imprezowych przekąsek na ciepło, którą możemy przygotować długo przed imprezą a później tylko wstawić do piekarnika i cieszyć się daniem na ciepło. :-) Jeśli mamy więcej czasu lub niesprawny piekarnik możemy je usmażyć, będą równie dobre, choć mniej zdrowe. Kąski kurczaka z sezamem podajemy z sosami lub keczupem. 2 duże filety z kurczaka 1 mały jogurt naturalny 1 jajko
Szefowa kuchnijednak ja z braku czasu ugotowałam go normalnie. Do dania dodałam włoską salami, która spasowała idealnie. Jeśli chcecie pozostać przy hiszpańskich smakach można ją zastąpić chorizo. Danie jest dość ostre, więc jeśli wolicie łagodniejsze smaki, możecie zrezygnować z papryczki lub zminimalizować jej ilość. Polecam!! Paella z kurczakiem i włoskim salami Składniki: 2 torebki ryżu
Mania Gotowaniaokolicy, o danej porze roku, dzięki czemu dania te są smaczniejsze, zdrowsze i tańsze. Ponadto, Włosi używają mnóstwa ziół, które dodają każdemu daniu charakteru. We Włoszech jest aż 20 regionów kulinarnych i każdy z nich słynie z czegoś innego. Florencja słynie z befsztyka, Turynie z dań z kurczakiem w roli głównej, Bolonia jak łatwo się domyślić(...)serce podbiła najłatwiejsza chyba pizza na świecie. Pizza z kurczakiem i sosem bbq z dużą ilością mozzarelli i kolendry (uwielbiam!) jest przepyszna! Co ciekawe, Włosi lubią też zupy. Poniżej przedstawiam Wam dwie moje ulubione. Pierwsza włoska zupa z dużą ilością warzyw, w tym mojej ukochanej dyni i jarmużu, z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem – obłędna! Druga, bardzo śmietankowa, toskańska
karmelowyjajka (osobno białka i żółtka) 0,5 szklanki fasolki mung Skworcu (tu kupisz) 10 g grzybów mun Skworcu (tu kupisz) 0,5 łyżeczki przyprawy do dań chińskich - do kurczaka po chińsku Rafex 30 dag filetu z piersi kurczaka 1 duża cebula 3 pieczarki Sól Pieprz Dzień wcześniej przygotowujemy fasolkę. Zalewamy ją ok. 1,5 szklanki wrzątku(...)dużym ogniu, przez kolejne 20 na wolnym). Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na około 20 minut. Po tym czasie odcedzamy i kroimy w drobne paseczki. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich. Cebulę oraz pieczarki kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa (cebulę, pieczarki, fasolkę i grzyby) oraz kurczaka mieszamy ze sobą. Dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy
VioletoweKucharzeniekeczupem wymieszać razem. Posmarować ze wszystkich stron kurczaka masą z majonezu i keczupu. Lekko podważyć skórę i posmarować również pod skórą. Nie musicie całkowicie, tylko tam gdzie się da. Wstawić kurczaka do lodówki na godzinę. Nagrzać piekarnik do 200 C piec mięso przez 40-50 minut. Podczas pieczenia polewać wytworzonym sosem i odwracać co jakiś czas. Mięsko musi być upieczone
Kuchnia PokoleńKiedy nie ma się zbytnio dużo czasu,a masz jedną pierś z kurczaka i 4 wygłodzone osoby - to te kotlety są do wykonania właśnie przez Ciebie
Justa próbuje gotowaćdzisiejszy obiad proponuję pyszną faszerowaną cukinię. Potrawę przygotowałam z produktów, które w danej chwili miałam po ręką. Wyszła bardzo smaczna i jeszcze niejednokrotnie zagości w mojej kuchni. SKŁADNIKI: 2 cukinie, 1 udko z kurczaka, 2 pomidory, 1/2 cebuli, 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 50g masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Udko gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane
Tradycyjna kuchnia KasiOstatnio w mojej kuchni goszczą często dania lekkostrawne. Dzisiaj dla Was przygotowałam pulpeciki gotowane na parze. Dodatkowo wybrałam chude mięso i tu stawiam na drób - indyk bądź kurczak świetnie nadają się by je przygotować. Dodatek świeżej zieleniny nadaje aromatu jak i podkreśli ich smak. Podać je można zarówno z kaszą, ryżem czy ziemniakami propozycji wiele, a całość
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKtóregoś dnia w zeszłym tygodniu, podczas spaceru z Synem zakupiłam skrzydełka z kurczaka. Potem, kiedy wróciłam do domu zaczęłam się zastanawiać co właściwie z nimi zrobić
Kuchnia po mojemuDanie często goszczące w szpitalach i uzdrowiskach. Szczególnie wersja gotowana tego dania. Zdarzyło mi się jeść takiego właśnie kurczaka w Nałęczowie na turnusie rehabilitacyjnym. Bardzo smaczne danie, proste do przygotowania. Moim zdaniem warto, aby gościło na naszych stołach, ponieważ jest lepsze i zdrowsze od kurczaków smażonych i ociekających tłuszczem. Jeżeli jesteście na diecie możecie przyrządzić wersję
Mr. TasteBardzo szybkie i pyszne danie. Podawać z sałatkami warzywnymi. Piersi kurze umyć i osuszyć, pokroić na małe mniejsze kawałki. Mięso doprawić solą, pieprzem, ostrą i
Kuchnia PokoleńPrzepis na pyszne i błyskawiczne danie z kurczakiem i warzywami w aksamitnym żółtym sosie śmietanowym. Podajemy z ryżem. Składniki: podwójna pierś z kurczaka por 2 marchewki 200 ml śmietany 30% lub 36% (do sosów powinno się dawać 30%, ja akurat miałam 36% i też była dobra) łyżeczka curry pół łyżeczki kurkumy szczypta imbiru papryka ostra, sól, pieprz do smaku
e-PrzepisyKulinarnedodatkowe E i sztuczne aromaty. Postanowiłyśmy zrobić zapiekankę cebulową samodzielnie, bez dodatku fixu, czy gotowych proszków. Danie wyszło zdecydowanie smaczniejsze! :) Od tego momentu jeśli mamy ochotę na zapiekankę cebulową to tylko ze świeżych produktów! Składniki: podwójna pierś z kurczaka 5 ziemniaków 5 cebul szklanka śmietany 12% 100g zółtego sera sól, pieprz (lub inne przyprawy, które lubimy używać do kurczaka
Kolizje Smakówmisce. Włóż mięso i dokładnie wymieszaj. Jeśli planujesz zużyć danie do 24 godzin wstaw do lodówki, a jeśli jest przeznaczone do mrożenia - przelej do odpowiedniego pojemnika, lub plastikowej torebki i zamrażaj na okres do 3 miesięcy. Przed użyciem rozmrażaj przez noc w lodówce. Smaż lub grilluj zamarynowanego kurczaka - bardzo dobra, nieprzywierajaca petelnia wskazana! (zawarty w marynacie cukier lubi się
Lejdi of the houseDziś przedstawiam drobiowe udka w kolejnej prostej ale smacznej odsłonie. Lubię delikatne mięso kurczaka - oczywiście jeśli tylko zbyt mocno nie zastanawiam się jak owo mięso zostało
Kuchnia po mojemu