azjatyckiej przystawki. Nie będziemy ich smażyć na głębokim oleju a do farszu nie dodamy makaronu ryżowego, by ograniczyć węglowodany Sajgonki można podawać w różnych wersjach i tak naprawdę każdy z nas może je zrobić po swojemu, zmieniając smak farszu. Moja dzisiejsza wersja tego dania, jest z polskim akcentem i na pewno ją polubicie SAJGONKI Z PIEKARNIKA: 1 duża
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiitradycyjną lasagne. Chociaż pewnie każdy Włoch uznałby to za profanację 😉 Dla mnie super danie, warte spróbowana! Składniki: 2 pory 500 g mięsa mielonego z indyka 100-150 g sera żółtego 3 łyżki mąki 3 łyżeczki musztardy 500 ml bulionu oliwa do smażenia makaron typu lasagne 3 jajka sól, pieprz przyprawa do indyka Wykonanie: Pora myjemy, oczyszczamy i kroimy
Kuchnia MagdaLenytylko po odlaniu wody zostawiamy go w garnku i wlewamy do niego przyrządzony sos. Dokładnie mieszamy, by każda nitka makaronu pokryła się przepysznym sosem. Po przełożeniu na talerz, ścieramy ser i dekorujemy świeżą bazylią. Przepyszne i bardzo szybkie danie dla 2 osób
upichcicPrzepis na pieczarki faszerowane z orzechami włoskimi Zazwyczaj na obiad przygotowuję sobie makarony, ryże lub kasze. Nie zawsze jednak jest na nie ochota. W takich sytuacjach lubię nafaszerować warzywa lub grzyby ulubionymi dodatkami i wrzucić do piekarnika. Tym razem postawiłem na pieczone faszerowane pieczarki , wzbogacone o orzechy włoskie, suszone pomidory i szpinak. Takie połączenie bardzo często jest widywane na moim(...)jako “pieczarki na grilla”. Świetnie sprawdzą się również pieczarki portobello. Zwyczajne pieczarki też można faszerować, ale będzie z nimi o wiele więcej roboty. Jeśli chodzi o dania z pieczarkami, to poza dzisiejszym przepisem, polecam Ci również naleśniki z pieczarkami , zupę krem z pieczarek oraz sałatkę z pieczarkami 😋 Artykuł Pieczarki faszerowane z orzechami włoskimi pochodzi z serwisu
BlendmanMusze przyznać, że mimo, iż lubię makarony i często robię na obiad to makaron tagliatelle poznałam w sumie niedawno, a to za sprawą programów kulinarnych. Postanowiłam w końcu zakupić tę nowość i zrobić coś fajnego podpatrzonego, poczytanego i wyszło bardzo smaczne danie, które nie raz gościło już na moim stole. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10- można użyć śmietany(...)jednak z trzydziestką jest o niebo lepsze. Najlepiej łodygi szpinaku te grubsze i dłuższe pourywać. Składniki: 250 g makaronu tagliatelle 250 g filetu z łososia 250 g świeżych liści szpinaku 300 g. śmietany 30% 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz ser do posypania Czosnek siekamy, cebulę kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na złoto
Kubki smakuminut i armatyczne chińskie danie gotowe. To najprotszy “chińczyk” do zrobienia. NIe wymaga specjalnych umiejętności. Trzeba mieć tylko pod ręką kilka przypraw z kuchni azjatyckiej. Czas: 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 duże Składniki: Boczniaki 250 g Brokuł mała główka Kalafior mała główka 1 marchewka Makaron ryżowy 200 g 1 łyżka oleju Sezam
Niedzielny kucharzpomidor suszony 2%. Danie to robię zawsze wtedy, gdy brakuje mi czasu na coś bardziej wymyślnego, a naprawdę jest bardzo sycące. Takimi przepisami staram się pokazać wszystkim, że można zjeść coś na szybko i niekoniecznie musi być niezdrowo. Makaron z suszonymi pomidorami Składniki: 200g makaronu BARTOLINI kolanko; 1 cebula; 1/3 słoiczka
Życie na widelcudanie to jest hit totalny! Przepyszne i wyśmienite. Przygotowanie tego posiłku zajmuje jakieś 15 do 20 minut. Pesto z młodej botwinki i buraczków zaskoczyło mnie tak bardzo, że wjeżdża na stałe do naszego menu, a wszystko za sprawą odpowiednich dodatków! Szparagi uwielbiamy i jemy je non stop od kiedy jest na nie sezon, choć wiadomo, że są to szparagi(...)pozostałe składnik umieściłam w misie blendera i zmiksowałam na gładką masę, pesto wstawiłam do lodówki aby się przegryzło (najlepiej smakuje na następny dzień). Ponadto: - pęczek szparagów - jajka - ulubiony makaron Szparagi grillowałam na patelni grillowej z dodatkiem oliwy z oliwek i odrobiny miodu. Jajko ugotowałam w koszulce, tj. wrzucamy na wrzątek, ja robię to techniką dla amatorów, żeby się nie denerwować
SMYKWKUCHNISkładniki: 250 g fileta z łososia 1 kapusta pak choi 1/2 fenkuła 2 cebule 170 g mrożonego zielonego groszku 3 łyżki jogurtu jarzynka, pieprz, 1 mini
czarrna od kuchnidyni, to pełne smaku sezonowe danie, które lubią wszyscy niezależnie od wieku i płci. Najlepiej smakuje właśnie teraz, na przełomie późnego lata i wczesnej jesieni. Świeże pomidory nadają daniu lekkości, a tarta dynia szybko się rozgotowuje i lekko zagęszcza sos, nadając mu równocześnie pięknej pomarańczowej barwy. Sos gotuję dość długo, około 1 godziny (można dłużej), dzięki(...)głębszego aromatu i mniej wodnistej konsystencji. Jeśli nie macie czasu lub ochoty na długie gotowanie, możecie skrócić ten czas do pół godziny. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 150 g makaronu spaghetti 1 szklanka tartej dyni 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 150 g chudej mielonej wołowiny 2 zabki czosnku starte na tarce 1 cebula starta na tarce 2 łyżki koncentratu
cool and mintyWarzywne spaghetti bolonese – to idealne połączenie chrupiącego, warzywnego makaronu z aksamitnym sosem i wyrazistymi mięsnymi pulpecikami. O wiele mniej kaloryczne niż glutenowy odpowiednik. Pokochacie to danie! Warzywne spaghetti bolonese Są na świecie rzeczy, o których się filozofom nie śniło, a jedną z nich jest z pewnością spaghetti bolonese z cukinii. Danie niebywale proste i smaczne, doskonale imitujące(...)Naszym zdaniem lepiej i szybciej polać surową cukinię (chwilę wcześniej posoloną) gorącym sosem. Danie dobre dla aktywnych Zucchini z pulpecikami z indyka to jeden z naszych kulinarnych hitów: danie bardzo łatwe do zrobienia i przy tym niebywale pyszne. A do tego zdrowe i dobre dla osób, które ćwiczą. Łatwo je zapakować do pojemnika i odgrzać, co czyni
Niedzielny kucharzłatwy przepis na pyszny obiad Japoński gulasz wołowy nikujaga znacznie różni się od swojego polskiego odpowiednika, ale jest równie pyszny i bardzo sycący. Może być podawany jako samodzielne danie lub w towarzystwie ugotowanego na sypko ryżu. prosty i szybki przepis na gulasz pyszny, pożywny obiad w godzinę łatwo dostępne składniki lub ich zamienniki Japoński gulasz wołowy jest(...)pieprz syczuański chilli, skórka mandarynkowa, czarny i biały sezam, glony nori i imbir. Shichimi togarashi można stosować do zup, makaronu, ryżu i wszystkich rodzajów mięsa. Pyszny japoński gulasz wołowy nikujaga z ziemniakami, marchewką, cebulą i sosem sojowym będzie odpowiednim daniem zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację. Japoński gulasz wołowy około 500 g wołowiny gulaszowej np. pręgi wołowej
Cztery FajeryPiersi z kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką + kremowy sos chrzanowy, który fajnie się komponuje z delikatnym mięsem oraz makaronem- pomysł na szybki obiad zarówno na co dzień, jak i od święta. Oprócz ciekawego smaku, zaletą tego dania jest to, że piersi są wyjątkowo soczyste i kompletnie nie przesuszone- to zasługa szynki, która zabezpiecza mięso przed wysuszeniem. Zachęcam do wypróbowania(...)samej patelni, z pozostawionym olejem po smażeniu mięsa podsmażyć pokrojoną cebulę, wlać kremówkę uprzednio wymieszaną z mąką, wymieszać i doprawić solą, pierzem oraz tymiankiem cytrynowym. Mięso podawać z makaronem i sosem chrzanowym. Smacznego
Kraina Miodem Płynącatrzeba wyczarować coś na szybko i niezbyt skomplikowanie. Tak powstało też to danie dla malucha, które jak dla mnie przypomina trochę kolorem lato, promienie słońca. Buzia jedzącego człowieczka także wygląda jakby była upaćkana słońcem, z resztą spójrzcie sami :D Na porcje dla malucha: garść makaronu kokardki pół marchewki pół ziemniaczka łyżka serka naturalnego Makaron gotujemy wg wskazówek producenta. Marchewkę
MamaOskarkapożywnie. Sałatki mogę być z samych warzyw, owoców albo na bazie ryżu, makaronu czy ziemniaków z dodatkiem mięs lub ryb. Moja dzisiejsza propozycja jest prosta - za podstawę posłużył brązowy ryż a dodatki są takie jakie miałam pod ręką. Wyszło bardzo smacznie. Zobacz przepisy na inne dania, które sprawdzą się na karnawałowych imprezach ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza