśmy go po prostu z makaronem. A jeszcze przyznać się muszę, że grzybów jadamy bardzo niewiele. Jeśli już to właśnie kurki albo pieczarki, ale zaraz ktoś mi tu powie, że pieczarki to nie grzyby więc
bistro mamaKiedy przeje Wam się purée ziemniaczane i nie macie też ochoty na ryż, makaron czy kaszę jako dodatek do obiadu, sięgnijcie po zapiekankę warzywną. Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana Zapiekanka może być zrobiona z różnego rodzaju warzyw. Najlepiej sprawdzą sie w niej ziemniaki, cukinia, bakłażan oraz mieszanki warzyw takich jak kalafior czy brokuły. Każdej zapiekance oczywiście towarzyszyć musi kremowy sos, którego podstawą(...)ogół jest mleko lub śmietana i niezastąpiony ser żółty. Jeśli z zapiekanki chcecie zrobic danie główne to dodajcie większą selekcje warzyw lub jeśli jecie mięso użyjcie dodatku mięsnego w postaci chociażby kiełbasy. Ja podałam zapiekankę jako dodatek dlatego jest ona dość skromna jeśli chodzi o wybór użytych warzyw. Nie dodawałam również mięsa więc moja zapiekanka jest złożona tylko
mecookspłaskim rondlu – do takiego naczynia na koniec przekładam makaron i mieszam go z sosem – wygodnie! Na dnie patelni/rondla rozkładamy plasterki bekonu i wysmażamy go na małym ogniu na złoto i chrupko – gorący bekon ściągamy z patelni, osuszamy z nadmiaru tłuszczu i studzimy na papierowym ręczniku – ostudzony stwardnieje i będzie się dał drobniutko pokruszyć. Do pozostałego z bekonu tłuszczu (powinno być(...)parmezanu, pokruszony boczek, mieszamy i zagotowujemy sos – gotujemy 2 minuty aż lekko zgęstnieje, próbujemy – solimy i mocno pieprzymy do smaku. Przekładamy do sosu ugotowany al dente i odcedzony makaron, mieszamy go dokładnie z sosem. Nakładamy porcje na talerze, posypujemy odrobiną pokruszonego bekonu, posiekaną natką, startym parmezanem i podajemy od razu. SKŁADNIKI 2-3 porcje obiadowe 4-5 cieniutkich plasterków
Karo in the Kitchen5 / 5 ( 32 votes ) Dynia makaronowa , zasmażana z pieczarkami Dynia makaronowa, zasmażana z pieczarkami , to propozycja dla wegetarian ale nie tylko . Bardzo prosta w przygotowaniu, smakuje
Ogrodnik w podróżystopni C przez 1 godzinę. Po pół godzinnym pieczeniu polać 1 szklanką wody. Podawać według uznania, np. z makaronem, ryżem lub ziemniaczkami. Klikając poniżej w symbol drukarki można wydrukować przepis Smacznego!! Schabowy z warzywami pod pomidorową pierzynką Dania Schab Kuchnia Polska Porcje 4-5 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 60 minut Czas oczekiwania 90 minut Składniki(...)Zalać przecierem pomidorowym z kartonika. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 1 godzinę. Po pół godzinnym pieczeniu polać 1 szklanką wody. Podawać według uznania, np. z makaronem, ryżem lub ziemniaczkami. Pozostałe informacje Smacznego
Przepisy Babciłyżek 100 g mieszanki orzechów i migdałów Mak zalewamy wodą, gotujemy aż da się rozetrzeć w palcach. Odcedzamy i mielimy dwukrotnie. Tłuszcz roztapiamy na patelni, dodajemy mak, cukier, rodzynki i pokrojone orzechy i migdały. Wszystko smażymy ok. 10 min. Masę mieszamy z ugotowanym makaronem i podajemy
Dzieje kuchennej Wiewióry