dania z kurczakiem - 13702 przepisów (strona:714/914)

Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią 182

Żurawina. Nie tylko suszona i nie tylko do ciasta czy mięsa. W połączeniu z pomarańczą i wanilią jest świetnym składnikiem wysokoprocentowego napoju. Jeśli tylko uda się

Karo in the Kitchen
Aromatyczne roladki drobiowe 166

Aromatyczne roladki drobiowe z serem feta i słodką kukurydzą Bonduelle są po prostu pyszne.  Danie doskonałe na niedzielny obiad.  Przy okazji dzisiejszego przepisu kolejna ciekawostka Bonduelle. Ich Agronomowie selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów. Agronomowie tak dobierają ten czas, aby warzywa były odpowiednio dojrzałe(...)minut. Po tym czasie wyjmujemy z folii, lekko osuszamy i podsmażamy na patelni przez chwilę aby nabrały ładnego koloru.  Do wykonania rolad można użyć też filetu z kurczaka pokrojonego w cienkie plastry

Bon appetit mon amie
Batoniki-dopalacze (nie tylko dla dzieci!) 241

pysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji...mmm... już nie mogę doczekać się tych wspaniałości! (Właśnie "przegryza się" moje ciasto na kokosowo-czekoladowe pancakesy, a w lodówce kurczak pławi się w marynacie...) Nie wiem, jak Wy ale ja cieszę się jak dziecko, kiedy wiem, że coś jest jednocześnie przepyszne, zdrowe i gotowe w zaledwie chwilę. Od kiedy(...)ustach!  Pamiętajcie, by po podzieleniu na batoniki trzymać je w lodówce, inaczej się roztopią. Na zastygnięcie postawcie ciasto w zimnym miejscu. Najlepiej zastyga i nabiera smaku przez noc. Dacie radę!  ZDROWE BATONIKI-DOPALACZE Składniki: 2 szklanki posiekanych ( niekoniecznie super dokładnie) orzechów włoskich 150 g masła 1/2 szklanki miodu 4 łyżki dobrego kakao opakowanie płatków kukurydzianych Przygotowanie: Podpraż orzechy

Gotowanie to kochanie
Szaszłyki z ziemniaków 124

Takie coś to ja uwielbiam. Można dodać dowolne warzywa. Polecam Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew oskrobać pokroić w duże słupki. Seler obrać i pokroić w

Kuchnia Pokoleń
Roladki z polędwicy z maślanymi kurkami 141

półkami w sklepie koncepcja ewoluuje? Bo mnie ta przypadłość nawiedza dość często ;) Równie często pomysł przybiera jeszcze inną wersję, gdy zaczynam gotowanie. Tym razem tak właśnie było. Chciałam kupić kurczaka, wróciłam do domu z polędwiczką wieprzową. Miała być grillowana, a ostatecznie nafaszerowałam ją i upiekłam. Obiad, z racji ilości był w sumie na dwa dni i w dwóch wydaniach. Sprawdźcie(...)gotowy sos.  Polędwiczkę rozcinam, by powstał dość cienki płat, który łatwo można zrolować. Mój kawałek mięsa był nieduży, długi a wąski, więc było nieco trudniej, ale wszystko da się zrobić. Wam polecam jednak wybrać grubszy kawałek mięsa. Delikatnie solę go i pieprzę z obu stron, układam plastry boczku i posypuję suszonym czosnkiem niedźwiedzim- taki czosnek jest nieco mniej intensywny

Pichceniomania
Pizza calzone z pysznym farszem 200

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z czymś bardzo pysznym, łatwym i sycącym :) Mowa o pizzy calzone, która charakteryzuje się oryginalnym kształtem pieroga. Ja przygotowuje 

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wieprzowina po tajsku 120

Dania jednogarnkowe są bardzo wygodne przede wszystkim ze względu na ilość naczyń po obiedzie. Lubie eksperymenty w kuchni, moi domownicy może trochę mniej, ale nie powiedziałam wcześniej co będzie na obiad. Gdy zaczęłam gotować i zapach uniósł się po domu wszyscy zaczęli zaglądać do kuchni co tak ładnie pachnie. Wieprzowina po tajsku nie jest wymyślnie skomplikowanym daniem(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/wieprzowina-tajsku/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('c1aec02fa56c10e56edb1ee6654bd096').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: kurczak po tajsku kurczak po tajsku wieprzowina po tajsku The post Wieprzowina po tajsku appeared first

dom-agi.pl
ŚLEDŹ W SMAŻONYCH JABŁKACH 192

Przedstawiam kolejną przystawkę ze śledzia, winną i lekko słodką przełamaną solonym śledziem,wspaniałe królewskie danie.   60 dag.matiasów 1 szkl.mleka 30 dag.winnych jabłek 2 łyżki oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego po łyżce suszonego majeranku , cukru , soku z cytryny 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny mielona ostra papryka sól pieprz kilka plastrów cytryny natka pietruszki ******************************************* Śledzie zalać mlekiem,zostawić(...)KOTLETY PANI GAJOWEJ KOTLET SZARPANY GOŁĄBKI MYŚLIWEGO BABKA KORZENNA DOMOWY CUKIER WANILIOWY DROŻDŻOWE CHRUSTY PRZYPRAWA DO PIERNIKA PRZEPYSZNY SCHAB W SOSIE ŚIWKOWYM PIERNIKI NA MIODZIE MAKOWIEC DWUWARSTWOWY MIELONE DEVOLAJE KURCZAK FASZEROWANY WAFLE PRZEKŁADANE GALARETKĄ RODZINNY PRZEPIS NA PASZTET GALARETA Z ŻOŁĄDKÓW KURZYCH ZALEWAJKA DOMKI Z PIERNIKA CIASTO Z PIERNIKAMI KREMOWE RAFAELLO BEZ PIECZENIA CIASTO DROŻDŻOWE KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Niezłe ziółka - Baziółka, czyli tam, gdzie szczęście kiełkuje przez cały rok 156

rzeczywiście zadziałał;) . Przyglądaliśmy się ziołom we wszystkich fazach rozwoju (trwa ok. 36 dni) od nasionek po doniczki gotowe do podróży w świat. Skubaliśmy przy tym wszystko co się da i był to cudowny przedsmak tego, co czekało na nas później! Zwiedziliśmy sialnię, kiełkowalnię, by na końcu trafić do miejsca kulminacyjnego, skąd nikt nie miał ochoty wyjść -  do tonącej(...)lody waniliowo-rozmarynowe z białym kremem z octu balsamicznego (czemu wszystko co najlepsze znika tak szybko?!).  Mylicie się sądząc, że to już koniec. Otóż nie. Nadszedł czas na kurczaka ze szczypiorkowym żółtkiem i esencją z trybuli - ponownie przygotowanego metodą sous vide i nieprzyzwoicie wręcz delikatnego - och i ach po prostu!  Uczta, prawdziwa! A skoro uczta, to musi być

KUCHARNIA
Zapiekanka makaronowa z szynką i cebulą w sosie śmietanowym 245

Zapiekanka makaronowa z szynką i cebulą w sosie śmietanowym... Miękkie świderki makaronowe zalane śmietanowym sosem. Do tego podsmażona cebula i szynka. A całość oprószona mozzarellą. Pyszne i proste danie! Składniki: 350 g makaronu świderki (u mnie pszenny i pełnoziarnisty); 2 duże cebule; 250 g szynki (u mnie drobiowa); 250 ml śmietany o zawartości tłuszczu(...)zapiekać przez około 10 minut tj. aż ser się całkowicie rozpuści. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób. Szynkę można zastąpić filetem z kurczaka a mozzarellę startym żółtym serem. Śmietanę kremówkę można zastąpić śmietanką UHT (taką do kawy) o zawartości tłusczu 12 lub 18%. Do zapiekanki można dodać podsmażone pieczarki, a wierzch polać ketchupem. Można

Gospodyni Miejska
Podudzia z kurczaka w sezamie 130

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Pieczarki smażone 151

kroję w ćwiartki lub w plastry. Smażone pieczarki podaję do placków ziemniaczanych, do makaronów, do zapiekanek, jako dodatek do ziemniaków z mięsem. Pieczarki smażone to baza do kolejnych dań, wystarczy wlać śmietanę i mamy pyszne pieczarki w sosie, albo dodać bulion i mamy zupę pieczarkową. Pieczarki idealnie się nadają do eksperymentowania w kuchni. Przepis na pieczarki smażone, składniki(...)mocnym ogniu bez przykrycia, nie dopuszczamy do wydzielenia soku podczas smażenia, a doprawiamy pieczarki solą i pieprzem dopiero po usmażeniu! Pieczarki smażone to idealny dodatek do obiadu np. do kurczaka Caprese lub do placków ziemniaczanych. The post Pieczarki smażone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bulion warzywny. 168

selera, bez których ciężko by mi było odpowiednio doprawić zupę.       Jeśli macie ochotę na bulion drobiowo-warzywny wystarczy do podanych proporcji dodać niedużą pierś z kurczaka.  Składniki na bulion warzywny: łyżeczka oleju rzepakowego 1 średnia cebula 1,2 litra wody 1 pietruszka 1 średni seler lub pół dużego 4 marchewki 1 por (biała część(...)przez gęste sito. Warzywa można zużyć do zrobienia sałatki jarzynowej, lub pokroić w duże kawałki, podsmażyć na maśle, doprawić solą, cukrem, ziołami i podać jako dodatek do drugiego dania

Rozpustne gotowanie
Pasztet light 157

      Uwielbiam pasztety , mogła bym jeść je codziennie w każdej postaci , z wieloma dodatkami , czy drobiowy , czy wieprzowy , każdy jest pyszny i wart swego

Mój Smak