Pewnie zastanawiacie się skąd taka nazwa dla tego dania ? A stąd, że w tym daniu są składniki kilku kuchni. I mój synek wymyślił
Ewa w kuchniDzisiaj mam w końcu czas dla siebie. Taki prawie cały dzień, kiedy nic nie muszę. Spokojnie poszłam do sklepu, przez park i zaskoczyła mnie cisza. Jak
Gotuj z Blue Raventrudno się dziwić. To najszybszy sposób na pełnowartościowy posiłek. Wok pozwoli Wam na przygotowanie dania zarówno z mięsa, jak i ryb czy tofu. Warzywa dodane do dania to już Wasz wybór – ja korzystam z tych, które są w sezonie, dodając do nich nierzadko egzotyczne warzywa ze słoika (np. pędy bambusa czy marynowane kiełki). Każdą potrawę stir(...)twarde warzywa) skończywszy na miękkich warzywach liściowych, które szybko poddają się temperaturze (szczypior, szpinak, kapusta pekińska, kapustki bok choy, zioła) i dodaniu do całości sosu, a jeśli jecie danie z makaronem – również jego. Przez długi czas używałam prostego, taniego blaszanego woka (w całej mojej kulinarnej karierze to chyba dwóch, albo nawet trzech). Niestety, to nie jest najlepszy sposób
Karo in the KitchenMakarony nie dość, że są pyszne w każdym wydaniu, to jeszcze szybko je można przygotować. Polecamy kupowanie różnego rodzaju makaronów, zawsze można coś z nich przygotować
R'n'G Kitchenmrożonych). W czasie gdy gotuje się makaron na patelni smażymy czosnek, papryczkę chilli i krewetki. Posypujemy natką pietruszki, mieszamy z makaronem i pyszny obiad gotowy :) Do dania użyłam czarnego makaronu, jednak ten "zwykły" również tutaj się świetnie sprawdzi ;) Składniki na 2 porcje: z przepisu ze strony Kwestia Smaku 120 g czarnego makaronu (barwionego sepią) 200 g krewetek
Moja Galeria SmakuDanie dla amatorów makaronów. Ten użyty przeze mnie , capunti jest formowany palcami. Składniki 500 g makaronu capunti 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 ząbki czosnku 2 cebule oliwa z oliwek 1 łyżeczka cukru trzcinowego kilkanaście czarnych oliwek kilka gałązek tymianku pieprz sól parmezan Przygotowanie Makaron ugotowałem we wrzącej osolonej wodzie przez około 13 minut, od czasu
R'n'G KitchenMakaron zawsze można przygotować na różne sposoby. Sos z wykorzystaniem tuńczyka wyszedł bardzo smacznie. Warto spróbować. Składniki 400 g makaronu 1/3 szklanki oliwy z oliwek 2
R'n'G KitchenMiałam ochotę na coś z brokułem. Dawno nie jadłam, a chodziły za mną warzywa. A, że dodatkowo, nie jadłam już dawno dania z makaronem, to powstała zapiekanka :) Składniki: 1 brokuł 1 czerwona papryka 6 pieczarek 1 cebula 250 gramów makaronu farfalle (kokardki) 2 jajka 200 gramów śmietanki kremówki 30% 1 kulka sera mozzarella (ale mogą być też dwie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com„Pomysł na ten szybki i smaczny obiad wypatrzyłam w gazecie z programem TV. Troszkę go zmieniłam, bo nie przepadam za sosem śmietanowym. Użyłam więc zamiast śmietany
Wiem co jem„Dzisiejszy przepis przygotowałam z myślą o dzieciach. One zazwyczaj wolą łagodniejsze smaki. I ważne, żeby było słodko. Taki mój pomysł na szybkie danie bezmięsne. Polecam
Wiem co jem„Szparagi, niecierpliwie wyczekiwane wraz z nadejściem wiosny. Przyciągają naszą uwagę na straganach. Jedni omijają je szerokim łukiem a inni na ich widok cieszą się jak małe
Wiem co jemKolejne danie z Makaronem Międzybrodzkim. Tym razem użyłam wstążki ząbkowanej, i kolejny raz nie zawiodłam się. Makaron po ugotowaniu w czasie przewidzianym przez producenta pozostał taki jak lubię, czyli al'dente, i doskonale pasował do sosu kurkowego. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytytalerzem szedł, myślałem, że się przy tych miskach to pobiją :) Nie podaję jakichś konkretnych proporcji, po prostu ile będziecie chcieli tyle dacie poszczególnych składników. Napiszę tylko co dać trzeba. makaron rurki papryka świeży ogórek koperek cebula ser feta szynka oliwki sól pieprz ocet balsamiczny Makaron gotujemy, odlewamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ogórka, paprykę i szynkę kroimy w kostkę, cebulę
Marder&Marder ManufactureCo prawda to danie robiłam wczoraj to dziś zapraszam Was na wpis. Dziś było grillowo czyli kiełbaski i karkóweczka. A wcześniej zrobiliśmy wypad do Mielna
Ewa w kuchniobiadu i nie tylko. Lekka, cudownie pachnąca słonecznikiem za sprawą dodania oleju słonecznikowego. Z pewnością sprawdzi się do dań z makaronem jak i ziemniakami. Może znajdziecie na nią jeszcze jakieś zestawienie? Potrzebujemy: główka sałaty lodowej jeden duży lub dwa małe pomidory Na sos: łyżka octu balsamicznego, można zastąpić sokiem z cytryny 3 łyżki oleju słonecznikowego , ja użyłam Oleofarm
MamaOskarka