dania z kurczakiem - 13702 przepisów (strona:707/914)

Pasta z awokado z jajkiem i kiełkami 228

Pasta z awokado z jajkiem i kiełkami to zdrowa propozycja na kolację. Awokado zawiera w sobie całe mnóstwo zdrowych tłuszczy, które pomagają nam w spalaniu tkanki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Święta zero waste 148

kupić za dużo jedzenia, – Nie ugotować za dużo, – Nie zjeść za dużo, – Sprytnie wykorzystać to co zostanie. Zobaczcie jakie cuda można wyczarować z resztek pieczonego kurczaka. Zachęcamy Was, do podejęcia wyzwania Niedzielnego kucharza – tak jak my zróbcie sobie w tym roku #SwietaZeroWaste – bez marnowania i wyrzucania jedzenia. Możecie na tym tylko skorzystać – mniej wydacie(...)świątecznych posiłków nie trzymaj jedzenia za długo na stole – schowane do lodówki dłużej będzie się nadawało do jedzenia. 9. Jedzenie, które zostanie ze Świąt wykorzystaj sprytnie w nowych daniach – zyskasz posiłki na kolejne dni (to duża oszczędność). 10. Pomysłów na pyszne wykorzystanie resztek możecie szukać także na naszym blogu . Już wkrótce u nas całe mnóstwo nowych inspiracji

Niedzielny kucharz
Jak zrobić idealny rosół 205

bulionem), potrzebny nam będzie duży (6 litrowy) garnek i najlepsze składniki. Poniżej znajduje się kilka wskazówek. Tak rosół gotuję ja, tak mnie nauczyła Mama. - Rosół gotujemy na kurze (lub kurczaku) wiejskiej, naturalnie karmionej. Nie używajmy samych piersi drobiowych. Jeśli chcemy mieć zdrowy, esencjonalny rosół, musi on zawierać mięso z kością. - Rosół gotujemy długo – nawet trzy godziny. Nie jest to tania(...)dwie godziny pod przykryciem. Rosół nie powinien mocno się gotować, gdyż zmętnieje. Zaglądać co jakiś czas i usuwać łyżką brązowe szumowiny. Po dwóch godzinach dołożyć umytą cebulę w łupinie (da piękny kolor), umyte obrane marchewki i pietruszki, obrany seler i por. Warzywa pokroić na kilka części. Dodać też przyprawy. Posolić zupę. W zależności od upodobań – ja daję na taką ilość

Posadzone i zjedzone
Wegańska Wielkanoc - PISANKI Z MASY SOLNEJ oraz DLACZEGO NIE JEMY JAJEK? 187

wcześniej co i jak. Odciski i wciski wiadomo, na świeżo, malowanie dopiero na suchym. Porcje masy solnej najlepiej powkładać do foliowych woreczków i wyciągać tylko tyle, ile potrzeba w danym momencie; inaczej będzie niepotrzebnie twardnieć. Jeśli chcemy coś wałkować czy wykrawać, najlepiej robić to na folii aluminiowej, na której potem zostawimy ozdoby do wyschnięcia albo włożymy na blaszce do piekarnika(...)Ferma to ferma, kury, które przestają "dawać" jajka jadą do rzeźni, no bo po co je utrzymywać? Ponadto - we wszystkich rodzajach chowu kur, również tym "eko", wylęgające się kurczaki-kogutki są natychmiast zabijane jako nieprzydatne (koguty nie składają jaj, co za pech...). Czy to eko czy nie eko, każde jajko naznaczone jest okrucieństwem, za które nie zamierzamy płacić. Dzisiaj

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Drób z warzywami i kaszą jaglaną 198

Bardzo lubię takie proste, szybkie obiady. Jest maj, ale na ogródkach jeszcze nie ma warzyw do gotowania. Nawet nowalijki jeszcze nie są gotowe do jedzenia. Te

Kulinarne przemyslenia
Tortilla Orientalna - Bombay Dreams 210

 Orient w domu Podróże, szczególnie te dalekie są z reguły drogie. Wprawdzie, aby pokosztować egzotycznych potraw nie musimy polecieć do Chin, ani Japonii, gdyż restauracje

ClauditteMissCooking
Odkrywamy kalifornijskie wina II 162

złoty kolor. Aromaty owoców cytrusowych oraz tropikalnych z aromatami owoców moreli. Wino mineralne o przyjemnej kwasowości. Dobrze zbalansowane, świeże, kruche z przyjemnym, trwałym finiszem. Idealne do delikatnych mięs, indyka, kurczaka, jagnięciny, sosów na bazie śmietany, dojrzałych serów o mocnej kremowej strukturze. Importer: Piwnica Wybornych Win Marimar Estate, La Masia Pinot Noir 2004 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane(...)krzewów winorośli. Old Vine Zinfandel, 2012 to bogaty i dojrzały Zinfandel. Ma miękkie aromaty, smaki dojrzałych jeżyn, pieprzu i czekolady. Okrągły garbnik z długim finiszem wykończonym ciemnym owocem. Do dań z dodatkiem kremowych sosów, duszonych mięs lub steka z sarny z dodatkiem zimowych warzyw korzeniowych. Importer:Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics są) Seghesio Zinfandel 2012 Region: Sonoma Soczysty kalifornijski

królestwo garów
Pikle ekspresowe w 48h – relish do hot dogów i hamburgerów 634

Te pikle to ekspresowy i wszechstronny dodatek – ja nazywam je ‘piklami lodówkowymi’ – do przygotowania nadają się w zasadzie o każdej porze roku, dojrzewają w ciągu 2

Karo in the Kitchen
Kotleciki siekane z kurczaka i sera żółtego 155

Szybkie i bardzo smaczne kotleciki z serem żółtym. Następstwo zwykłych schabowych.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tani Dzisiaj nie będzie na słodko, ostatnio bardzo dużo powrzucałam

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wyniki konkursu z Kamisem 117

wybrałam dobrze.Dziękuję za udział i gratuluję wyróżnionym przepisom. Zwycięzcy otrzymują zestaw przypraw Kamis składający się z : Przyprawa grzanek złocistych Kamis Przyprawa do hamburgera z grilla Kamis Przyprawa do kurczaka z grilla Kamis Grill pikantny w tubie Kamis Grill klasyczny w tubie Kamis Przyprawa do karkówki z grilla Kamis Przyprawa do skrzydełek ognistych Kamis Przyprawa do sosu tzatziki Kamis Nugetsy(...)tymianku świeżo zmielonym pieprzem, solą, cytryną czosnkiem skropić oliwa odstawiać do lodówki na dwie godziny. W tym czasie gotujemy kaszę z warzywami. która idealnie się sprawdza w tego typu daniach i podobnych.. Kasza nadaje się do wszelkiego rodzaju nadzienia jak również do spożywania jako dodatek do sosu. Ugotowaną kaszę według instrukcji która znajduje się na opakowaniu zostawiamy

Wielki apetyt
Gulasz szegedyński 664

gulasz z cebulą i dużą ilością wędzonej papryki. Jego specyfika polega na dodaniu pod koniec gotowania kapusty kiszonej. Są to smaki tak bliskie nam, Polakom, że aż dziwne, że danie to nie jest u nas popularniejsze. Gulasz szegedyński to kuchnia austro-węgierska, a więc galicyjska. Kuchnia północnego Podkarpacia to również kuchnia galicyjska, która zakorzeniła się u nas od czasów(...)też podać po prostu z chlebem. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na smaczne gulasze: Kavarma - bułgarski gulasz wieprzowy na czerwonym winie Gulasz cielęcy z pieczarkami Podkarpacki gulasz z kurczaka z dynią Czulent z kaszą i fasolą

Trzeci talerz
Zdrowa kanapka na śniadanie 218

Wszyscy wiemy, że każde śniadanie powinno być zdrowe i pożywne. To właśnie ten posiłek daje nam energię na dalszą część dnia. Zdrowa kanapka na śniadanie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ 215

 Ziemniaki są wdzięcznym tematem do kuchennych inspiracji. Wykorzystuje się je na bardzo wiele sposobów. Dziś jeden z nich. Pyszne    faszerowane ziemniaki. Ja do

potrawyregionalne
Sałatka ziemniaczana z soczewicą i pikantnym sosem – dodatek do obiadu 172

Muszę mieć w duszy jakiś germański pierwiastek – uwielbiam sałatki ziemniaczane! Szczególnie te zrobione właśnie na niemiecką modłę – z kwaśnymi i pikantnymi sosami. Młode ziemniaki to idealny

Karo in the Kitchen