Bardzo aromatyczny obiad i bardzo syty obiad. Kurczak jest nafaszerowany mięsem mielonym z dużą ilością pietruszki świeżej. Na wierzchu zaś chrupiąca skórka, której nikt się nie
Kuchnia PaulettesPołączenie pieczarek, sera żółtego i fileta z kurczaka pewnie każdy zna ;) Ja dziś proponuję nietypową roladę, która smakuje wyśmienicie. Nie należy do kategorii dietetyczne, ale jakże
Tagebuch po polskuJuż kiedyś podawałam przepis na pieczone udka kurczaka . Tym razem udka w marynacie z musztardy. Udka mają chrupiącą skórkę a w środku są soczyste. Udka najlepiej
Mama GotujeNa niedzielny obiad polecam pyszne udka z kurczaka. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonale smakują z surówką i pieczonymi ziemniaczkami. SKŁADNIKI: 3 udka z
Tradycyjna kuchnia KasiSłoneczne i mocno pomidorowe danie z kurczakiem przygotowywane na patelni… Przenosimy się do pięknej Katalonii w Hiszpanii. 400 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 250 g warzyw na patelnię z ziołami i papryką 400 g pomidorów z puszki (krojonych) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu 100 g ryżu Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Bazylia
VioletoweKucharzenieDzisiaj wracamy do lekkich dań, pysznego kurczaka pachnącego orientem. Zamarynowany kurczaka w aromatycznych przyprawach , lekko upieczony to idealny posiłek zarówno dla odchudzajcych sie jak i tyn nie na diecie. Zapraszam. Przepis pochodzi z książki M. Montignac Smacznie i zdrowo. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikróżowy pieprz ziarnisty. Dość szybko wpadliśmy na pomysł, co można przygotować z tych produktów. Jako, że kochamy wszelakie mięsa padło na …. faszerowaną grzybami pierś kurczaka . W ciągu godziny powstało bardzo pyszne danie, zapraszamy po przepis na pyszną pierś kurczaka z aromatycznym nadzieniem z grzybów i sera z dodatkiem jarmużu, oraz sałatkę z pieczonych buraków, kaszy bulgur, czarnej soczewicy(...)przed pieczeniem! Można też przygotować większą ilość farszu grzybowego i również zamrozić, można je potem wykorzystać do innych dań, np. wigilijnych uszek , czy faszerowanych rogalików. Składniki (na 2 porcje), czas przygotowania: 60 minut, stopień trudności:łatwe. 2 pojedyncze piersi kurczaka 20 g suszonych borowików 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki klasycznej Ramy Smaż jak szef kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnarobić. Taki właśnie jest kurczak po chińsku. Mięso kurczaka z warzywami podane z makaronem (sojowy, ryżowy) lub dowolnym ryżem. U nas w tym wydaniu ryż jaśminowy, ale możecie ratować się brązowym czy długoziarnistym. Tym, jaki macie właśnie pod ręką. Danie miało być szybkie, więc jak użyłam mieszanki mrożonych warzyw do dań chińskich, ale nie musicie się przejmować, jeśli(...)Jeśli lubicie dania z bardziej zawiesistym sosem, to możecie warzywa zagęścić łyżką mąki ryżowej. Ja jednak wolę nic nie dodawać. Jako przyprawy używam przyprawy 5 smaków z kuchni chińskiej, ale możecie sami dodać ulubione przyprawy : imbir, cynamon, anyż, goździki,koper włoski, pieprz. Jeśli tylko czas mi pozwala, to wcześniej marynuję przez kilka godzin mięso kurczaka w zalewie
Mieszam w Garnkubardzo smaczne, całkiem zdrowe (jak na pizzę:) i wyśmienite danie, które można zajadać bez końca :) Składniki: Ciasto na pizzę: 8 gr drożdży w 1/4 szklance wody, szklanka mąki sól łyżka oliwy Sos pomidorowy: Łyżka koncentratu pomidorowego Łyżka wody 2 łyżki ketchupu Oregano, bazylia Farsz: Podwójna pierś z kurczaka Pomidor Ogórek Papryka Kapusta pekińska Cebula Oliwa Przyprawa
Kolizje Smakówsłone naleśniki majonez Marynata do mięsa: olej sos sojowy sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany Roladki drobiowe z naleśnikiem, to od dziś bezdyskusyjnie mój numer jeden! Najlepsze danie z mięsa kurczaka jakie jadłam. Mięsko z wierzchu jest soczyste, delikatne i aromatyczne - a wypełniające je składniki są tak doskonale skomponowane, że idealnie dopełniają całość. Dosyć nietypowo jak na tego typu(...)danie - roladki nafaszerowane są plackami naleśnika z mięsem mielonym, pieczarkami z cebulką i żółtym serem. I pomimo tego, że danie jest dosyć pracochłonne - to na prawdę warto wypróbować ten przepis! Filet z kurczaka rozciąć poziomo na płasko, ale nie przeciąć do końca, rozłożyć jak książkę. Delikatnie rozbić, posypać solą i czosnkiem granulowanym. Odstawić. Usmażyć 4 małe słone naleśniki
Świat Domowej KuchniPierś z kurczaka jest chyba najbardziej popularnym rodzajem mięsa w kuchni. Z wykorzystaniem piersi kurczaka powstaje wiele dań, ale także przystawek czy sałatek. Jednak chyba najczęściej praktykowanym sposobem przygotowania piersi z kurczaka jest po prostu kotlet w panierce. W poniższym przepisie przedstawiam wyśmienitą alternatywę przygotowania fileta, a mianowicie pierś z kurczaka z piekarnika w sosie... Tryb czytania Artykuł Pierś
PysiaGotuje.plOstatnio dostałam od córki w prezencie książkę Jamie Olivera i właśnie tam znalazłam ten przepis. Jeśli skusicie się na przygotowanie tego dania, dajcie znać czy Wam też tak posmakowało jak nam :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 400g pieczarek 1 duża lub 2 małe czerwone cebule 5 łyżeczek musztardy francuskiej 120 ml śmietany 18% 300 ml wody sól
kuchnia doskiupieczeniu uzyskały. Warzywa odpowiedni czas swojego pieczenia miały, więc swoje właściwości zachowały. Marchewka w soku pomarańczy ugotowana, następnie zmiksowana, delikatności daniu nadała i bardzo dobrze z ostrymi podudziami smakowo współgrała. Składniki: 4 podudzia z kurczaka, ½ łyżeczki suszonych ziół dalmatyńskich, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ½ łyżeczki suszonej bazylii, szczypta papryki ostrej mielonej, szczypta chili – mix, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1/3 łyżeczki
Moniki SmakołykiCzujecie zapach indyjskiej kuchni ? Tak tak , znów tam pędzimy! Tym razem zabieram Was na jedno ze swoich ulubionych dań, a mianowicie kurczaka Tikka Masala. Jest to tak naprawdę danie brytyjskie, oparte na kuchni indyjskiej. Jest to rodzaj grillowanych lub smażonych filetów z kurczaka uprzednio marynowanych , podawanych w specjalnym śmietanowym sosie masala z pomidorów i aromatycznych przypraw, serwowanych
Ostra na Słodkosypnęłam szczyptę soli. Gdy zmiękła, dodałam pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyłam na średnim ogniu. Na końcu wrzuciłam ponownie kurczaka. Na talerz wyłożyłam makaron, potem mieszankę z patelni i na końcu posypałam serem typu feta. Danie właśnie znika z talerza mojego ukochanego, ja mam swoje przygotowane na jutro do pracy. Smacznego
Justa próbuje gotować